Solitude

21030-29


Moving out

I helg har det arbetats. Man är något av en working man ändå. Fredagkväll, lördagkväll och söndagmorgon har jag arbetat. Can't wish for more. Jobbar ännu kvällen imorn, men sen... sen är jag ledig ända tills lördag då jag jobbar sista dagen på ett bra tag då jag flyttar till Piteå och startar nästa episod av mitt liv där. Det blir nog great.

Imorn blir det att tömma min nuvarande lägenhet på alla mina grejer, så jag antar att det blir sista natten jag sover här nu. Känns lite sorgligt att lämna min lilla lägenhet ändå, den var ju ändå min första egen bostad och så. Nåja, det är ju min vän och kusin N. som tar över den nu efter mig så jag kan ju trösta mig med att den går ner i släkten i alla fall. Det blir nog kalasbra i Piteå med. Hela 15 kvadrat mer golvyta jag kan studsa runt och leka rockstjärna på. Woho!

Idag har jag inte gjort så mycket mer än att jobba, som sagt. Var ut och tog lite bilder för omväxlings skull och en del blev rätt bra faktiskt. Roligt att leka i Photoshop - göra svartvitt och sånt. Är inte så där helt hundra på det men man lär ju sig. Foto är roligt att syssla med. Ska inhandla en fet digital systemkamera när jag är lite rikare. Känns som att jag ska spara nu när man slösat så mycket. Köpte en KISS-box och en Rolling Stones-LP senast idag. Damn.

Nå väl. Nu ska jag sova i min lilla Happis-lya för sista gången.

Later!

Soundtrack of this blog
Hardcore Superstar - Someone Special


Andra bloggar om:
, , , , ,

Brokeback Mountain

21030-28

Var ett tag sen jag skrev om film nu. Igår kollade jag på "Brokeback Mountain" efter att ha haft den liggandes här i två veckor. Filmen börjar med att två cowboys i Texas söker jobb, och hamnar på Brokeback-berget för att driva får. Väl uppe på berget verkar det inte finnas för mycket att göra, bortsett från att vakta får förstås. Men cowboysen växer i varandras ögon och ganska snart hittar de ett utmärkt tidsfördriv mitt i de kalla nätterna. En riktig love story.

Sedan tar dock jobbet slut och cowboysen återvänder till sina riktiga liv. Båda gifter sig och skaffar barn, lever sina liv på olika håll. Men ni vet väl vad man säger om en cowboy som varit med en annan cowboy? Nä, det gör inte jag heller. Hur som helst, efter fyra år med fruga och barn så blir ena cowboyen less och hör av sig till den andra och undrar ifall han får komma och hälsa på. "You bet" får han till svar. Därefter gör de ett par "fiskeresor" varje år tillsammans upp på berget.

"Brokeback Mountain" är en film om förbjuden kärlek, kärlek som på många sätt är lika med döden bland alla hillbillys i det stenhårda Texas. Eftersom båda lever andra liv vid sidan om uppstår det en del drammatik och komplikationer som ger storyn lite djup. Allting utspelar sig i modern tid, från början på 60-talet och ungefär 20 år framåt. Jag vet inte riktigt om det finns mycket liknande filmer men i mitt fall var det första gången jag såg en homosexuell kärleksrulle. Antagligen är jag inte den enda eftersom filmen varit så omtalad. Skådespelarvalet kändes helt okej och musiken var underbar.

Allt som allt en klart sevärd film, till och med för alla homofober där ute. Tror det är många som tänker "usch homo, sånt kan vi inte se", när de läser baksidan av dvd-fodralet, men filmen är så mycket mer än bara det. Dessutom var deras fruar störtheta, och jag kunde inte för en sekund förstå hur man kunde välja en cowboy framför dem. It takes a gay man I guess. Själv tror jag att jag blev någon promille mer straight efter filmen, ifall det är möjligt.

Betyg: MMMM


Andra bloggar om:
,

Absolut

Idag har jag:

1. Inte ätit någon frukost
2. Sjungit kareoke till black sabbath - paranoid, hundra gånger
3. Ätit kebabpizza
4. Hjälpt min vän N. att flytta saker hit (han ska ta över min lägenhet när jag flyttar)
5. Cyklat på motionscykel 20 min på nautilus
6. Tvättat kläder
7. Kollat film, "Brokeback Mountain" som var helt ok
8. Funderat
9. Tänkt göra saker som jag inte gjort
10. Upptäckt Ryan Adams på riktigt

Soundtrack of this blog
Ryan Adams - Cherry Lane

Aldrig nöjd?

Jag satt just och åt såna där haribonappar. Ni vet de sura. Det är typ det ultimata godiset och det enda jag äter när jag väl köper godis, vilket på senare tid verkar vara allt mer ofta. Det här är inte bra alltså. För en stund sen var jag tungt sugen på såna där chokladkulor. Malteseers eller nåt sånt heter dem.

Control it dude.

Idag har jag jobbat hela dagen och tränat lite på kvällen. Dags att bli lite seriösare med träningsbiten kanske. Imorn tänkte jag vara och cykla lite eller kanske springa någon kilometer. Borde kolla lite Rocky-film för motivation. The Italian Stallion - fuck yeah.

Har börjat packa lite i smyg för Piteå-flytten nästa vecka. Alla mina skivor och filmer ligger i lådor, och imorn ska jag packa ner en massa annan skit. Skumt hur man samlar på sig massa grejer. Ibland blir man frestad att bara bränna upp allt man äger. Bara för "att" liksom. Måste ju vara en fin känsla att inte äga nåt; att vara fri på nåt sätt. Åtminstone tills man ska på dass och inte äger dasspapper. Nä det var ett dåligt exempel. Men det är nog en hel del stuff som man skulle klara sig utan. Massa nymodigheter typ data, tv, dvd och sånt där.

Nu fick jag en helt vild idé helt plötsligt. Jag ska ta och leka 30-tal i någon månad, typ som ett experiment. Inte använda mobiltelefon, datorer, tv och sånt som inte fanns på 30-talet. Man kanske upptäcker nya saker om sig själv som man inte skulle upptäcka annars. Människorna hade säkert lika roligt förr i tiden utan internet och sånt shit. Det är bara vi som konstant måste bli bekvämare... bekvämare, bekvämare och bekvämare. Blir man lyckligare med all teknik? Kanske för en sekund men sedan vil man ha det bekvämare igen. Och igen och igen och igen. Ond cirkel. Det är ju löjligt hur folk ska ha senaste mobilen hela tiden bara för att man kan ha häftigare ringsignaler på den. En gång i tiden var man glad över tegelstenen med blipblop-signaler, men sedan dök det upp nåt bekvämare och så var man helt plötsligt inte alls nöjd med sin tegelsten. Så länge man kan få det bekvämare så tycks inte folk bli nöjda. Jag är säkert likadan själv men jag inser iaf hur dumt det egentligen är. Mankind is fucked up. We're all fucked.

I'll do it. Jag ska isolera mig från allt som inte fanns på the good ol' thirties ett tag. Inte kanske just nu men innan året är slut iaf. Har tänkt testa vara vegetarian i någon månad också och se hur man klarar av det. Jag har en himla massa experiment framför mig. Ska skriva mer om det någon annan gång.

Soundtrack of this blog
Iron Maiden - The Clansman (live stockholm stadion 2003)

Andra bloggar om:
, , , , , ,

Då var det fixat

En kvinna från Pitebo ringde och väckte mig för en timme sedan.

"Hej. Du står först i kön till två av pitebos studentlägenheter. Tänkte bara ringa och höra ifall du vill ha någon av dem?"

Klart som fan jag vill ha en lägenhet. Så nu är det fixat. Iofs så blev det andra våningen istället för tredje som jag ville ha från början men fuck that. Jag har en lägenhet.

Nu ska jag bara styra upp med lite flyttlådor.

Soundtrack of this blog

Black Sabbath - Sweet LeafHelgen - The End

Då var helgen förbi och det har väl egentligen varit ganska lugnt. Jag har varit kreativ och börjat spela in lite ny musik - nu med min gibson istället för good ol' jackson som visserligen tjänat mig väl men jag tror att gibson kommer vara frenetiskt använd kommande tiden. Cheers to that. Nåja, det känns som att man har lite kick ass material på g. Behöver bara ett band att spela med - sen blir det bra. Men den delen löser sig förhoppningsvis inom en snar framtid.

Kollade just film med kusin Niklas. Vi jobbade båda kväll (jobbar på statoil) så vi tänkte att vi ser lite film efter jobbet. Nu kollade vi "Weather Man" och den var bra. Kanske orkar mig på en recension imorn. Nu är det sent och jag ska snart sova.

Lugn helg som sagt. Var ut en sväng på lördag på stadshotellet. Där var det som vanligt, känns verkligen som att det är dags att ta sig ifrån den här staden nu och hey, det gör jag ju inom bara ett par veckor. Spännande! Piteå here I come. Ska blir nice att lära känna allt musikfolk som kommer gå på skolan. Fattas bara en lägenhet men även det löser sig antagligen. Annars har jag ingen aning om vad jag ska ta mig till. Har inte tänkt igenom det scenariot och hoppas innerligen på att jag slipper. Please, ge mig en lägenhet!

Nu ska jag dricka juice och sen sova. Over and out and rock 'til you drop!

Soundtrack of this blog
Winterlong - Mystery of life

Andra bloggar om:
, , , , ,

Så kan det gå om Maiden inte får spela liveKommentar från youtube:

For those of you who don't know, Maiden insisted that they play on the show live, but the show told them no and wouldn't budge. So they decided at the last minute to make it obvious that they were not really playing. One of the many reasons I love Maiden.

Up the Irons. Bara några månader nu tills de spelar i Stockholm! Woho!
Andra bloggar om:
, , ,

Skivrecension - Hardcore Superstar

21030-27

Hardcore Superstar - Hardcore Superstar (2005)

Jag har aldrig varit något större fan av Hardcore Superstar men efter denna platta samt spelningen på Sweden Rock Festival 2006, som jag hade nöjet att beskåda, så har de bara vuxit i min ögon (och öron). Det här är alltså senaste släppet och jag vågar väl påstå att det är det bästa de gjort. Antagligen tyckte de även det själv när de valde att självbetittla skivan. Svårt att peka ut en enda svag låt på hela skivan faktiskt. Det känns som att det lagts ner arbete och kärlek på plattan och att man haft roligt medan man gjort det. Hårdrock när den är som bäst helt enkelt. Givna hits på skivan är "Kick on the upperclass", som startar med ett stencoolt synthintro (som de även öppnade med live om jag inte missminner mig), "We don't celebrate sundays", "Hateful" och "Wildboys". Egentligen är alla låtar av så hög hitfaktor att det skulle kunna vara en best of-skiva.

Jag vill rekommendera alla att ta chansen att se Hardcore Superstar live om tillfälle ges. Suveränt liveband med klockrena refränger och stenhårda gitarriff ger dem skyhög röjfaktor.

Vid skrivande stund finns "Hardcore Superstar - Hardcore Superstar" på CDON för bara 79 kr. Evig bajsodör på den som inte lättar på plånboken för så här bra hårdrock. Det har även nyligen släppts en live DVD "Live Zone" inspelad på Sticky Fingers i Göteborg, mars 2006. Köp köp köp!

Betyg 10/10

Officiell hemsida:
www.hardcoresuperstar.com

Andra bloggar om: , ,

Varför?

Igår fick jag höra att en av mina klasskompisar sedan ettan på lågstadiet, avlidit i en trafikolycka. Det känns så tragiskt och overkligt att jag inte finner ord. Vi gick i samma klass i 12 år, och nu är han borta. Han blev bara 20 år och hade hela livet framför sig. Varför ska sånt här behöva hända?

VILA I FRID.

heading for the top

Var just på marknaden här i stan med Niklas. Köpte fem asian-vison filmer för 200 spänn. På CDON är de flesta dyra så det kändes bra. Sen käkade vi skräpmat på pizzeria-amanda och nu sitter jag här. Shit, vad man käkar skräpmat nuförtiden. Men snart ska jag iaf och träna lite för att lätta på samvetet. Och eventuella extra kilon.

Igår var det provrep med ett band från Luleå och det gick väl helt bra. Önskar att jag hade haft min gibson och en fetare stärkare bara så hade det varit mer rock n roll. Får se hur det blir med hela pankakan. Det kändes iaf bra och så - sångare och trummis var båda övertrevliga.

One way or another I'm heading for the top. And I'll rock 'til I drop.

Justja. På tal om min gibson så fick jag den igår. Fast jag tog inte med den på repet eftersom att jag inte hunnit testa den, plus att jag måste byta strängar och kanske intonera om den. Så jag tänkte att jag tar gamla guran ändå, fast sen fick jag låna en gibson SG som var tokskön.

Nog om det. Jag håller fortfarande på att fixa lägenhet i Piteå och idag faxade jag mitt antagningsbesked till pitebo. Hoppas det blir lite framsteg nu. Enligt dem så ska det vara svårt att bli utan lägenhet om man är aktiv och försker fixa en. Men med min ytterst tveksamma tur så har jag lärt mig att inte ta något förgivet. Det går som det går helt enkelt.

Det här ska ju förresten föreställa en film/musik-blogg, och det känns som att jag bara skriver om mig själv. Kanske beror på att det dyker upp så lite film och musik nuförtiden som man tycker är värd att skriva om. Men jag ska åtminstone försöka lite bättre i framtiden. Kan ju skriva om gamla skivor också iofs.

Över och ut.

Soundtrack of this blog
Whitesnake - Crying

Andra bloggar om:
, , , , ,

Man går ju mest och väntar

Lite update. I dagarna har jag som sagt fått reda på att jag kom in på ljudteknik och jag försöker som besatt fixa lägenhet till början av augusti så jag slipper flytta in hos mina föräldrar i en hel månad. Phew. Jag har jobbat mest hela tiden men det är bra för då får man pengar. Fast visst blir man less också - kunde säkert göra en massa roligare saker.

Min gitarr kom inte denna vecka så jag hoppas att den kommer imorn. Jag är som ett barn på julafton när jag köper gitarr. Jag bara väntar och väntar och väntar. Fast jag väntar nog på en massa annat också.

Ja, vad ska man säga?
Man går ju mest och väntar.


Lustigt. Och sant.

Soundtrack of this blog
Deep Purple - Highway star

Andra bloggar om:
, , ,

Mike goes Ljudteknik

Så då var det också fixat. Jag kom in på ljudteknik på musikhögskolan i Piteå. Ska typ vara bästa utbildningen i ljudteknik som finns i Sverige samt den svåraste att komma in på. 5 pers kommer in på betyg och 11 på antagningsprov och intervjuer. Ungefär 10 sökande på varje plats (16 platser). Känns lite skumt, men bra. Jag gjorde aldrig några antagningsprov för jag var på festival när intervjuerna skulle ha varit så jag tänkte att det säkert inte är nån idé att göra antagningsproven när man inte kan fara på intervjun sen. Men jag kom in på betyg så det löste sig ändå. Mwahaha. Piteå here I come.

Fuck yeah. Då är sysselsättningen för 2 år fixad.

Skönt.

Soundtrack of this blog

Iron Maiden - From here to eternity

Andra bloggar om:
, ,

Växla mynt

Idag hände nåt märkligt. Jag gillar inte när jag har massa klopps (mynt) i börsen så jag brukar bara ha en femma för skåpet på gymmet och tömma resten i en mugg här hemma. Nu hade jag samlat på mig en massa mynt sen typ nyår och fyllt två hela muggar så jag tänkte att det var dags att växla in dem.

Så här mycket:

21030-26
coins

Över till den märkliga delen. Jag räknade skiten hur noga som helst och det var exakt 1000 spänn. Inte 999 och inte 1001. Utan 1000. Vad är sannolikheten? Det måste vara nåt slags tecken.

Skumt.

Soundtrack of this blog
Deep Purple - Laydown, stay down

Andra bloggar om:
, ,

Min Gibson

Så där, nu är det gjort. Jag har köpt min första gibson. Exakt den som jag postade bild på för nåt inlägg sedan. Imorn ska den skickas (ända från Blekinge, kommer dra igenom hela sverige nästan) och sen dröjer det väl nån dag så är den hemma hos mig. Finally. Uh, samtidigt känner jag att jag måste jobba som ett svin för att kompensera upp viktförlusten min plånbok gjorde. Men det är lugnt. Det är ju en gibson.

Min gibson.

Nu ska jag bara gå runt och hoppas att inget tragiskt händer under transporten.

Soundtrack of this blog

Evergrey - End of your days

Andra bloggar om:
, ,

Lite vinyler

Idag handlade jag lite vinyler av min personliga vinylleverantör. Han kommer då och då när jag jobbar med en påse handplockade vinyler och säljer dem till mig. Billigt. Jättebilligt.

Idag fyndade jag följande:

Led Zeppelin - Remasters (I, II och III i en 3LP)
Def Leppard - Get rocked, picturedisc
Iron Maiden - Dance of Death, DLP picturedisc
Black Sabbath - Headless Cross, picturedisc
Judas Priest - Demolition DLP
Scorpions - Tokyo Tapes DLP
Kiss - Alive! DLP
Deep Purple - Come taste the band DLP
Rainbow - Best of DLP
Manowar - Hell on wheels (live) 3LP
Black Sabbath - Vol. 4

Och vad betalade jag? Det var nästan pinsamt billigt - så man börjar fnittra vid blotta tanken. Bara 300 spänn. Skivfynd är en av mina stora passioner här i livet och i det här fallet är ordvalet "skivfynd" fan en underdrift. Finns inte ord för hur fyndigt det här var. Catch of the year. Fuck... century.

Andra bloggar om:
, , ,

Past few days

Webblogg har skumat lite och igår gick det inte att skriva. Smisk på dem.

Under helgen var jag i pultviken som ligger ganska exakt mellan kommungränserna Luleå/Piteå och hjälpte farsan sätta upp stuga. Fick nästan upp allt timmer - bara 3 varv kvar eller nåt. Det var helt okej. Första gången jag var där på två år så det hade hunnit hända lite där också.

Var och tränade första gången idag på vet inte hur länge. Hade tappat en massa i styrka nu när jag varit sjuk. Hoppas att det inte är nåt som nån månads träning inte kan fixa. Annars har det väl inte hänt så där hemskt mycket. Har jobbat och såna tråkiga saker. Nästa vecka ska jag dock och provspela för gitarr i ett band från Luleå/Piteå. Det passar ju bra när jag flyttar dit om bara nån månad, förutsatt att jag kommer in på nån av utbildningarna. Men det måste vara jävligt osannolikt att jag inte skulle komma in på nån av dem. Senast 18 juli kommer beskedet, det blir säkert bra. Jag ska bli ljudtekniker! Mwahaha.

Har kollat på en massa fina gitarrer och förstärkare också. Oh, snart ska jag köpa. Typ denna ska jag kanske ringa på imorn:Åh fan vad snygg den är. Och kostar ju inte billigt heller. Men det är en gibson som jag velat ha i hundra år. Måste man så måste man. Oh, heaven on earth. Sen behöver jag aldrig köpa gitarr igen.

Soundtrack of this blog
Bon Jovi - Complicated

Andra bloggar om:
, , , ,