Graspop here we come!

Imorn bär det av till Belgien och kanske världens hetaste festival, Graspop! Det ska bli hur kul som helst. Ryggsäckarna är packade till max, solstolar och tält är framgrävda ur sina mörka hörn och alla livsnödvändiga förnödenheter är inhandlade (i alla fall nästan). Det kommer bli så jävla bra så det finns inte. Sommar, sol, ljummen öl och hårdrocksfestival i Belgien... det finns ju knappast något bättre sätt att fira midommar på. Det enda som drog ner lite var att Blind Guardian och Therion spelar samtidigt. Well, you can't have it all.

Äntligen!!! GRASPOP heeeereeee weeeee cooooooooome!!!!

Marilyn Manson - Eat me, drink me

image48

Tracklist:
1. If I was your vampire
2. Putting holes in happiness
3. The red carpet grave
4. They said that hell's not hot
5. Just a car-crash away
6. Heart-shaped glasses
7. Evidence
8. Are you the rabbit?
9. Mutilation is the most sincere form of flattery
10. You and me and the devil makes 3
11. Eat me, drink me



Jag har aldrig varit något stort Marilyn Manson-fan. Dock så kanske man är på väg att bli det i och med hans senaste och sjätte album, "Eat me, drink me". Vilket sound alltså! Minimalistiskt men stort. Enkelt fast genomtänkt. Skitbra helt enkelt - en väldigt angenäm överraskning må jag säga. Riktigt sköna gitarrer med heta solon och melodier.
Det ligger en mörk men samtidigt varm och intim känsla över hela plattan. Det är skönt när allting inte ska behöva vara så jävla överproducerat. Hela skivan är inspelad i en hemmastudio-miljö, och det lyser igenom på ett skönt sätt. Soundet går hand i hand med musiken och det blir en helrätt stämning.
Enligt Manson så ska han ha haft material för tre fullängdare, men istället för att göra tre OK-skivor så gjorde han den här skivan riktigt bra. Ingen filler-skit här inte - något som tyvärr känns rätt vanligt idag. Jag tror inte att banden har blivit sämre på att göra musik. Ändå så känns det som att musikhistoriens bästa verk hör till det förflutna. Jag antar att man i dagens läge vill sprida det bästa materialet på så många skivor som möjligt för att helt enkelt sälja mer plattor.
Hur som helst så lät sig Manson som tur var inspireras av äldre produktioner som kunde ha 8-9 låtar där varje låt var viktig och bra. Smart drag där kan man ju konstatera. Jag tycker merparten av materialet är riktigt bra och kan rekommendera alla likasinnade ett skivköp. Har man aldrig riktigt gillat Manson så förtjänar "Eat me, drink me" en chans.

Till guldkornen på skivan hör "Heart-Shaped glasses", "Putting holes in happiness" och "They said that hell's not hot". Fast de flesta låtarna är riktigt bra.

Betyg: 8/10.


Andra bloggar om:
, , ,