Child trafficking

Hejsan hoppsan. Har inte gjort något särskilt idag. Satt på skolan från 10-16 och löste globala problem med min grupp. Vi läser en kurs som heter "närvaroarkitektur" och har fått i uppgift att välja ut ett globalt problem som vi ska analysera ner till molekyler för att sedan hitta en lösning till det. En liten lösning som på något sätt förbättrar världen. Vi valde att rikta in oss på människohandel, eller "trafficking" som det heter på engelska. Därefter riktade vi in oss på barnhandel och slutligen skärde vi ner ännu mer och riktade in oss på olagliga adoptioner.

Vad är en olaglig adoption? Det är när ett barn tas ifrån sina biologiska föräldrar, antingen med våld eller med löften om utbildning, och sedan säljs till välbetalande västerlänningar som ofta är helt omedvetna om att barnet separerats från sina biologiska föräldrar med olagliga medel. Det finns andra exempel, till exempel maffiamedlemmar som gör kvinnor på smällen, väntar till att barnet har kommit till världen för att sedan sälja det för att därefter tvinga mamman till prostitution. En sjuk värld.

Vi har finkammat internet i ämnet samt bokat in intervjuer med hjälporganisationer och annat folk som förhoppningsvis är kunniga i ämnet. Tanken är att vi ska sammanställa all information vi får fram i någon lämplig form, och upplysa människor om trafficking och olaglig adoption. Verkar inte vara så många som har koll.

Nu har jag skrivit nog mycket för ikväll. Imorn ska jag upp tidigt och ha labb i en annan kurs som heter "elektroteknik". Kan bli skoj.

Peace!

No sleep

Har sovit typ 3 timmar i natt. Gick upp tidigt som fan för att fota soluppgången från västerbron. Ett kort var tioende sekund som man sedan spelar upp i 24 kort/sekund vilket ger en jävligt snabb soluupgång. Blev perfakt ända fram tills att solen tittade fram över horisonten. Jag hade haft kameran inställd på autofokus (fan!!!), och när solen kikade fram tappade den fokus och missade en massa bilder innan jag upptäckte det och ställde om till manuell fokus.

Nåja, man lär sig av missarna. Nästa gång blir det nog greatness. Vi ska kanske åka dit i natt igen och prova på nytt. Beror lite på vädret. Är galet trött nu. Har varit och hjälpt J och hennes vän med deras slutprojekt. De filmar en dokumentär och jag har hjälpt till med lite foto. Blir säkert nice.

Nu är det food. Later!

Yo

Sorry för den sega uppdateringsfrekvensen här på bloggen. Har haft en uppgift i skolan som går ut på att blogga om våren så har skrivit lite på en annan blogg som hör till kursen, men jag kan infoga de inläggen här om det finns någon som vill läsa. Nu har skolan börjat igen efter påskuppehållet. Har haft lite industriell ekonomi bara. Det känns i alla fall som kunskap man kommer ha nytta av, till skillnad mot vissa andra kurser man har läst.

Har även sökt lite sommarjobb. Några musikaffärer här i Stockholm, några ställen i Luleå och sist men inte minst på Elgiganten i Haparanda. Håller tummarna - jag vill ha ett jobb. Ge mig!

Hm what else? Har spelat in en ny låt med J. Det blev en cover den här gången. The bad touch av Bloodhound gang. Har inte mixat färdigt den ännu men tror att det blir ganska ballt.

Det är nästan sommar här i Stockholm. Såg en kille som gick med sandaler och shorts fastän det bara var runt 8 grader. Säkert en lapp! Haha. Eller en ryss kanske. Skönt med sol och barmark iaf.

Nu ska jag äta pastasallad som J har gjort. Sen blir det nog lite plugg.

Peace!

I'm the man on the silver mountain

Lugn dag idag. Har varit en sväng på stan, tränat och lagat lite thaimat. Brände 503kcal/30min på crosstrainern. Piece of cake var det. Tror jag måste börja byta träningsform nu. Crosstrainern börjar kännas ganska monoton, skulle helst vilja börja med någon sport men den eviga frågan är vad? vadvadvad?

Har suttit och skrivit lite på ett personligt brev som jag ska gå och dela ut till musikaffärerna här i stan. Det går segt. Känner noll inspiration just nu. Tror jag fortsätter imorn istället.

Nu senaste timmen har jag suttit och trixat lite med låten som jag och Macke spelade in under helgen. Tror det blir ganska nice, men känner mig inte nöjd med gitarrsoundet. Det gör jag iofs aldrig, men har man inte råd med bättre prylar så är det väl bara att finna sig i att det låter lite crap ibland. Det skulle vara så jävla nice med en riktig fetingstudio som man kunde gå helt loco i. I ett annat liv kanske...

Här är en bild som jag tog med iPhonen. Kommer nog bli mycket iPhone-bilder här framöver.



Peace!

The helg

Justja. Det har ju varit helg också. En ganska bra sådan. På fredag kom Macke, och stannade ända tills idag. Vi har spelat in lite schysst musik som jag ska försöka mixa färdigt nu i veckan, tror det kan bli riktigt nice faktiskt. Förutom musikinspelning har vi sysslat med att dricka öl, kolla bio (alice i underlandet 3D), lyssna på ozzy the coverband på Pub Anchor och en hel del annat.

Macke är sedan en tid stolt iPhone-ägare. Jag fick leka lite med hans lur vilket resulterade i att jag 24 timmar senare hade en helt egen iPhone. Var in på en teliabutik och tecknade abonnemang and the whole shebang! Riktigt praktisk jävla pryl faktiskt. Fattar inte att jag inte skaffat en förrän nu.


Igår kom även J hem från norr. Hon har varit uppe och haft praktik/jobb i nästan en månad. Idag har vi varit och tränat bort påsken. Jag brände kalorier på crosstrainern medan J gjorde "Olga"-övningar som hon lärt sig i Haparanda av en rysk kvinna som heter just Olga. Riktiga kvalitetsövningar made in Ryssland. Inget jävla svammel.

Tänkte skriva lite personliga brev som jag ska gå runt och lämna till musikaffärer här i stan, men blev så sjukt trött nu på kvällsvisten, så jag fixar det imorn istället. J sover i soffhörnan med laptopen i knäet, tror jag ska joina.

Peace!

Nytt rekord!

Nytt rekord på crosstrainern! Brände 505 kcal 30 min. Kondisen börjar vara ganska hyffsad nu känner jag.

Weekend warrior

Riktigt schysst helg faktiskt. Nu ska vi iväg och träna men ska redogöra för de senaste 72 timmarna senare ikväll.

Lateraligaytor!

1 april och Kenzo

Jag har inte aprillat en enda människa idag, och ingen har aprillat mig heller för den delen. Tråk.

Idag hade jag föreläsning och övning i industriell ekonomi. Total intäkt hit och total kostnad dit, break even och marginaler, räkna ut optimala produktionsvolymer och blablabla. Men helt okej ändå. Det är ju definitivt kunskap man kommer ha nytta av i livet. Ingen jävla flumkurs. Huvudläraren var ganska tråkig, men tjejen som höll i övningen var däremot riktigt bra. Har inte köpt kurslitteraturen ännu. Legenden förtäljer att den kostar 600kr! Dyrt så upp i berget.

Tänkte i vanlig ordning vara och träna ikväll, men eftersom det är fucking stjärttorsdag så hade gymmet stängt redan 20:00. Bara att hoppa på tuben och åka tillbaks. När jag kom fram till skrämarbrink möttes jag av en katt mellan tunnelbanestationen och lägenheten. Den kom fram till mig och sa "mjaaaauw!!" och följde efter mig i säkert 20 meter. Tror den ville att jag skulle ta med mig den hem. Eftersom jag inte kunde träna på gymmet tänkte jag att jag tar en lång promenad istället. Said and done! Gick till hammarbybacken och tillbaks = 1 timme promenad. Passerade ett träd som jag såg två människor stå och kolla på. Vid närmare undersökning visade sig att de kollade på en affich som upplyste om att en katt var på vift. Gissa vilken kat?!?!?! Den var jävligt lik den som kommit fram till mig för bara någon timme sedan. Jag ringde genast numret som stod på affichen och kom fram till något djursjukhus. Lämnade ett meddelande och 5 minuter senare blev jag uppringd av en kvinna. Berättade allt jag visste och att jag skulle ringa igen ifall jag såg katten (som tydligen heter Kenzo), hon lät väldigt glad och tacksam. Hon skulle ut och leta efter honom imorn. När jag kom tillbaks från promenaden gick jag runt kvarteret en gång och försökte hitta Kenzo, men utan resultat. Hoppas han hittar hem igen. Jag fick lite dåligt samvete, för jag tänkte att det säkert var en kisse som gått vilse när han kom fram till mig. Med facit i hand borde man kanske tagit med honom hem. Hoppas du mår bra Kenzo, var du än är!

Nu ska det sovas. Ska vara och morgonträna för omväxlings skull. Macke kommer och hälar på imorn. Blir trevligt!

Godnatt världen.