Rambo!

Oh yes! Rambo 3 går på fyran i detta nu. Jag minns när jag var liten och såg Rambo för första gången. Jag var helt såld, han var min hjälte. Avundsjukan var total när min kompis fick en rambokniv som man kunde skruva upp skaftet på för att hitta tändstickor, sykitt, stenar för att göra upp eld... ja, you name it! Frikkin' awesome.

Än idag är Rambo en av mina stora hjältar! Haha. Det firar vi med att dagens youtube-klipp får bli trailern till Rambo 3. Classic!What a man!

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

Bakgrundsjakt och lite idol

Försöker hitta någon schysst bakgrund till bloggen. Det är fan svårt! Värsta jungeln på nätet. Söker man på "background patterns" på google så får man fram en massa mönster som ser ut att härstamma från webbdesignens mörka 90-talsdagar. Well well, får leta vidare. Har säkert en massa bra på datorn redan men det är som att en atombomb exploderar på hårddisken. Ingen ordning whatsoever.

Kollar på idol nu. Damn. Geir är ju helt överlägsen hittills i hela kvalet. Ingen som kommer i närheten av honom. Fick fan lite David Coverdale-vibbar av honom. Det är inte illa! Gammal är bäst.


Coverdale - the man!

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

30 september 2010

Tog mig upp imorse! Praise the Lord! ...or not. För det var typ stopp i tunnelbanan och det tog typ 3 gånger så lång tid att ta sig till skolan. Har aldrig sett så mycket folk på skärmarbrinks tunnelbanestation som idag. När man väl tog sig från skärmarbrink fick man stå och vänta en halvtimme på gullmarsplan. Det var något strömförsörjningsfel efter hötorget nånstans. Som vanligt drabbas hela systemet när en länk brister. Fail!

Nu har jag fixat en ny logga där uppe, här på bloggen! Bättre än den förra iaf. Men ska nog fixa till den lite mer när jag får ork. Får duga tills vidare.

Hepp!

Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Dagens youtube

Hästhumor!


Låtsasjournalisten

Idag har jag varit och intervjuat Armadas (kth:s arbetsmarknadsdagar) projektledare för en artikel som jag skriver för osqledaren (kth:s studenttidning). Har inte sammanfattat alla svar jag fick men tror jag fick tillräckligt med material. Fotade lite efteråt... det blev nog ganska bra. Iaf några bilder. Har suttit och pillat lite i photoshop nu senaste timmen.

Ska lägga upp bilder här när jag blivit färdig! Nu är det idol-time. Fan. Måste laga mat... känner att jag svälter lite.

Later!

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

29 september 2010 - vem är som gud?

Grattis till mig! Idag är det inte vilken dag som helst, det är min namnsdag! I didn't see it coming. Jag brukar ha koll på när jag har namnsdag men nu har jag inte tänkt tanken en enda gång den senaste tiden. Tur att man har en mamma som påminner. Så här säger wikipedia om mitt namn:

Mikael eller Michael eller Micael är ett mansnamn av bibliskt ursprung med betydelsen "Vem är som Gud". Mikael är i kristen tradition en ärkeängel; en av de tre namngivna änglarna, tillsammans med Gabriel och Rafael.

1960 blev Mikael det tredje vanligaste förnamnet bland de nyfödda. Under 1970-talet var modevågen fortfarande stark men under 1990-talet ebbade den ut. 31 december 2005 fanns det totalt 161 378 personer i Sverige med namnet Mikael eller Michael, varav 74 578 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 1191 pojkar namnet, varav 95 fick det som tilltalsnamn.

Mikael har namnsdag den 29 september sedan medeltiden. Hyllningsdagen till ärkeängeln Mikael, Den helige Mikaels dag, sammanföll tidigare med namnsdagen men infaller numera närmast påföljande söndag.


Lite Mikael-konst

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Dagens youtube

Från och med idag ska jag börja med "dagens youtube" där jag varje dag från och med idag (nästan varje dag iaf) kommer dela med mig av min extraordinära youtube-smak! Vi börjar med lite 70s show eftersom jag skrev om det tidigare idag. Enjoy!Läs även andra bloggares åsikter om
,

Föreläsning och seventies!

Kom just hem från en föreläsning i människa-datorinteraktion. Den enda skola jag haft på hela dagen. Världens minsta föreläsningssal var den i också. Folk fick sitta på golv och fönsterbänkar för att få plats. Allmänt ouppstyrd kurs faktiskt, men läraren verkade medveten om problemen och lovade bättring. Får se hur det blir. Det värsta är att man inte hinner få feedback på sina inlämningsuppgifter innan en ny uppgift ska lämnas in, så om man gjorde något dåligt på första uppgiften så hinner man inte styra upp det till den andra.

Nu är det dags för The Seventies Show på fyran! Börjar bli rutin. Varje dag 16.00! Sweetness!Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , ,

Shoot me!

Uaaargh. Har suttit med en jävla skituppsats hela dagen. Lämnade in den för 10 minuter sen... blev inte ens nöjd. Nåja, förhoppningsvis blir det väl godkänt. Skulle iofs inte bli helt förvånad om det blev ett stort fail heller. Har suttit inne hela långa dagen med undantag för en sväng till affären. Känner mig lite dålig i halsen så jag avvaktar med träningen tills vidare.

Blev visst först i slutet av oktober som vi skulle spela i Luleå. Hade velat komma upp tidigare, men kanske får avvakta då. Eller så kommer jag upp två gånger, fast det känns ju lite overkill. Hmm... tål att tänkas på.

Kollade på idol idag. Jag hoppas att sångfåglarna kommer prestera lite bättre de kommande dagarna för ikväll var det fan inte bra. Ingen som lämnade något IN YOUR FACE-intryck direkt.

Hahaha. Såg att någon postade det här klippet på facebook för ett tag sedan. Skön snubbe!Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Måndag och ett fail

Jag kan meddela att jag inte tog mig upp till någon skola. Jag tog mig upp först nu vid 12-tiden. Kan ha varit ribsen som jag åt igår i kombination med ölen som gjorde att jag sov extragott. Eller så var det faktumet att jag drömde att jag var stålmannen. Jag gick runt och välte träd - hur lätt som helst. Så kunde jag flyga också. Gillar flygdrömmar!

Men bara för att jag inte tog mig upp till skolan så betyder det inte att jag ska göra mindre skolarbete idag, så du kan vara lugn mamma! Ska sätta igång nu direkt. Bara lite oboy först så man orkar koncentrera sig.

Tycker vi inviger den här måndagen med en turkhit. Rostburk!Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , ,

Finbesök!

Alright. Har spenderat större delen av dagen med syster och systers karl. Blev middag på O´learys i gamla stan. Jag körde traditionsenligt på Ribs, men den här gången blev det en "3 combo" dvs. tre olika barbecuesåser. Först fick jag typ kalla pommes, vanligtvis brukar jag vara dålig på att klaga men den här gången sa jag fan till! Är nästan stolt över mig själv. Syrran käkade någon pastarätt och Johan körde på en burgare. Väldigt trevligt och gott!

Efteråt tog vi en promenad längs drottninggatan och avlutade kvällen med en öl på en restaurang vid plattan. Nu är jag allmänt trött och seg och ser fram emot att somna. Föreläsning imorn kl. 8. Blir spännande att se ifall man tar sig upp. Place your bets!


Syster och Johan på Olearys

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Veckoslut

Då var det söndag. Den senare delen av gårdagen spenderades på pingisstället och därefter på en rockbar inne i stan. Det var första gången jag begav mig till pinigsstället helt själv! Och jag överlevde! Spelade i tre kvart kanske och tog en öl. Det var inte så jättemkt folk och de flesta var lite äldre, men det var trevligt.

Efter att ha värmt upp med pingis så drog jag in till stan och mötte upp Kim, en gammal vän från Haparanda som är lärling på en tatueringsstudio här i storstan. Kul med lite Happisfolk som man kan hänga med. Vi tog ett par öl och snackade lite skit. Jag spelade bort en tjuga på en spelmaskin. Fan, jag vinner aldrig nuförtiden. Avslutade kvällen på donken med tre små burgare. Allt som allt en godkänd lördag, jag ger den 3/5 i betyg.

Snart kommer syrran med tillhörande man och hälsar på. Har städat lite tillfället till ära. Ska dra in till stan och käka lite sen.

Snart ska jag och J kanske trubadura på afterwork i Luleå. Fan vad kul! Det var ett tag sedan man spelade inför folk nu. Får förhoppnings betalt så att det täcker resekostnaderna vilket känns bra. Kanske till och med får gratis käk. Namnam! Så här lät det när vi trubadurade i Norrköping förra året:Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

Bra sprunget!

Såg just att syrrans karl kommit 1263:a i Lidingöloppet. Stort grattis till Johan Klippmark! Kanske inte låter som någon superplacering men med tanke på att över 10000 snubbar och 3000 snubbor deltog så är det fan inte illa pinkat. 3 mil i terräng på tiden 02:28:38. Ska ha som målsättning att själv springa nästa år och slå hans tid! Wish me luck. It aint over til its over!Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Radioactive!

Yes! Kings of Leon släpper äntligen något nytt. Ända sedan jag hörde Sex on Fire och Use somebody och resten av låtarna på Only by the Night så har jag varit fast. Lätt ett av världens bästa band just nu. Jag diggar atmosfären i deras låtar och feelingen i sången. Ska bli awesome att höra nästa platta i sin helhet. Av Radioactive att döma så låter det fan lovande!Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

The kvällness

Det blev ett par öl igår trots allt, men under relativt lugna förhållanden. Var en sväng till Landet (ett uteställe vid telefonplan) och hängde lite med Adam och hans kompisar. En amerikansk snubbe var på besök. Han tyckte att allt var så jävla dyrt i sverige jämfört med i staterna. En helt okej kväll allt som allt. Somnade på soffan här hemma. Som vanligt.

Det var länge sen man var och spelade pingis nu. Skulle vara trevligt men det är alltid typ bara jag som vill spela. Hur kan man inte vilja spela pingis? Haha.

Nu ska jag försöka vara lite produktiv. Hepp!


Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Shit!

Jag satt just och lyssnade på Raubtiers hit "lebensgefahr" här vid the computer på spotify. Tog av mig lurarna för att gå till köket och hämta något, men hade fortfarande kvar låten i huvet och fortsatte att sjunga med i sann hårdrocksanda (inte för att jag kommer i närheten av Hulkoffs lena stämma). När jag kommer in i köket är exakt samma låt på i radion och vid exakt samma tidpunkt som min sång.

Now that's a fucking sign!

HPDA

Sitter och kollar lite Idol och dricker en kall Sofiero den här fredagkvällen till ära. Fick just höra att syrran är här nere i sthlm med sin karl. Han ska springa Lidingö-loppet imorn. Hela tre mil i terräng. What a man! Hoppas de kommer förbi och hälsar på en sväng.

För omväxlings skull önskar jag faktiskt att jag var hemma i good ol' Haparanda ikväll. Det händer i regel aldrig något extraordinärt i stan men just ikväll har Raubtier releasefest för sin nya platta. Många vänner kommer vara på plats och dricka en massa öl och ha trevligt. Plattan är fan riktigt bra. Lebensgefahr!Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Fredag...

...vad nu det innebär. Har inget planerat. Hade planerat lite för att M skulle komma och hälsa på men pga. en fortkörningsböter tog hans pengar slut i förtid. Det kanske får bli en helg som går i studerandets tecken vilket iofs inte vore något annat än rätt. Blir lite lonely men det är sånt man får ta.

Har suttit och spelat gitarr senaste timmen. Kört lite av mina äldre låtar som jag börjar bli mer och mer sugen på att spela in. När jag sitter och sjunger när jag spelar gitarr brukar jag alltid tycka att jag blivit lite bättre, men när jag väl ska spela in så låter det oftast inte alls så mycket bättre.

Nu har jag iaf beslutat mig för att försöka sjunga lite varje dag. Fokus!


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

Bongofail

Ibland hatar jag mina grannar. Vem fan spelar BONGOTRUMMA mitt i natten?! Om det inte är bongogrannen som känner för att dra ett tio minuter långt bongosolo så är det gamlingen som bor ovanför som kommer på att hon ska möblera om hela sin lägenhet. Mitt i natten. Give me a break.


Waste

Jag har verkligen inte gjort något vettigt alls ikväll. Fyfan. Har mängder med skolarbete att göra. Vad fan är det för fel på mig? Wasting life deluxe. Har bara varit till affären en sväng. Kollat på idol typ. Jag gör mig själv deprimerad. Kan någon komma och ge mig en bitchslap?

Man kanske borde gjort lumpen ändå.

Det är farligt med kaffe


The deal

Torsdag. Det betyder i regel att det kommit ut nya mangaavsnitt av Naruto och Bleach, två serier som jag följt sedan jag var 16, eventuellt 17, och som jag fortfarande följer maniskt. Förr kollade jag bara på Anime men nu har jag alltså gått över till Manga-sidan. Förstod inte alls grejen med Manga förut. Nu gör jag det.

Och visst hade det kommit ut nya avsnitt. Nu börjar nog serierna vara i slutet. Kanske dags med tanke på att de har gått i 7-8 år med ungefär ett avsnitt i veckan. Behövs ingen avancerad matte för att lista ut att det blir ganska många avsnitt. Ååååh... det är så jävla spännande och bra. Det bästa med torsdagar är fan att det kommer ut ny manga och att det nästan är fredag.

Jag har funderat lite på det här med bloggen. Tror att jag kommer starta en ny blogg och börja skriva på engelska... känns som att tiden är mogen nu. Eller iaf snart. Men tills vidare kör jag på här som vanligt. Nu ska jag bli bloggare på riktigt och skriva som fan. Det är dealen.

Kvantitet för kvalité!

The sickness

Känner att jag börjar bli sjuk. Har ett litet område i halsen som jävlas lite. Gör lite ont när jag sväljer. Tog det stora beslutet att inte dra på gymmet ikväll... istället har jag lagat min paradrätt dvs. kyckling med ris och cashewnötter, toppat med lite good ol sweet chili, och kollat på TV. Undra om jag kommer få cancer eller något när jag i princip äter samma grejer dag ut och dag in. Säkert.

Var till skolan första gången för i veckan idag. Hade matte- och grafikföreläsning. Känner att jag måste göra ett ryck med skolan nu så att jag inte hamnar efter. Måste bara hitta motivationen. Den brukar kommer en sekund innan det är för sent, om jag känner mig själv rätt.

Har börjat med min nya hemsida. Vettefan. Ser inte bra ut ännu, men det blir väl något vettigt av skiten till slut. Känner att jag måste fixa till bloggen lite också. Den är så ful så att jag knappt vill skriva i den. Ska fan gör något riktigt coolt som bara skriker Mikael.

Har börjat känna lite motivation för att pyssla med musik igen. Köote ett nytt ljudkort så nu kan jag äntligen få lite roligare gitarrsound. Yay! Kortet kostade bara 1195 så det var inte så farligt. Men jag lär inte ha råd med så mycket annat. Jag försöker kolla efter nytt och billigare boende men just nu ligger det knappt ute några studentbostäder över huvud taget. Ligger 6:a i kön på en lägenhet vars anmälningstid går ut imorn. Kommer garanterat inte få den. Men man kan ju drömma. Anyways. Har skickat över en årtusendets hitlåt till min vän Math De Leigh. Han besitter nog fan en av landets bästa rockpipor. Han gillade låten så förhoppningsvis sätter han sång på den inom en snar framtid. Tror det blir grymt.

Nu ska jag sova. Godnatt! Hejrååååå.

Where's the anti-panic button?

Fail igen. Blev inget pluggande idag. Var och köpte ett nytt ljudkort istället och har suttit och pillat fram det ultimata gitarrljudet sedan dess. Inget besök på gymmet vart det heller, men där tänkte jag att jag kommer sitta och plugga hela helgen och antagligen ha tillfälle att träna då.

Börjar förövrigt känna panik över mitt boende. Vet inte ifall lägenheten är uppsagd eller inte just nu. I värsta fall måste jag flytta ut i början av november utan att ha någonstans att ta vägen. Mina ködagar räcker inte till någon ny lägenhet. Har ett par kompisar som jag inte känt så länge som bor på typ 20 kvadrat. Känns ju jobbigt att fråga ifall man får flytta in hos dem under obestämd tid.

Fan. Hoppas det löser sig. Imorn får jag antagligen svar på det ofantligt stora frågetecknet.

Försovningsfail

Damn. Tog sovmorgon. Missade en matteföreläsning och en övning. Nicht gut. Jag drömde att jag red på en häst. Jag kunde hoppa och var allmänt grym. Tror jag kunde prata med hästen också. Sen kom en helikopter och började skjuta från luften. Det var eld och rök överallt men jag red igenom slagfältet som en true actionhjälte. Värsta die hard on a horse-drömmen. Borde gå till en drömtydare.

Idag ska jag plugga lite matte inför en kontrollskrivning som är på måndag. Tänkte försöka hinna spela in lite musik men har spelat fram en elak blåsa på ett finger, som nu hindrar mig från att lägga det perfekta gitarrsolot.
alright

Då var veckan slut. Har hälsat på hos Macke i Örebro över helgen. Det var 3-4 år sedan jag var där sist så det var på tiden. Fick se hans lägenhet som var fräsch som få. En ny jättesoffa hade han också just skaffat, som jag fick äran att inviga genom att sova på. Såg även en Blueray-film för första gången i mitt liv. Hi tech.

Nu är jag tillbaks i Stockholm. Imorn ska en MDI-uppgift lämnas in och jag har inte ens börjat. Blir att sitta hela kvällen imorn.

Känner mig så sjukt omotiverad och orkeslös...

Godnatt.

It's a sign

Soft dag. Bara en föreläsning i MDI idag. Efter den gick jag och Adam och fixade studieintyg och efter det gick jag och tog en Chai Latte med Nano. Hade inte träffat Nano sen i mars så det var väldigt trevligt. Pratade om lite av varje.

Diskade bort all disk när jag kom hem. Efteråt upptäckte jag att det hade skvättat vatten så att den här glada filuren blev till.Det måste vara ett tecken. En högre makt försöker säga mig något.

Orkade inte laga mat idag så jag gick på affären och handlade lite mikromat. En Pasta Alfredo som kanske är världens bästa mikromat och en Pasta med fyra ostar, även den helt ok. Gick förbi frysdisken och fick syn på fiskpinnarna som jag nästan hade glömt att existerar. Har inte ätit fiskpinnar på över två år, så jag tog beslutet att det är hög tid för lite fiskpinnar igen här någon dag. Självklart måste man ha mos till fiskpinnar... det fanns två alternativ:

Kan ni gissa vilken jag tog? (Ledtråd: samma som alla andra verkar ha tagit). Jag undrar hur de tänkte när de satte priserna.

Imorn är det helg. Jag tror jag måste plugga. Synd att jag inte fått min mattebok ännu. Adlibris som brukar vara så snabba. Skit.

Nu blir det lite TV följt av sleep. Påtal om TV så kollade jag idol och de hade tydligen filmat i kyrkan här ovanför läggan. Småcool.

Hepp!

...

Lång dag i skolan idag. Eller egentligen inte, för jag tog lite sovmorgon och började först halv 12. Men skulle ha börjat 8 egentligen. Känner att jag inte går och lägger mig i tid. Allt blir fuckat. Blir sent på gymmet också och bastun är nästan alltid kall nu när jag ska basta. Om jag inte visste att bastu faktiskt gör livet lite bättre så vet jag det definitivt nu.

Känner att jag kommit igång med träningen igen. Börjar bli rutin. Bra.

Kollar på idolreprisen nu... tror jag börjar bli lite less skiten nu. Jag tippar på att det kommer gå ett par varv till för att försvinna sen. De borde göra ett Idol rock n roll-edition. Alltid lika kul att se folk göra bort sig i alla fall. FörnedringsTV yes sir. Det är framtiden. Har nästan kollat färdigt OZ också, bra jävla serie alltså. Very recommended.

Känner att jag måste städa upp lite här i läggan. Ligger muggar överallt. Min kost består uteslutande av kyckling och ris med olika såser (tror jag testat de flesta i konsums sortiment snart - Satay Hot leder ligan) plus Polarbröd Fröig i kombination med finlands största bidrag till den svenska välfärden - pålägget Gotler. Har blivit mycket oboy fan. Därav muggarna. Oboy är mitt kaffe.

Nu en OZ. Sen en sleep. Hejdå.


Jahapp

Tänkte göra ett tappert försök att bedriva lite seriös bloggverksamhet. Skolan har börjat igen. Jag läser sannolikhetslära och statistik, människa-dator-interaktion samt grafik och visualisering. Det funkar... man kanske blir något till slut. Annars gör jag inte så mycket vettigt. Tränar och hänger. Har spelat in lite musik som det kanske kan bli något vettigt av.

Livet är ganska black and white för närvarande.

Avslutar med lite bra musik av Lost Prophets som gått heta i lurarna på gymmet:
...och en till. Gillar den här videon:
Hepp!