The drummer

Idag blev jag väckt strax efter klockan 8 av att min gode vän och kusin Niklas (aka the drummer of Passion Lane) ringde och talade om att han anlänt i Stockholm. Han är här för att dricka öl och kolla på Wasaskeppet samt hitta sig en hona som han kan para sig med och ta hand om. Just nu återhämtar han sig efter den 15 timmar långa bussresan som tog honom hit ända från Haparanda.Snart ska vi in till stan för att käka lunch och köpa bärs. Rock n roll!

Skivköp

Idag köpte jag ett par skivor för första gången på ett ganska bra tag. Tiden var kommen. Det blev Kings of Leon - Only by the night och Coldplay - Viva la vida.Jag har lyssnat sjukt mycket på de här plattorna det senaste året. Båda är magiska och ligger mig varmt om hjärtat, så det kändes helt enkelt käpprätt fel att inte äga dem. Kings of Leon-omslaget är fan bland det snyggaste jag har sett.

Jag tycker alla borde lägga någon hundring på att köpa den musiken de verkligen lyssnar på. Det är ju egentligen sjukt billigt med tanke på hur mycket man får av musiken. Bara för att musik är så tillgänglig idag så har folk fått för sig att aldrig betala för den. Dagens fundamentala inställning till musik måste förändras, annars tror jag musikutbudet kommer dala rejält i framtiden. Men det är väl så människan är till sin natur. Det måste alltid få gå lite åt helvete innan man öppnar ögonen.


Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

IT4 done!

Nu är jag ytterligare ett steg närmare en ljudteknikerexamen. Blev godkänd i kursen "inspelningsteknik 4" idag vilket betyder att jag bara har två kurser kvar att fixa.

Sweet!

Sonisphere

Biljetter är bokade! Iron Maiden, Heaven & Hell, Mötley Crüe, Alice Cooper, Iggy & The Stooges, Slayer och Anthrax HERE WE COME. Shit in the ass vilken line up alltså. Lyssnade på Iron Maiden - Rime of the ancient mariner (live) på tunnelbanan för någon dag sedan och blev helt tagen av musiken. Så bra. Så Maiden. Världens bästa liveband! Ska bli ganska amazing att se Mötley Crüe också. Har lyssnat sjukt mycket på dem men aldrig fått tillfälle att se dem live. Känns som ett typiskt live band. Det blir säkert bra show.

Well, bara lite mer än ett halvår kvar nu. Dags att uppdatera musiklistan på iPoden. Shoo!
Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Batman: Arkam Asylum

Speldjävulen har tagit mig. Då menar jag inte pengaspelsdjävulen utan hans bror - dataspelsdjävulen! Jag har skaffat ett nytt spel, nämligen Batman: Arkham Asylum. Verkar riktigt bra faktiskt. Har inte spelat spel på evigheter men nu när J har sin nya fina dator som bara skriker efter att någon ska utnyttja dess fulla potential genom att spela dataspel på den så kan jag ju inte låta bli. Jag är en jättebiffig batman som jagar jokern på Arkham Asylum. Man får slå ner skurkar med häftiga moves och leka detektiv. Perfekt!
Har varit duktig och skrivit lite rapport också. Snart kan jag förhoppningsvis få ett betyg i kursen inspelningsteknik 4 också. Yaaay! Tänkte vara och träna ikväll men det blev sent så vi nöjde oss med en promenad till affären och tillbaks. Hämtade thaimat också. Jag käkar alltid samma rätt som går under namnat "Sate Gai". Kycklingspett ackompanjerat av den gudomliga jordnötssåsen. Det är fan världens bästa sås. Skulle jag någonsin bli rik och ha råd med en personlig kock så skulle det vara den första grejen jag kollade att han/hon kunde tillreda på ett tillfredställande sätt.

GB-glass borde borde göra en Magnum-jordnötssås-glass. Skulle inte kunna bli något annat än en hit. Fan, ska börja sälja mina genialiska idéer på tradera. De är för bra för att inte förverkligas. Eller jordnötssås-gainomax. Eller jordnötssås-yoghurt. Möjligheterna är lika oändliga som universum.

Soundtrack of this blog

Skidrow - 18 and life

Small world!

Oj oj oj. Har det redan gått en evighet sedan mitt förra inlägg? Dags att stretcha fingrarna och dra lite tangentbordstango. I måndags började skolan igen. Tre nya kurser har jag påbörjat: databasteknik, vågrörelselära och mediegestaltning. Kanske inte de roligaste kurserna man läst, men har bestämt mig för att gå in i ambitiösläget och inte missa några föreläsningar, lektioner eller labbar. Vi får se hur länge det håller i sig.

Igår var jag och J på stan en sväng. Vi tog en öl, shoppade lite och avslutade kvällen med middag på en polsk restaurang. Dagens mest otippade måste ha varit när vi gick in på Carlings på söder och det visade sig att ingen mindre Tomasz Swiesciak jobbade där. Jag har följt
hans blogg från och till i säkert 4 år, och han står för en ganska stor del av kommentarerna här på min blogg. Trevlig kille (och bra försäljare)! Kände igen honom på en tatuering och klämde ur mig ett "Så... bloggar du mycket nuförtiden, Swiesciak?" när jag skulle betala. Jag vet inte vem som blev mest förvånad - han eller J. Haha! Hade varit helt stört om jag hade råkat ta fel person. Small world no shit!

Sedan var vi som sagt på polsk restaurang, tror den hette "Piatowska" (med reservation för stavfel). J hade varit där en gång tidigare men för mig var det premiär. Fick vänta galet länge innan maten anlände, men smakade överraskande bra så det var det värt. Tomatsoppa till förrätt och någon slags inbakad korv- och köttkreation till huvudrätt. Annorlunda och helt klart gott. Polska ölen var också god.

Soundtrack of this blog
Kings of leon - Revelry

Tillbaks i sthlm

Då var vi tillbaks i Stockholm igen. Det var ganska mycket snö här också. Allt har blivit mycket mysigare nu när snön lyser upp lite, annars är det så mörkt och deprimerande. Men det dröjer väl bara någon dag innan snön smälter och mörkret tar över igen.

Nu är jag ledig en vecka till innan skolan börjar. J. börjar imorn. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra av all tid. Förhoppningsvis ska det bli en hel del tränande - känner mig sjukt slö så här efter julen. Har ätit alldeles för mycket crap. Shame shame shame on me me me.

J. har köpt ny dator. Jag underhåller mig själv genom att lira Left 4 Dead 2. Lär nog bli en hel del sånt nu under veckan. Tänkte också att jag för en gångs skull skulle försöka vara lite ambitiös och ta tag i det jag har kvar i Piteå en gång för alla. Det är bara tråkiga saker kvar, det är därför det drar ut på tiden så fruktanssvärt.

Fan. Jag måste sova.

Musikvideo-premiär

Då var den klar. Den första musikvideon som jag regisserat, filmat och klippt. Är relativt nöjd med tanke på att det är den första videon. Allt är filmat med min systemkamera (Nikon D90).

Jävligt kul var det. Det blir nog fler videoprojekt i framtiden.

Kolla in!