Living after midnight

Jag var och testade studentgymmet här på området för ett tag sen. Fifan, ingen höjdare alltså. Grejerna såg ut att vara från 40-talet och made in sovietunionen typ. Det kanske hade varit smart att kolla in skiten innan man köpte terminskort. Nåja, det var ganska billigt att träna där (nu fattar jag varför) så det är inte hela världen. Fanns lite fria vikter iaf. Jag saknar gamla hederliga nautilus i Haparanda. Det är lyx jämfört med det här. Jag får ta och styra upp kort på Step In i stan istället, så jag kan börja jobba på min Rocky-form for real. Det här gick ju bort.

Har suttit och spelat in större delen av dagen idag. Känns som att man har några hits på gång igen. Har pratat med Macke om vår musikala framtid också. Det lutar mot att jag flyttar ner till Göteborg när jag är klar här, sedan startar vi upp bandet igen och ställer siktet stenhårt mot skivkontrakt och världherravälde. Har redan nu hur många låtar som helst som jag tycker håller högkvalité. Låtar jag skrivit senaste året typ. Om 2 år lär man ju ha en himla massa. Måste bara få skiten inspelad i en riktig studio så blir det 100% festival.

Har kollat lite på tatueringar också. Har lite spexiga idéer som jag skulle vilja föreviga på huden, men jag är typ roten ur all existerande beslutsångest så det får vänta ett litet tag till. Men nu har jag iaf utsett några finalkandidater, måste bara komma på var på kroppen man ska sätta dem. Kommer säkert sluta med att jag tar några öl för mycket och impulstatuerar mig hos någon pundare med ett hobbex-kit, och inte minns något dagen därpå. Eller inte.

Nu ska det sooooovas. Imorn är det plugg.

Soundtrack of this blog
Rammstein - Amerika

Andra bloggar om:
, , , ,

En weekend i Haparanda

Då var ännu en helg av livet borta. Vi har som sagt varit till Finland och kollat WASP. De var bra, mycket show och så där. Dessutom hade Blackie världens grymmaste mickstativ i form av ett skelett som var ihopsvetsat i någon metall. Han klättrade upp i det ibland och gungade fram och tillbaks medan de spelade sina hits. Skitballt. Ett sånt ska jag önska mig i julklapp.

Annars har helgen varit ganska rastlös. I Piteå skulle jag ha en massa att göra men här i Haparanda är det fan dött. Skumt hur fort man anpassar sig. Har suttit mest hemma hos N. och snackat musik och käkat korvstroganoff, som faktiskt blev helt okej fastän det var N. som lagade. Det hade man inte kunnat tro. Det enda jag kunde klaga på var den extrema osymmetrin hos korvbitarna. Haha.

Idag ska jag inte göra så mycket. Beställa lite stuff på nätet och kanske plugga någon minut. Blev lite sugen på att kolla film också. Såg att den där svenska vampyrrullen, "Frostbiten", hade dykt upp på statoil. Kan bli intressant att se då den är inspelad här i trakterna, fast jag känner på mig att den är skitdålig (mitt sjätte sinne). Jag återkommer på den fronten.

Nåväl. Nu ska det göras vettiga saker. Later!

waspoulu
WASP live in Oulu.

Soundtrack of this blog
The hellacopters - Everything is on TV

I'm a wild child, come and love me

Imorn är det konsert-time! Det blir riktig 80-tals hårdrock med Blackie Lawless och hans WASP. Jag såg dem även på SwedenRock i år, så nu blir det andra gången jag får nöjet att se dem. Kan tillägga att det hade blivit en hel del bärs på SwedenRock innan WASP skulle kliva på scenen, så minnet är inte det bästa ifrån den spelningen. Har lite svårt att komma ihåg vilka låtar de spelade och så där. Minns mest att jag skrek "BLACKIEEEE!!!" varannan sekund. Den här gången ska jag dra ner på ölen och dra upp på WASPen. De var trots allt en av de stora förväntningarna på SwedenRock, och med alla hits som de har i bagaget så måste de upplevas med alla sinnen på max (iaf en gång)!

Något extraordinärt runt bandet är det mycket omtalade bandnamnet, WASP. Det har spekulerats mycket i vad det står för. Några exempel är "We Are Sexual Perverts" och "We Are Satans People". Bandet har aldrig uttalat sig i frågan, förutom att svara "We Aint Sure Pal" på alla frågor de tilldelats i ämnet. "W.A.S.P" hör klart till de mest diskuterade bandnamnen i rockhistorien. Det ni.

Hits som jag hoppas de spelar: Wild Child, Animal (I fuck like a beast), I wanna be somebody, on your knees... well, nästan alla låtar från första plattan. Det var bland de första plattorna man hörde när man såg ljuset (mörkret?) för ett x antal år sedan, då man upptäckte den fina hårdrocken, i en tid då det alltid var max kö till datorerna på bilblioteket (för att ingen hade internet hemma och det var så coolt att chatta på aftonbladets hemsida). WASPs första platta är bland de större milstolparna och nåt som alla headbangers bör ha i skivsamlingen. Och får ni chansen att se dem så gör det. Jag får kalla kårar bara jag tänker på att stå där och sjunga med till Wild Child och alla andra hits. Om det är någon som undrar så är konserten imorn i Oulu (Finland) på club teatria (
www.teatria.com).

Metaaaaaaaaal!

21030-34
WASP - WASP (första skivan)

Soundtrack of this blog
WASP - Wild Child

Andra bloggar om: , , ,

10 saker jag gjort idag

Idag har jag:

1. Diskat.
2. Hämtat ut en bok på posten + mitt gymkort på kåren.
3. Pluggat med Thomas och Fanny.
4. Köpt ett mixerbord.
5. Pluggat lite till.
6. Käkat på Max.
7. Labbat med Fanny och Thomas (aktiva och passiva hög-/lågpass-filter).
8. Fått en snabbutbildning i att sända radio av Thomas. Skitnice.
9. Testat mitt nya mixerbord, fast det saknades en kabel.
10. Slösurfat och surrat lite på msn.

Nu ska jag kolla tv och äta godis. Sen ZzzZzz. Fifan vilken produktiv dag. Har fått en hel del nyttiga saker gjorda. Dessutom fick jag höra att Thomas (min klasskompis) jobbat som ljudläggare till en massa svenska filmer som jag har sett. Metaaaaal.

Soundtrack of this blog
Machinae Supremacy - Arcade

Andra bloggar om:

Bakfylla, anime och valvaka

Igår var det radiofest på kåren. Det var ganska kul, fast rätt lite folk när vi kom dit. Kom väl mer folk allt eftersom, och när jag drog därifrån så var det nog rätt mycket. Jag minns faktiskt inte så bra. Det blev några bärs för mycket antar jag. Man var lagom bakis på morgonen första gången man vaknade. Två liter vatten, en huvudvärstablett och tre timmar sömn senare så var man som en ny männniska. Topp.

Har varit jävligt seg idag. Jag slet hem en anime-serie som heter "Trigun", så större delen av dagen har man suttit framför datorn och glott på anime. Rätt bra serie faktiskt. Nu senaste timmarna har jag kollat lite smått på valvakan. Jag röstade på sossarna så det gick ju inte så bra. Fast å andra sidan är jag inte så jätte insatt i partierna och deras politik så jag bryr mig egentligen inte så mycket. Men säkerligen så kommer man känna av en ny regering i vardagen, till det bättre eller sämre återstår att se.

Imorn ska jag vara duktig och ta tag i skolarbetet på riktigt. Jag ska hem till en klasskompis nere på stan och plugga lite, äta bullar och dricka kaffe/te. Jag ska också hämta ut mitt nya gymkort på kåren, så man kanske hinner dra första gympasset (i Piteå) fram emot kvällen. Dessutom har jag en himla massa lådor fyllda med skräp som står i min hall, som jag borde forsla iväg till närmaste dump. Jag måste seriöst beställa en ny digitalkamera nu. Sålde min gamla för ett par veckor sen, så nu har jag missat en massa fototillfällen. Synd att jag måste ha världens jobbigaste beslutsångest och inte kan bestämma mig för vilken jag ska köpa. Ole-dole-doff? Ska även beställa lite nya skivor från cdon så räkna med en hel del recensioner inom en nära framtid!

Oyasumi nasai.

Soundtrack of this blog
The hellacopters - I'm in the band

Andra bloggar om:
, , , , ,

Ny design

Jag upptäckte att man kan redigera stilmallarna på webblogg nu, även om man inte betalar för tjänsten. Woho. Har suttit senaste timmen och knåpat ihop en halvful banner dit upp, och bytt lite bakgrundsfärger. Totalkul om ni frågar mig. Ska styra upp en riktigt feting-nice design när jag orkar men detta får duga tills vidare.

Annars har det varit en rätt lugn dag idag. Jag var och röstade tillsammans med Fanny, sedan har det lagats lasagne och kollats på idol. Vi tänkte vara till kåren och kolla på ett par band som skulle spela fast det slutade med att alla kände sig aningen trötta, så det blev inte av. Nu har man iaf inte föreläsningar på ett bra tag, men jag ska försöka göra lite vettiga saker av tiden ändå.

Imorn är det party!

Soundtrack of this blog
HIM - Gone with the wind (orchestra version)

Andra bloggar om:
, , , ,

Swedish democracy

Har inte orkat skriva på ett tag då jag har haft en hel del i skolan. På måndag och tisdag var det inspelningsteknik och igår, idag och imorn är det ljudelektronik som gäller. Fast nästa vecka är jag ledig, förutom på fredagen. Det känns även lite kul att man äntligen fått börja med lite praktiska grejer i inspelningstekniken. Vi har fått testa olika stereotekniker och faktiskt fått spela in lite också. Wooh.

Det är för övrigt jävligt tomt på mina väggar här i lägenheten så jag har suttit och bläddrat på posterdreams.com senaste timmen. Hittade en hel del stört-sköna afficher som jag ska beställa och smälla upp på mina kalla väggar. Måste sätta lite personlig prägel på skiten liksom.

Imorn är det PiteLive på kåren så vi ska väl dit och hänga kankse, och på lördag är det radiofest som lär bli ganska nice. Jag får tydligen inte bli full eftersom min piercing skulle läka sämre då, men jag tar det med en nypa salt. Inte för att skryta men det är mycket möjligt att jag har överlägset läkkött eftersom jag typ aldrig får ärr samt att det inte kommit en droppe "sårvätska" ur min piercing, fast snubben som gav skötselråd sa att det skulle komma det i några veckor. Jag är helt enkelt bäst. Det är enda förklaringen.

Jag satt just och kollade på valdebatten på fyran. Fifan vilken valångest jag har. Men det lutar mot det röda hållet. Det känns lite otryggt att sälja ut all sjukvård, och dessutom går det bättre för sverige nu än på ett bra tag. Varför ändra på ett vinnande koncept? Om det ska bli maktskifte så ska det bli det när landet är i ett svagt skede tycker jag. Fast jag har inte funderat desto mer på det. Det är bara mina spontana tankar. Känns som att jag måste diskutera mer med pappa som är insatt i det. We'll see. Men rösta ska man, annars är man bara dum i huvet. Rösta blankt om inte annat. Det är ju också en protest i sig. Fast att inte rösta öht är bara ansvarlöst. Vi lever ju i en demokrati - ta ditt ansvar och rösta. For fuck sake.

Nu ska jag parkera mig i min lilla soffa och blippa lite på tv:n.

Soundtrack of this blog
Hanoi Rocks - Back in yer face

Andra bloggar om:
, , , , , ,

Sushi, piercing och världens bästa skivbutik

Nu är jag hemma från Stockholm. Det var sweet. Vi drog med min DV-kamera på vår lilla trip så vi har dokumenterat det mesta de senaste dagarna. Tanken är att vi ska klippa ihop en kortfilm som ska kicka röf.

Vad har vi gjort då? Till att börja med så har vi suttit på tåg nästan 30 timmar sammanlagt, och försökt sova i div. bisarra ställningar. Dock utan större missöden. Väl nere i Stockholm käkade vi sushi, sprang runt på hundra olika affärer och som pricken över i:et så var vi fyra pers som kände för att pierca sig. Det blev två bröstvårtor, en navel och ett ögonbryn. Jag stod för ögonbrynet.

Det gjorde inte ont. Alls.

Dock har det mentala facket som jag förvarar information om bröstvårtor i, svämmat över totalt. Jag har aldrig hört så mycket snack om bröstvårtor på så kort tid i hela mitt liv. Det gjorde tydligen jävligt ont att pierca sig där. Tyvärr inget jag kan kommentera, utan bara förlita mig på mina källor.

Jag måste dessutom göra er uppmärksamma på att jag hittade min nya favoritskivbutik i Stockholm. Den ligger typ på odenplan ett stenkast från Hard Rock Café, och har en massa CD, DVD och vinyl - både nytt och begagnat. I många fall var det till och med billigare än på CDON. Mer nice blir det ju knappast?

Soundtrack of this blog
HIM - The Sacrament

Andra bloggar om:
, , , , ,

Stockholm

Nu drar Mike på impulsresa till Stockholm ett par dagar. Jag menar tåget kostade 204 spänn dit ner och jag har som inget bättre för mig, då jag är ledig från skolan hela veckan. Jag ska äta sushi och vara allmänt rock n roll!

Later!

Soundtrack of this blog
Sentenced - The luxury of a grave

Cementsäckar och kaffebryggare-invigning

Idag har jag officiellt invigt min nya kaffebryggare tillsammans med Fanny. Det blev lite svagt kaffe för jag hade inte full koll på "strength"-kontrollen (nymodigheter), men det slank ju ner ändå. Jag börjar bli kaffe-beroende nu. Har typ aldrig druckit kaffe men nu dricker jag varje dag. Vi har konstaterat att Piteå förändrar folk, speciellt de som kommer söderifrån.

I helgen har jag varit till pultviken (några mil härifrån, där halva släkten bygger stuga) och hjälpt min mosters man att gjuta golv. Jag fick bära en massa cementsäckar som vägde typ 40 kg, fram och tillbaks, så det har känts lite i ryggen idag. Men det var roligt. Det är så där lugnt och bra där borta - man får lite peace of mind. Sinnesro ni vet. Jag filmade också en hel del där som jag tyckte blev rätt coolt.

Idag har det varit ganska lugnt, men roligt. Jag vaknade på morgonen och började städa lite smått då mor och far skulle komma förbi. Det kan ju inte se ut hur som helst då. Jag lade iaf märke till att mamma hade tömt min golvbrunn i duschen. Jag tänkte göra det själv men det sket sig. I samma veva som de kom så drog jag till Fanny. Vi pluggade lite inspelningsteknik och gjorde våra inlämningsuppgifter. Det gick ganska bra. Sedan for vi på skolan och PiteLive-mötet. PiteLive går ut på att sända livekonserter på radion, och då är en massa folk engagerade, typ radioproducenter, ljudtekniker och tv-producenter för att nämna några. Vi tyckte det lät hur kalas som helst så vi ska försöka vara engagerade så mycket som möjligt i det. Efter mötet var vi och handlade med Cissi och Bella (radioproducenter) som båda är hur nice som helst. Cissi styrde upp ruggit goda käket som vi satt och käkade hemma hos henne. Sedan kollade jag och Fanny lite anime (och invigde min kaffebryggare), och Cissi och Bella slöt upp lite senare. Vi tyckte det var kul att en japansk karaktär i serien hette Leif.

Imorn har vi föreläsning i inspelningsteknik. Resten av veckan är vi i stort sett lediga, men veckan därpå har vi föreläsningar varje dag. Får se vad man ska göra med all fritid den här veckan. Finns lite planer som ska diskuteras imorn. Det blir nog bra.

Nu ska jag sova. Hepp!

Soundtrack of this blog
Sahara Hotnights - Hot night Crash

Andra bloggar om:
, , , , , , ,

Svammel

Alltså fokkin' crap webblogg. Varje gång man loggar in så har man en miljon nya spam-kommentarer.

Idag hade vi första föreläsningen i ljudelektronik. Det var helt okej. Kändes dock ibland som att man redan gått igenom det mesta på gymnasiet men repetition är bra. Dessutom lär det ju bli hundra gånger svårare så småningom. Jag tycker det är rätt soft på universitet när man bara har en föreläsning om dagen. Man behöver liksom inte hålla reda på en massa olika böcker för olika kurser varje dag, och så slipper man byta klassrum hundra gånger. Undra varför de inte har likadant på gymnasiet? Plain madness.

Ikväll är det en ljudtvåa som har fest nere i stan. Jag är egentligen inte så ruggit festsugen men vill samtidigt träffa allt folk. Mamma och pappa ska till Pultviken (4mil härifrån) och bygga på stugan också, så det kan ju även hända att man drar dit och chillar med lite öl och bastu. Alltid nice.

Nu har jag fått bilderna av Nicke så jag tänkte uppdatera min väldigt sällan uppdatera bilddagbok inom en snar framtid. Nu ska jag diska! Tjipp!

Soundtrack of this blog
Stone Sour - Sillyworld

Andra bloggar om:
,

Soundtrack of my life: I can never get close enough



Every night I read this novel about you
Holding roses in the pouring rain
But the ending’s tore up, trying to hail a cab
Think no one can read you, but I can
Well we move into a house down on Cherry Lane
And watch the world go by
Am I’m missing a page
I wanna be the one who walks you home
Who walks you home tonight
Staring into her eyes and then try and explain it
But it’s written in a language that was meant to fuck you up
And I can never get close enough
But I lie
But I lie down on her pillow
And you feel like you was going away
Going away when you got no place to go
But back in her arms lying on her pillow
Curled up with a book down on Cherry Lane
The glass it hits the floor and you’re walking away
But I wanna be the one who walks you home
Who walks you home anyway
Stare into her eyes and then try to explain it
Try to explain it away I wanna be the one who walks you home
Who walks you home tonight
Stare into her eyes and then try to explain it
Try to explain it away
But that shit just fucks you up
And I can never get close enough
I can never get close
I can never get close enough
I can never get close enough to you

Ryan Adams - Cherry Lane