Mission studio: Accomplished

Såja, äntligen färdiga i studion. Det gick helt okej. Jag är nöjd med tanke på att det var första gången jag spelade in sång i studion. Det var lite svårare än jag trodde, men jag han iaf spela in 6 av 9 låtar. Skulle hunnit med resten om jag hade haft färdiga texter. Hade bara en massa halvfärdiga och jag skrev färdigt typ alla texter i studion. Det blev väl så där. Känns iaf som att man lärt sig en massa. Vid första försöken lät det tungt skit, sen började låta bättre och bättre.

Så var ju OS slut också. Fy satan vad härligt det var när kronorna tog guld. Vi kollade sista perioden på nån tv som fanns där i samma byggnad som studion. Inte lite vild man var sista minuterna. Finnarna hade så ruggiga lägen så att man fick damp, men det gick ju bra ändå. Fan vad härligt. Men Finland hade också varit värdiga vinnare, de spelade så bra hela turneringen så att jag tycker lite synd om Selänne och killarna när de inte fick sitt guld. Men fuck yeah att Sverige vann, woho.

I november kommer också Iron Maiden till Sverige. Jag och Nicke ska vara och kolla, ev. Macke också. Imorn släpps biljetterna, det blir att boka snabbt som satan för sist sålde de ut Ullevi på två och en halv timme. Trivium är förband, fan så mycket bättre än murderdolls. Ojoj, stackars killar blev så utbuade på stadion, det måste ha sattit djupa spår i deras karriär. Enda gången de fick applåder var när sångaren höll en pistol mot huvet. Livet är inte lätt alltid.

Nu ska jag sova. En grej till bara.

3-2. Woho. Fuck yes!!

System of a down - Chic 'N' Stu

Andra bloggar om:
Iron Maiden, OS, 3-2, Hockey

3-2

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!

Eufori!!!!!

Ursäkta mig, jag måste andas igen.

Vilken rysare.

FUCK YEAH!!

Macke is here

Jes, nu är Macke här. Hämtade honom från Luleå igår, värsta metal. Har inte hunnit göra så mycket, typ varit till Kalix och fixat nyckel till studion och sånt där. Mission objective: one = accomplished! Nu håller vi på att mixa ner all musik som det ska läggas sång på imorn, det är jobbigt men nödvändigt. Ikväll blir det att vara förbi studion en sväng och fixa i ordning, sen ska vi till nån fest i Kalix. På lördag börjar vi spela in helt seriöst, hoppas bara rösten är i skick för det har känts lite skit, mest igår men lite bättre idag faktiskt. Det ska bli KICK ASS FUCK YEAH. Var nyss och käkade burgare, fan vad mätt jag är.

Later!

Whitesnake - Still of the night

Grattis Anja!

Jahapp, det var den dagen. Jag har inte gjort så mycket, jobbat typ.



Grattis till Anja Pärson som tog OS-Guld i slalom. Det var så lyckligt så jag nästan satte en tår i ögonvrån. Sen i hockeyn vann Sverige över Schweiz också, det var ju småbra. Speciellt efter tidernas skitmatch mot Slovenien igår. Ännu att Kanada blev utslagna av ryssarna. Ojoj, det blir säkert Sverige - Finland i final. Sensation!

Jag lyssnade lite på Bullet for my valentine också efter att de bokades till hultsfred. Rätt bra faktiskt, de ska jag nog se om det inte är nåt bättre som spelar samtidigt. Hörde att man inte får dricka öl på festivalområdet förutom under nåt öltält typ, det var ju smått b. Well, I'll survive. Fan Machinae Supremacy har inte bokats ännu heller, fan vad skumt. Tänk så skulle de bli värsta headlinersläpp, typ det sista som presenteras. MEST ÖNSKADE BANDET, EXKLUSIVT PÅ HULTSFRED: MACHINAE SUPREMACY. Kanske inte så många som känner igen dem, men alla TV- och dataspelsfantaster vet iaf vilka dem är. Om de inte kommer dit öht så blir jag frustrerad bortom all känd frustration.

Damn vad hon som sjunger i Within Temptation är nice på att sjunga. Som en ängel! Lyssna bara på "Memories". Orgasm-sång. Alla tjejer kan säkert sjunga så bara de anstränger sig lite. Tjejer har liksom sången inom sig på nåt sätt. Tror jag.

Imorn är det torsdag och det betyder att jag ska till Luleå och hämta vännen. Woho, det blir kul.

Later!

Within Temptation - Memories
Bullet for my valentine - Four words to choke upon
Opeth - Death wispered a lullaby

Andra bloggar om:
Musik, OS, Anja Pärson, Hultsfred, Machinae Supreamacy, Bullet for my valentine

Opeth och Within Temptation till hultsfred!!

Woho!! Hultsfred är redan mer i min smak än vad det nånsin har varit. Fyfan, Opeth och Within Temptation, helt klockrena bokningar. Opeth är så jävla bra, ska bli riktigt, riktigt jävla härligt att se dem. Gudarna är med mig nu, jag vet inte varför, men hultsfred bokar ovanligt Mikael-vänliga band i år. Sweden Rock bokar väl ovanligt icke Mikael-vänliga band men jag har inte ens hört hälften av dem. Sen så återstår det ju en del. Det här blir riktigt jävla bra.

FUCK YEAH.


Opeth


Within Temptation

Thanks God. I appreciate it.

Andra bloggar om:
Opeth, Within Temptation, Hultsfred

Jag är en toyota

Kom jsut hem från jobbet. Det gick ovanligt snabbt och smärtfritt idag, känns inte ens som att man jobbat. Nice. Var och hämtade ut hultsfredsbiljetterna också, så nu är det ur världen. Nu fattas det bara att Machinae Supremacy kommer man jag är helt 178% övertygad om att de kommer, annars ska jag helt seriöst ringa till nån hultfredschef och fråga vad fan de sysslar med. Sweet jesus it's gonna get ugly.

Imorn är det onsdag, sen är det torsdag och då ska jag hämta vännen från Luleå. Fan vad kul det blir att få spela in osv. Damn it. Jag ska passa på att inhandla div. nödvändigheter när man ändå har vägarna förbi Luleå.

Sedan kan jag tillägga att jag fick lönen idag! Åter igen kan man känna sig smårik ett tag. Sweet feeling. Tänk om man hade så mycket pengar att man kunde göra vad man vill, när man vill, hur man vill. Det första jag skulle göra skulle vara att åka på turné runt hela planeten och bara chilla loss. Man skulle inte behöva oroa sig för nåt. Let's face it, allt vi sysslar med i skolan och sånt är bara för att vi ska kunna klara oss på egen hand i samhället en vacker dag. Tjäna pengar alltså. Sedan om man får göra nåt man gillar samtidigt som man tjänar pengar är ju ett plus i kanten, men man gör det ändå primärt för att klara sig själv. Livet skulle vara så mycket lättare om man är rik, så man blir så jävla less på såna där människor som har snuskigt ohälsosamt mycket pengar som de inte kan spendera om de så levde 149 gånger om och om igen. Ge några miljoner till mig? Please? Jag skulle lätt bränna dem. Jag har stora planer! Muahaha.

Ååååh, ge mig mat! Sååå hungrig. Tror knappt jag fått i mig 500 kalorier i dag. Ibland förstår jag inte hur jag orkar träna. Min kropp måste vara hypereffektiv på att utvinna energi ur det jag stoppar i mig. Jag är som en toyota jämfört med en Hummer.

Nej nu ska jag sova. Oyasumi nasai! Dö inte utan stövlarna!!

Iron Maiden - Die with your boots on

Andra bloggar om:
Hultsfred, Luleå, Lön, Machinae Supremacy, Pengar, Mat, Toyota

Tankar om konståkning

Kollade just OS, damfinalen i hockey. Sverige ligger under med 0-2 till Canada, och det är periodpaus just nu. De visar lite konståkning i pausen och en tanke slog mig just. Varför är det ingen som åker till metalmusik? Jag lyssnar på Iron Maiden - The Trooper nu och funderar på hur det skulle se ut om de gled runt till tonerna av den sortenes musik. Det kan väl inte bli helt fel? Skulle jag vara konståkare så skulle jag bara åka till rock n roll.

Kanske i framtiden...


"You take my life but I'll take your too!!!!!!"

Iron Maiden - The Trooper

Andra bloggar om:
Konståkning, OS, Iron Maiden, Metal

people = weird

Det var som ett tag sedan man skrev lite nu. Jag har suttit mest och arbetat med låtarna som ska spelas in nästa helg, och äntligen börjar det ta sig med texterna och mixarna har äntligen börjat låta vettiga. Hela 9 låtar ska spelas in, 3 skrev jag text till nu under senaste timmen. Ett tema som går som en röd tråd genom de flesta av mina låtar är irritation och hat. Sweet. Jag har lättast att skriva om sånt, nu börjar jag dock få slut på olika sätt att uttrycka mig på.

Sedan är hultsfredsbiljetterna också inhandlade. En till mig och en till vännen. Nu ska vi bara vänta och se vad det kommer för band och sen konstatera om det är värt att åka eller inte, annars kan man ju alltid sälja biljetterna. Men HIM, Soilwork och Korn lockar som fan redan nu. Man far ju ändå på SRF så det är ju lika att klämma 2 festivaler i samma smäll (resa). Tycker iaf jag.

Idag fick jag höra värsta grejen. Det kom nästan som en chock med tanke på senaste månadernas händelseförlopp, men ändå inte. Whatever, life goes on. Allting har sitt slut.

Folk är bra lustigt ibland, man vet som inte om man ska skratta eller gråta, och ibland kan man inte rå för att ifrågasätta folks mentala hälsa. Hur vissa människor är funtade förblir mysterium. Världen skulle se så mycket bättre ut om alla var utrustade med det sunda bondförnuftet. Tyvärr är det inte så. Tills den mognaden är uppnåd så säger jag bara go fuck yourselves. Vart gick det fel? Vad var det som hände? Jag tror seriöst att det var bättre på den fronten förr i tiden. Folk var ärligare och alla hade fan bondförnuft. De kanske inte var så där jättesmarta och filosofiska och gick runt och tänkte på alla livets gåtor, men de hade sitt bondförnuft. Dagens samhälle evolutionerar fram flera generationer idioter. Vart är världen på väg? Undergången är nära. För varje generation blir bara ungarna dummare och allt färre föräldrar lär sina ungar bondförnuft. Så måste det vara. Jag skyller på samhällsutvecklingen.

När alla blivit psykfall och de normalt funtade människor står i minoritet, kommer inte de psykskadade sätta normen och på det sättet vända ut och in på kakan, så att de friska ses som utomstående och hamnar i tvångströja?



Sakta men säkert. Sakta men säkert.

Open your eyes you cunts.

Äh, nu ska jag sluta avreagera mig. Oyasumi nasai.

System of a down - Shimmy

Andra bloggar om:
psykfall, bondförnuft

The Dukes of Hazzard

Kollade "The dukes of hazzard" med Niklas nyss, den var rätt okej faktiskt. Handlade om några hillbillies, "the Dukes", och deras kärlek till deras stad, Hazzard. De förlorar dock sin gård och får reda på att en rik snubbe tänker förvandla staden till en enorm kolgruva. Dettta går ju såklart inte för sig och "The Dukes" måste så klart fixa tillbaks sin gård och rädda staden från undergång.

Sköna skådisar och skön humor. Jessica Simpson är inte lite snygg. Tur för henne för hon verkar inte vara så mycket mer än snygg vad jag har hört. Men i dagens samhälle klarar man sig nog ganska bra på bara det också.

Stort plus och respekt var att Willie Nelson spelade en Duke, "Uncle Jesse". Något bra skämt han drog, och det var fet country feeling över gubben genom hela filmen. Willie, the shit.

Vad är det för likhet mellan en tornado och en blondin?
Båda suger och sen tar de huset.

Uncle Jesse: What do you get when you cross a donkey with an onion?
Luke Duke: What?
Uncle Jesse: A piece of ass that brings a tear to your eye.

Uncle Jesse: What do you call a farmer with a sheep under each arm?
Luke Duke: What?
Uncle Jesse: A playboy.

Uncle Jesse: Why are divorces so expensive?
Luke Duke: Why?
Uncle Jesse: 'Cause they're *worth* it!

Domen: MMM. Helt okej och sevärd komedi med en del action i form av snygga bilscener.



Andra bloggar om: Film, The Dukes of Hazzard

Storstädning

Kycklingbaguette och drickyoghurt, det är nästan för ultimat för att vara sant. Bara så ni vet.

Lite duktig man varit idag. Jag har storstädat min lilla lägenhet: dammsugit, skurat, torkat damm... the whole shebang. Första gången jag gjort nåt sådant sen jag flyttade in. Tror det är första gången på ett bra tag som det luktar helt normalt här inne också. Snoffsigt.

Sedan har jag börjat spela in en ny låt igen. Det är helt sjukt nuförtiden alltså, jag har så mycket material i huvet att det är skrämmande. Wuhu, jag tror det här blir en hit. Refrängen är väldigt metal! Imorn ska det spelas in bättre. Jag är som en slav framför datorn nu. Bara spelar in och spelar in dagarna i ända, men det måste som bli gjort innan man ska till världens största håla (ravit är småking, haha) och lägga sången. Bara en vecka tills vännen kommer upp nu, lite nice det ska bli. Ska passa på att köpa nya träningsbyxor och lite sånt när man är i storstaden Luleå.

Nu ska jag byta sängkläder. Damn it's about time!

Alice Cooper - Hell is living without you
Whitesnake - Woman trouble blues

Andra bloggar om:
städning

Alice Cooper till SRF

Fan vad fint. Ena dagen kommer HIM till hultsfred och nästa dag kommer Alice Cooper till Sweden Rock Festival. Något jävla bra. Sen var Alice inte ens headliner vilket betyder att det måste återstå nåt band som är större än Alice till headliner.

Poison, no more mr nice guy, spark in the dark, he's back (the man behind the mask), bed of nails. Hitsen tar aldrig slut. Lite jag längtar till sommaren nu. Yoooooosh!!!!!!!

Nice job SRF!



Andra bloggar om:
Alice Cooper, Sweden Rock, Hultsfred

record, stop, play... doing it again!!

För er som inte fattade min genialiska rubrik, lyssna på Iron Maiden - Aces high!

Huh, den här dagen kan sammanfattas som intensivinspelning. Jag har nästan spelat in en hel ny låt samt tre Cash-låtar (eller Cash-covers för det är inte han som skrivit dem) som jag ska lägga sång på: Hurt, Solitary man och One. Lite hårdare varsioner. Cash tempot på solitary man är runt 170bpm och samtliga som jag spelade in hamnade på 200bpm, något snabbare alltså. Jag räknade också alla låtar som det ska läggas sång på och jag fick ihop det till ungefär 15 låtar, varav 10 är mina egna. Snackade med vännen och vår strategi blir att börja spela in 0800 och sedan avsluta 2200. Smått overkill. Men man måste ju som dra nytta av tiden man har där för man vet ju inte när nästa möjlighet kommer. It's going to be wild!

Jag var och kutade idag. Det var som ett tag som sist men jag körde ganska hårt ändå, kanske för hårt. Har känt mig lite yr och så nu efteråt. Well that's life.

Damn, jag behöver verkligen städa. Sen luktar det också typ kinamat där vid kranen på dasset. Alltid när jag ska dricka vatten efter att jag borstat tänderna eller nåt så luktar det....

Kinamat.

Jag kanske har en hjärntumör, då är ju ett av symptomen att det luktar bränt. Min hjärna kanske är speciell och tycker att det luktar kinamat istället. Hum, tål att filosoferas över.

Oyasumi nasai!

Blackmore's night - Written in the stars

evil door handle

Idag var jag och tränade för första gången efter min vilovecka. Det kändes skönt att få slita lite. Tror jag börjar bli bättre i axeln, det känns inte lika konstigt nå mer när man lyfter. Bäst att ta det lugn ändå.

Sedan har det spelats in lite också nu timmarna före filmen. Måste som börja förbereda allt material och få det i skick till studion nu om mindre än två veckor. Det är en hel del material och alla texter är inte färdiga. Jag ställer miig allt mer tveksam till om man hinner sätta sång på allt. Jag har aldrig spelat in sång seriöst tidigare i studio och det är som lite svårt att veta hur mycket rösten pallar. Nyckeln till framgång blir att öva allt hundra gånger i replokalen nu under de lediga dagarna. Jag hoppas innerligt på att tiden i studion blir effektiv och nyttig nu, och att resultatet kommer att sparka rumpa.

Hade lägenhetsmöte idag här i huset också. Kan väl sammanfattas som 10% relevant lägenhetssnack och resten tidsfördrivssnack. Jag glömde också nämna det jag stört mig på ett tag nu, nämligen handtaget till en dörr när man går ut. Jag vet fan inte vad det är för material men jag får alltid stötar av det. Alltid, alltid, alltid. Nu när man ska gå ut så vågar man knappt ta i det, man försöker som bara nudda i det i nån hundradelssekund som om det vore 700 grader varmt eller nåt. Det är inga hårda stötar men när man vet att man alltid får en så tar det emot psykiskt på nåt sätt. Onda stöthandtag!

Oyasumi nasai.

HIM - Solitary Man
Winterlong - From heaven to hell


Wedding crashers

Kollade nyss på "Wedding Crashers". Den var rätt bra. När jag tog den så rekommenderade Jarno (systers pojkvän) den, och då vet man att den måste vara ganska bra. Vanligtvis så får man höra "tuo on paskka" eller på svenska, "den där är skit", när man ska hyra film. Nåja, roligt med lite omväxling.

Filmen handlade om två dudes som snyltar på bröllop under påhittade identiteter och sedan fixar förtitusen brudar. Sedan blir de dock förälskade på riktigt och resten var ganska kliché. Men kliché kan vara bra, och så var fallet här.

Roligt koncept och ganska många roliga scener och situationer också. Klart sevärd. Vince Vaughn var på nåt sätt ganska lik Seth från "the OC" i hans sätt att snacka på och så där. Lite svårt att förklara.

MMMM



Andra bloggar om:
Film, Wedding Crashers

HIM till Hultsfred!!!

Jes! HIM kommer till hultsfred. Ett av mina favoritband och nåt som jag verkligen har velat beskåda live. Nu när Sentenced inte finns nå mer så är de lätt finlands bästa band. Hultsfred here we come!

Sedan presenterades ännu Korn som jag också väldigt gärna ser live. Fan, fortsätter hultsfred presentera band så här så dröjer det inte länge innan de blåser om Sweden Rock känns det som. Ganska svaga släpp till SRF hittills, men jag misstänker att SRF sparar det bästa till sist. Iron Maiden som tredje headliner ska tydligen inte vara helt omöjligt, vad jag har läst. Småsjukt om de skulle komma till SRF. Men man får ju drömma.

Anyway, HIM!!! Jeeeeeeeees. Det här gjorde min dag.


Him

AIVAN MAHTAVA!!!

 21030-18


Andra bloggar om:
Musik, HIM, KORN, Hultsfred

Songs in the head

Har suttit och spelat in lite sen jag slutade jobba. Typ två timmar innan jag skulle sluta jobbet så fick jag värsta refrängen i huvet medan jag stod och filosoferade så där allmänt. När jag väl hade slutat så hade det utvecklats till en halv låt med text och allt, och nu när jag spelat in lite så låter det faktiskt jävligt bra måste jag säga. Jag fick stå och repetera allt hundra gånger med jag jobbade för att jag inte skulle glömma bort. Jag har nämligen glömt bort en massa hits. Jag minns inte alls hur de har gått, bara att det var hits. Haha.

Jag drömde helt sjukt i natt också. Det var som en låt i drömmen, typ en gitarrslinga som snurrade runt hela tiden och det enda jag minns var att jag tyckte att det lät jävligt bra. Men sen var jag helt säker på att det var från nån annan låt, jag minns att jag tyckte att det var från "sabaton", och jag har inte ens en aning om vad det är för band (?) och sen till slut så minns jag att jag ändrade och tyckte att det var från "hellfueled", som faktiskt är ett band jag gillar och lyssnar ganska mycket på! Så när jag vaknade kom jag inte ihåg ett skit av själva musiken jag drömde om, bara att det var nåt från hellfueled. Lyssnade igenom alla hellfueled och inte var det ju nåt därifrån. I så fall hade jag väl känt igen?

Jävla skit.

Jag har läst att det är en massa musiker som har vaknat mitt i natten med nån musik i huvet och sen direkt skrivit ner den. Jag kommer aldrig ihåg musiken när jag väl vaknat, bara att det var BRA. Jag ska uppfinna en audio output till hjärnan så jag kan spela in alla jag drömmer. Fan, jag har säkert en massa hits i mitt undermedvetna.

Måste.

Få.

Ut.

Skiten.

Nu är det bara några timmar till hultsfreds andra bandsläpp. När jag vaknar så har de säkert släppt banden. Thihi, småspännande. MACHINAE CMON!!!
 
Nu sova.

Winterlong - Written in blood

Saturday night fever

Shit in the pancake. Jag suger verkligen på photoshop! Måste skärpa mig och lära mig programmet lite seriösare nu. Det är trots allt ganska bra att kunna trixa lite med bilder och sånt. Praktiskt och användbart liksom. Damn right. Jag skulle fixa bakgrunden på en bild svartvit medan jag behöll en detalj (gitarren) i färg. Ungefär så här lyckat blev det:

21030-17

Jaa. See for yourself. Lagom fult om ni frågar mig. I'll work on it.

Nu börjar det ta sig. Om två veckor vi den här tiden så sitter nog jag och M. på krogen efter att ha varit i kalix och spelat in sång på mina låtar hela dagen. Looking forward to that. Ska bli skönt att träffa vännen, var ju ett tag sedan sist. Vittun homo som flyttade ner före mig! Nej jag bara skojjade. Eller inte. Haha.

Läste i dag om en sommarutbildning till bartender på nåt soligt ställe i Spaninen under två veckor. Småsugen man blev! Semmester och allt damn it. Sen kan det ju vara kul att jobba som bartender nångång. Vifta med flaskor och blanda värsta raketdrinkarna. Det känns som nåt som jag skulle vilja testa på. Nåja, när jag har 15k över så ska jag ta mig fan åka på utbildning, weehoo.

Äh, hell. Nu ska jag dricka juice och sen sleep.

Över and öut.

Paradise Lost - One Second

Music = the ETERNAL shit

Kollade rundgång nyss på svt's hemsida. Lite bra att man kan kolla där för jag är fan bäst på att missa grejer på tv, jag borde få ett pris. Idag missade jag bondrullen också fast jag sett reklamen typ hundra gånger på tv. Damn it. Anyway, något bra rundgång är! Bästa hårdrocksprogrammet jag sett tror jag. Bra reportage, musikvideos, programledare och skön humor. Nu var de bl.a. i Peter Tätgrens (Pain, Hypocrisy) studio och lärde sig growla. Nice.

Hypocrisy till SRF säger jag! Det finns en massa jävligt bra metalband här i Sverige. Soilwork kommer ju iaf till hultsfred men det är inte helt klart att man ska dit ännu. Sen skulle jag ännu vilja se hypocrisy, the haunted och så klart in flames på nån av festivalerna. C'mon you cunts!

Nu tror jag att jag har bestämt mig btw. Det blir nog Linköping i höst. Jag ska ge allt jag har och lite till för att komma in på musikproducentsprogrammet. Musik är mitt liv, så enkelt är det. Det blir väl inte det lättaste, då en på fyra kommer in men ger man sig fan på det så ska det nog gå. Om det inte går första försöket så går det nog andra, eller tredje, eller fjärde. Finns som inget annat jag vill syssla med. Music = the ETERNAL shit. All the other shit come and go. SAD BUT TRUE.

Nu ska jag sova.

Whitesnake - Children of the night
Soilwork - Strangler


Handy man

Värsta slitdagen idag också. Har i princip varit och jobbat i marielund hela dagen. Jag hann lägga ett golv och käka en kebabrulle på en dag, man känner sig som värsta handy man nu. Martin Timell typ. Nåja, det här är min träningsfria vecka så det skadar väl inte att vara fysiskt aktiv på nåt annat sätt för omväxlingens skull. Jag trodde faktiskt att jag skulle vara ledig idag men det visade sig att jag var snäppet för naiv. Imorn ska jag hinna syssla lite med musik och sånt.

Justja, jag har börjat kolla på jeopardy nu när Adam Alsing tog över. Jag diggar honom. I tisdags var dessutom Erik Thomson med och tävlade. Han jobbar för Sweden rock och recenserar musik osv. Skön kille. Inte lite tech han var på James Bond, började kräma på som satan där ett tag. Han vann dock inte. Synd.

Jag har lyssnat in mig lite på "Bonfire", ett av banden som presenterades till SRF i tisdags. Verkar lovande, typ som Gotthard, eller Harem Scarem kanske? Schyst! De ska jag nog se trots allt.

Nu ska jag sova.

Min mamma är bäst btw.

Soilwork - Figure number five

Working man

Phew, vilken slitdag det var idag. Först jobbade man hela dagen på statoil och sen efter det så fick man hålla på att byta golv hos päronen resten av dagen. Blev klar runt 22-tiden nångång. Jag känner mig ovanligt duktig nu. Fyfan. Imorn är man iaf ledig, det känns välkommet faktiskt.

Herregud Sweden Rock. De släppte 6 band igår och jag har bara hört ett par låtar av ett av banden. Resten har jag inte ens hört talas om. Lagomt b kan man ju konstatera. Känns som att det bara kan bli bättre med resterande bandsläpp. Hoppas det kommer nåt riktigt fett. På måndag släpps det lite mer band till hultsfred också. Machinae Supremacy hoppas jag fortfarande på, kom igen nu. In Flames skulle också sitta jävligt fint. Om In Flames varken kommer till SRF eller hultsfred så blir jag jävligt less. Nya plattan är så jävla bra. Måste köpa den. So do you!

Yada yada crap. Nu ska det sovas.

Later!

Rush - Working man
AKFG - Denpatou

Wipe out

Idag har man burit saker och möbler som bara fan. Jag fick tömma hela mitt rum i marielund för att de ska lägga nytt golv där. Fan va mycket skit man samlat på sig under åren alltså. Det blev att slänga en hel del. Känns faktiskt ganska skönt. Jag fyllde en ganska stor kartong med en massa inspelade cd-r skivor också. Tror fan jag hade kunnat slänga det också.

Jag tror jag måste gå på massage. Har känt mig smått stel senaste dagarna. Hoppas morsan sponsrar när jag är så snäll och hjälper till där hemma med att byta golv samt varenda listjävel i hela huset. Massage är ju dyrt.

Jag kollade förresten "crash" nyss. Ganska bra film, skriver lite mer om det imorn för nu är jag sjukt trött. Jobbdag imorn också.

Later!

Metallica - turn the page
Metallica - the unforgiven



No name

Haha, American idol. Herregud vilka lirare det existerar, fast några tyckte man ändå lite synd om. Juryn är lite overkill ibland. Jag skulle bara vara glad om jag fick sådan live-underhållning. Det var värsta metal folket som var på audition också, en growlade till och med. Småmetal. Fanimig, jag ska också gå på idol audition när jag får tillfälle och dra mina bästa toner. Sen när de talar om för mig hur mycket jag suger så citerar man motörhead "I'm so bad baby I don't care". Man måste ju sprida metal över världen, after all.

Fan vad irriterande när man har trådlös mus och batterierna tar slut. Speciellt när man håller på med nåt speciellt och man verkligen behöver använda musen. Inga nya batterier hade man inte heller, bara en låda överfull med gamla, så idag investerade jag i en batteriladdare. Ni vet en sån där GP powerbank grej som man sett på tv hundra miljoner gånger. Tror det är det klokaste köpet jag gjort på länge. Batterier kan man ju aldrig få nog av? Haha, yeah right.

God natt.

AKFG - Denpatou

Cinderella Man

Igår kollade jag "Cinderella Man" men bl.a. Russel Crowe och Renée Zellwegger. Handlade om en avdankad och utblottad proffsboxare (Crowe) som får en ny chans att erövra världsmästartiteln. Filmen utspelar sig under det sena 20-talet och tidiga 30-talet i Amerika, under den stora depressionen (tiden efter börskrashen på wall street). Speglade verkligen hur folk hade det då. Såna som tidigare hade det relativt välställt och stabilt kunde nu få kämpa för att få ihop pengar till självklarheter som mat och el. När journalister frågar vad det är som driver boxaren, vad det är han kämpar för nu när han lyckats ta sig upp igen, så svarar han: "I'm fighting for milk".

Helt underbart bra film. Och skådesspelarvalet var också det bästa tänkbara. Gladiator goes rocky? Russel Crowe is the shit. Sjukt bra. Sista boxningsscenen var spännande utöver det vanliga.

MMMMM.



Andra bloggar om:
Film, Cinderella Man

Input

21030-16


Nihongo o oshiete!

Idag var man seriös och nötte på japanskan. Småkul när man börjar fatta mer och mer av vad de säger i animen utan att läsa subtitles. När jag flyttar till japan ska jag gå med i ett j-rockband. Nu när jag tänker efter så vet jag inte ett enda j-rock band med nån utlänning med i line-upen. Småskumt, men å andra sidan så har jag ingen jättekoll på alla band. Static-X har ju iaf Koichi Fukuda på gitarr, han vet jag att är Japan. Sen har Dream Theater och mindre kända "Dragonforce" också asiater i sättningen. Så tydligen finns det en hel del västerländska band med asiater med i sättningen, men tvärtom? Kanske inte lika vanligt? I wonder....

Jag hittade en värsta snygg cowboy-hatt på tradera som jag ville ha. Inte ens dyr. Mitt huvuds omkrets var dock två cm för stort, ELLER.... det kanske var hattens omkrets som var två cm för litet? Now that's the question. Någon som vet nån sida med genomsnittet på omkretsen av människans huvud? Det kan ju vara bra att veta. Säger vi.

Fan, jag måste ha min cowboyhatt innan sweden rock. Var fan säljs cowboyhattar? Vet då ingen affär här i staden. Får passa på att kolla i Luleå när man har vägarna förbi. Eller i Finland. Fan vilken skitstad man lever i som inte ens säljer cowboyhattar. Det är ju illa. Hur ska man vara en cowboy from hell utan hatt? Vad vore Lemmy utan sin hatt? You go figure. Djupa tankar.

Later.

Soilwork - Figure number five
Sentenced - Phenix


Klassfesten

"Klassfesten" gick nyss på ettan. Första gången jag såg den. Den hör nog till de bättre av svenska filmer. MMMM.



Inga hål

Woho, jag hade inga hål i tänderna. Inget som behövdes laga. Nada. Still going strong, jag hade tydligen mycket fina tänder. De visade mig till och med lite nåd och jag behövde inte betala nåt. Men det var sista gången det var gratis. Jag ska fixa ett abonnemang, man betalar typ 400 om året och så får man allt fixat. Småbra.

Yooooooosh.

Tandläkare

Imorn har jag tandläkare. Klockan 07:45 som pricken över i:et. Jag har aldrig haft hål i mina tänder, men jag känner på mig att jag har det nu. Nu är jag inne på året då jag fyller 20 år så jag måste pröjsa också. Först nu inser man vilken lyx det varit med gratis tandvård. Det är ju sjukt dyrt. Macke sa att det kostar 1000 kr att laga ett hål. Fyfan jag hoppas verkligen att jag inte har ett hål. Tänk om jag har två?! Man, I'm going broke. Nåja, det kunde ju VARA VÄRRE.

När jag var liten åt jag godis varje dag. Jag blandade 5-6 skedar socker i o´boyen också, som att det inte redan är tillräckligt med socker i det. Och jag skötte då verkligen inte tänderna i närheten lika bra som jag gör nu. Ändå hade jag aldrig hål, det är fan ett mirakel. Har jag nåt hål imorn så ska jag använda det scenariot som definition på ironi för resten av livet. Fy fan.

Please.

Nu ska jag sova så jag orkar upp. Jag försover mig säkert ändå. Nu när jag ändå betalar för att kolla tänderna så kan de väl åtminstone ge mig en bekvämare tid? Livet är konstigt. Jag vill inte bli vuxen.

Later.

Twisted Sister - I'll never grow up, now!

Whitesnake - Fool for your lovin'
Iron Maiden - Alexander the great


Whitesnake till SRF!

Aight! Igår presenterades whitesnake till SRF som headliner. Man är väl inget direkt superfan men jävligt nice att få se dem ändå. Nu måste det spammas whitesnake konstant ändå till juni. David Coverdale är bland de bästa sångarna i världen. Lite nice det blir att stå där och trängas och sjunga "Fool for your lovin'", "Here I go again", "Still of the night" etc.

Ungefär 30 band kvar som ska till SRF. Fan, jag tror det här kommer bli riktigt bra. Undra vilket band som blir tredje headlinern, nu är det ju Deep purple och whitesnake som båda representerar den klassiska hårdrocken väldigt fint, så tredje headlinern blir säkert nåt modernare skulle jag tro. We'll see as usual.



I was born under a bad sign,
Left out in the cold
I’m a lonely man who knows
Just what it means to lose control

But, I took all the heartache
And turned it to shame,
Now I’m moving, moving on,
And I ain’t taking the blame

Don’t come running to me,
I know I’ve done all I can
A hard loving woman like you
Just makes a hard loving man

So I can say it to you, babe
I’ll be a fool for your loving no more,
A fool for your loving no more
I’m so tired of trying, I always end up crying,
Fool for your loving no more
I’ll be a fool for your loving no more

I’m tired of hiding my feelings,
You left me lonely too long
I gave my heart, and you tore it apart,
Oh, baby, you done me wrong

Don’t come running to me,
I know I’ve done all I can
A hard loving woman like you
Just makes a hard loving man

So I can say it to you, babe
I’ll be a fool for your loving no more,
A fool for your loving no more
I’m so tired of trying, I always end up crying,
Fool for your loving no more
I’ll be a fool for your loving no more

I’ll be a fool for your loving no more, no more, no more

So I can say it to you, babe
I’ll be a fool for your loving no more,
A fool for your loving no more
I’m so tired of trying, I always end up crying,
Fool for your loving no more
A fool for your loving no more

Fool for your loving no more...


Andra bloggar om:
Musik, Whitesnake, Sweden Rock Festival

Onsdag

Jaha, det ska typ släppas 100 band till hultsfred totalt läste jag nyss. Då måste det ju liksom komma nåt man vill se iaf, så jag och Macke resonerade som så att vi köper biljett där de släpps och sen kan man vänta och kolla vilka som kommer. Kommer det inget man vill se så är det bara att sälja biljetterna, för det lär ju med all säkerhet sälja slut. Kom igen nu, KENT kommer ju, och det släpps bara 25k biljetter i år. När kent spelade på stadion sålde de 40k biljetter. Sad but true. Lite skumt att de bara säljer 25k biljetter när det var publikrekord i fjol på typ 33k pers va? Alla festivaler borde ju ha som mål att växa, växa och växaaaa. Men det kanske är nåt säkerhetstjafs eller nåt. Sweden is a cunt.

Idag var jag ner till replokalen, trummorna var fan fortfarande inte där. Jag tränade sången istället, det var ganska kul. Jag kan sjunga låtar som var helt omöjliga för mig förut. Roligt roligt. Man blir så excited liksom. Synd att man inte har ett band så man kan stå på scen. Born to be wild.

Jag kollade på utbildningar idag. Hittade "asienstudier" i Lund. Tydligen nåt internationellt prgram på 60-80p, på tre terminer. En termin får man läsa i Japan. JAPAN ffs. Det var väl det faktumet som tilltalade mest. Hehe. Nåväl, we'll see vad det blir av mig.

Imorn är det jobb.

Nu är det dusch.

Sen sova. Oyasumi nasai.

Iron Maiden - Aces High
In Flames - Dead Alone


Tisdag

Idag presenterades banden till hultsfred. Soilwork var väl det bästa, sen även trivium och deftones. Mycket mer metal presenterades det inte. Presenteras det inte nåt mer lockande som typ Machinae Supremacy före biljettsläppet så lär jag inte köpa biljett då. De lär ju säljas slut ganska snabbt när "Kent" ska spela så hultsfred hänger på en skör tråd just nu. Men sånt är livet. Sweden rock är viktigast och dit har jag redan biljett. Muahaha.

Har spelat in en ny låt idag, musiken är ganska färdig. Man producerar låtar i samma takt som laestadianer producerar ungar. Ganska bra. Jag har skrivit tillräckligt med material till en fullängdare på bara några månader. Förut hade jag tunga problem när jag gjorde låtar, och de flesta blev bara halvfärdiga då jag kom tilll en punkt då jag inte visste hur jag skulle fortsätta. Nu flyter allt på ganska fint, jag har ganska mycket idéer. Det kanske är det här de menar med att mogna som musiker. Jag har ju hållit på ett ganska bra tag nu trots allt. Först trummor i 3-4 år och därefter gitarr i... hum, 4 år nu va? Har dessutom tagit tag i trummorna igen samt plinkat piano i nåt år.

Ännu en ledig dag imorn. Ska ner till replokalen och träna in sången på låtarna. Kanske skriva färdigt texter till låtarna som inte har färdiga texter ännu. So be it.

Nu sleep.

Rush - Bravado

Andra bloggar om:
Musik, Hultsfred