Hepp!

Mmkay. Helgen är slut och en ny vecka sparkar igång. Johanna var här under helgen och kollade in min nya fina osunkiga lägenhet. Det blev lite gripenfest, en del mat och hemskt mycket mys.

Idag har jag programmering. Det är två laborationspass, ett före 12:00 och ett efter 13:00. Tror jag skulle ha varit på det tidigare passet, men när jag låg i sängen, halvt medvetslös efter att ha blivit väckt av mobilen kl 7:00, så kändes det som en bra idé att intala sig själv att det säkert är det senare passet man ska gå på. Tror det finns få saker som är så skönt som att vakna astidigt, vara astrött och bara få somna om. Fast nu fick jag ju såklart inte sova speciellt länge ändå. Vid 9 blev jag väckt av att fastighetsskötaren bankade på min dörr. Men det var det värt för han hade med sig en ny säng åt mig. Jag mailade och klagade på den gamla som både var sjukt mjuk och sjukt högljudd... sjukt crap med andra ord. Så nu har jag en väldigt lagomt mjuk/hård och tyst säng. Victory!

Om exakt en vecka fyller jag år. Hela 22 varv runt solen kommer jag att ha överlevt (om jag nu överlever fram till nästa måndag dvs). Det ska vi förhoppningsvis fira genom att hoppa på ett tåg till Göteborg, bo på ett hotell, göra trevliga saker och ha det allmänt trevligt. Det känns som att veckorna glider förbi i ganska bra tempo så det dröjer nog inte speciellt länge innan det är fredag igen.

För att avslöja lite top secret info så kan jag även meddela att jag och Johanna planerar att stöka om i vårt turnéschema lite och eventuellt göra ett special appearance för alla våra fans uppe i good ol' Norrbotten, där allting trots allt startade en gång i tiden. En dag i Luleå och en i Haparanda, någon gång i början av november. **

** Med resevation för ändringar.

Nu är det frukostdags! Peace! Nya coldplay är för övrigt riktigt bra.

Soundtrack of this blog
Coldplay - Viva la vida

A camp

Upptäckte ett nytt band som legat och skräpat i någon gömma på min iPod, nämligen A Camp. Typ Nina Perssons lilla skötebarn efter The Cardigans. Ganska fin, trevlig och mysig musik. Jag diggade mixarna helt sjukt mycket. Det bästa jag har hört på ett ganska bra tag tror jag. Så mjuk och varm atmosfär... aaaah. Man bara smälter.


Death Magnetic

Det är fan sant som alla säger. Metallica är tillbaka. Nya plattan är helt jävla festival. Påminner om Puppets, Justice, Black, Lightening... ja, typ allt de gjort, på samma gång. Ska lätt köpa. Borde beställa lite skivor igen, var ett bra tag sedan sist nu. Kan inte låta bli att få lite dåligt samvete när jag inte drar mitt strå i stacken för att inte låta musikindustrin torka ut som en total fet ökenballe. Den är ju nog torr som den är nu. Blir deprimerad när jag går på åhlens och checkar CD-hyllorna, och tänker tillbaks x antal år i tiden då typ alla fortfarande köpte skivor och betalade för musik. En tid då tanken på att kunna försörja sig på musik var mer än en jävligt avlägsen dröm. Det kanske vänder. Antagligen inte. Jag borde varit född på 50-talet. Det var bättre förr. LP-skivor, flower power, rockens födelse, woodstock... sounds so sweet.

Idag hade jag filmanalys på skolan med min grupp. Vi skrev en analys på "A Beautiful Mind." Väldigt bra film. Russel Crowe är ganska skön som skådespelare ändå. Tror jag gillar det mesta han har gjort. I alla fall det jag har sett. Det tog ett par timmar att sammanställa skiten, men jag tror det blev bra i relation till tiden vi lade ner. Inget masterpiece men säkerligen godkänt. Känns som att jag börjar få lite ångest över skolan. Måste sätta mig ner och fundera på hur jag ska organisera upp allt lite bättre. Lite för mycket "jag tar det som det kommer"-tänk just nu. Funkade ganska bra i Piteå men att läsa till civilingenjör är typ fuck my life om man ser till pluggmängden. Man måste nog se en ganska total meningsfullhet i allt man gör för att orka. Ok, kanske inte i allt... men nästan. Jag tror jag gör det. Vissa dagar känns allt mer meningsfullt än andra. Men så är det väl med allt. Man ska iofs inte ta skiten på för stort allvar tror jag. Det är bara skola. Livet är mycket mer.

På tal om det så hittade jag till en blogg som en gammal kompis från gymnasiet skriver. Han har tydligen varit ut i världen, eller rättare sagt Europa, på en självförverkligande liten tripp. Helt själv verkar det som. Vilken grej. Mest för att göra det helt ensam liksom. Modigt. Bara boka ett billigt flyg någonstans med målsättningen att se så mycket som möjligt, och träffa så många nya sköna människor som möjligt. Verkligen totalfeeda sina sinnen med så många intryck det bara går. Se världen. Man lär sig nog mycket om sig själv. Jag klagar inte alls på mitt liv. Det känns bra för närvarande... amazing. Men någon gång ifall tillvaron inte känns som nu så ska jag bara packa en ryggsäck, ta klivet ut i mörket och se vart vinden för en. Eller dra något i stil med "into the wild", typ försvinna ut i ödemarken och leva i symbios med naturen. Som tarzan.

Nu ska jag ta en kall öl (fastän det är mitt på dagen på en onsdag) och städa mitt sunkrum. Nästa vecka flyttar jag ifrån den här skiten. Halleluja!

Puss!

Soundtrack of this blog
Metallica - End of the line