Obesegrad!

Vi var hemma hos Jan idag och passade bland annat på att leka lite med hans nyköpta nintendo Wii. Det är en rolig maskin, damn it. Tyvärr har han inga andra spel än "Wii sports", men det är rätt kul det med. Vi spelade bowling- och golfspelet och jag körde över allt motstånd. Victory is sweet! Wii-bowling är nästan lika kul som riktig bowling ju. Dessutom bränner man säkert några kalorier på att hela tiden svinga runt Wii-handkontrollen som en idiot. Jag ska lätt köpa ett Wii när jag har lite mer cash. Testade dessutom ett PlayStation III när vi var på OnOff tidigare idag... tyckte det var lite segt och tog lite väl mycket tid på sig för att ladda. Näfan, nintendo Wii is the shit!


Soundtrack of this blog
Nightwish - Wishmaster

Andra bloggar om:
,

DVD

21030-46

Jag tror jag har kanske världens bästa filmsmak. Bara så ni vet ;)

Bands to be witnessed

Här är banden jag ska se på Graspop (än så länge). Man lär ju inte kunna gå på allt eftersom en hel del säkert krockar med varann, men håll med om att det är en jävligt saftig bandlista! Och fler band är på väg! Graspop är nog kanske världens bästa festival.

Ozzy Osbourne
Iron Maiden
Aerosmith
Heaven and Hell
Within Temptation
Blind Guardian
Slayer
Therion
Tiamat
Thin Lizzy
Celtic Frost
Korn
Stone Sour
Dimmu Borgir
Drowning Pool
Velvet Revolver
Children of Bodom
Black Label Society
Hammerfall
Finntroll

Lulebo

Då är man officiellt Lulebo. Har varit och städat ur lägenheten i Piteå idag, den har tjänat mig väl men nu var det alltså dags att säga farväl. Luleå är en bra stad med bra människor (iaf de jag lärt känna senaste tiden). Förutom att ha städat ur lägenheten så har jag spelat in studiomusikerna på skolan tillsammans med en klasskompis. De spelade "Fire ball" med Deep Purple. Det gick rätt bra faktiskt! Ingenting krånglade, musikerna var på topp och mixningen tog inte mer än en timme. Dessutom lät det ju jävligt bra måste jag medge.

Soundtrack of this blog
Sentenced - Drain me

Graspop

Det blev den belgiska festivalen Graspop Metal Meeting som vann den ärorika titeln "festival som Mikael besöker sommaren 2007". För det första så var festivalbiljetten billigare än alla andra festivalers biljetter, för det andra så ingick campingavgift i priset, för det tredje så var det mest band på en och samma festival som jag vill se, och för det fjärde så kostar det mindre att resa till Belgien än vad det kostar att ta sig från Stockholm till SwedenRock. Rätt sweet, eller hur? Sedan kan jag tillägga att både öl och mat är bra mycket billigare i Belgien än i Sverige. Det ska blir ritktigt skönt med sommar och en bra festival - två ting som gör livet lite bättre. Vi ses på graspop! Yawooohl!

Mer info om graspop på:
www.graspop.be


Varför blir vi aldrig nöjda?

Jag hittade en text på datorn som jag skrev för år och dar sedan. Jag både skrattade och funderade lite. Någon slags poäng har man ju ändå. Here goes:

Varför blir vi aldrig nöjda?

Vi lever i en tid av teknisk utveckling i ett tempo högre än kåta kaniner på viagra. Ser man tillbaks på de senaste hundra åren så har människan, ur teknisk synpunkt, åstadkommit mer än någonsin tidigare. Men har vi blivit lyckligare?

Visst kan man känna sig lycklig när man får den där nya tv:n som är det senaste på marknaden, och som alla vill ha. Men snart kommer det ut en ännu nyare och bättre tv, och plötsligt så är man inte nå lyckligare. Duger inte tv:n som du redan har? Uppfyller den inte dina behov? Uppfyller den inte sitt syfte?

En känd filosof påstod att lycka bara existerar då man jämför sig med andra människor; att man är lycklig när man kan se ner på någon och tänka "min tv är bättre din, jag har det bättre än dig."

Varför kan människor inte bara spärra upp ögonen? Vi har det redan jävligt bra, ändå strävar vi efter att få det bättre hela tiden. Snart går det säkerligen inte ens att springa på dass utan att toalettstolen erbjuder rumpmassage, rumpvärme eller varför inte rumpsköljning med en lagom stark och behaglig vattenstråle? Människor som inte kan vara lyckliga och ta vara på det de redan har, utan istället konstant törstar efter någonting nyare, bekvämare och framför allt bättre än det grannen har, är svaga människor.

Se på barnen i Afrika. De har ingenting. Inte ens mat är en självklarhet. Ändå har de en livsglädje som överträffar det mesta. De kan sjunga, skratta och vara glada utan att veta om de kommer få mat dagen efter. Har de tur så finns det en gammal rutten fotboll som de kan roa sig med. Hur illa ställt de än har det och vilka odds de än står emot så kan de vara lyckliga och tro på en ljusare morgondag. De är starka människor.

Vi får inte glömma den mörka sidan av teknikutvecklingen. Med TV, radio och kylskåp har det följt med massförstörelsevapen i form av atombomber och kemiska stridsmedel. Alla vet vad som hände i Hiroshima och Nagasaki, och det var 60 år sedan. Mycket har hänt sedan dess. Idag är bomberna flera hundra gånger starkare.

Jag kan ärligt talat inte föreställa mig hur världen ser ut om ytterligare hundra år. Med stor sannolikhet så har vi grävt vår egen grav. Bryter ett tredje världskrig ut så krävs det idag inte mer än ett tryck på en knapp för att skicka en atombomb in i ett land och sopa bort det från kartan som om det aldrig existerat. Det är ju helt sjukt, om jag får säga det själv. Filmen "Matrix" kanske är verklighet inom en snar framtid? Eller är det verkligehet redan idag?

Det är du och jag, vanliga människor, som driver på den tekniska karusellen genom att hela tiden törsta efter något nyare och bättre. Det är vi som pumpar in pengar i industrin genom att köpa det senaste på marknaden. Nästa gång du står där i affären och kollar på en ny mobiltelefon, fråga då dig själv om du verkligen behöver den. Räcker inte den som du redan har?

Ensam har man inte mycket att säga till om, men tillsammans så är vi oslagbara. Låt oss dra i bromsen redan idag. Imorgon kan det vara för sent. Eller är det för sent redan nu?


Helg #1063

Så var det återigen helg. Räknade snabbt ut att det här borde vara något i stil med den 1063:e helgen i mitt liv. Man kanske borde ha firat den 1000:e helgen eller något? Nu är det ju hur som helst för sent. Får väl fira den 10000:e istället förutsatt att jag lever då. Borde väl vara runt en sisådär 200 år gammal vid det laget. Still going strong får man ju hoppas.

Inte fick man ju någon biljett till Metallica. Fan! Satt och försökte komma in på ticnet-helvetet en timme innan biljetterna släpptes, men det hjälpte ju bevisligen inte desto mer. Satans jävla avskum som bokar upp alla biljetter bara för att sedan sälja dem för tre gånger ord. pris på blocket och tradera. Dö!

Anyway. Bäst som man är så har man kommit på lite back up-planer. Planerar bland annat att dra på en festival i Belgien där Metallica spelar i sommar. Hela festivalbiljetten kostar 160e och då får man även band som Marylin Manson, Pearl Jam och Arctic Monkeys på köpet. Dessutom räknade vi ut att det bara kostar typ 500kr mer att ta sig dit än till SwedenRock. Och som pricken över i:et så är öl och mat i Belgien mycket billigare. Men förhoppningsvis så drar vi både på SwedenRock och Belgien-festivalen (man får ju inte missa Motörhead!!!). Det blir nog fint. Det är så jävla sjukt att man ska behöva betala 1500kr för att se ett enda band här i Sverige. Jävla svin as som köp/säljer biljetterna! And the same goes for ticnet! Man borde få boka max två biljetter per person eller något sånt.

Skål!

Soundtrack of this blog
Iron Maiden - Sea of madness