The Big Four!! Snart!!!

Alright. Bara ett par dagar tills vi hoppar på tåget mot Göteborg för att kolla på The Big Four. Kommer fan bli awesome. Metallica, Megadeth, Slayer och Anthrax på samma dag! Det är iofs mest Metallica och Megadeth jag vill se. Måste göra en playlist på Iphonen. Weeeeehooooo!

Kommer vara episkt när det sjukt sköna introt till Metallica dånar ut över det 50k+ starka publikhavet. Jag får fan kalla kårar av välbehag bara jag tänker på det. Kommer bli awesome! Känn peppen:


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , ,

Working man blues

Phew. Gick upp 6 idag. Hann sova typ fem timmar. Samma natten innan. Sover fan alldeles för lite nu. Började jobba 8 idag och var inte hemma förrän efter 20. Nåja, det rullar ju in pengar i alla fall. Jag jobbar ganska mycket nu under hela juli, inklusive varenda fredag och lördag. Men jag gillar mitt jobb. Det är bra feeling.

Funderade på att dra ut och springa ikväll men kände mig fan för mör efter jobbet. Springer och lyfter nog mycket där. Nu ska jag sova så jag orkar fortsätta sjunga the working man blues imorn.

Peace.

Dagens löprunda 28.06.11

Testade Runmeter-appen när jag var ut och sprang idag. Har varit så sjukt varmt idag så var tvungen att vänta till typ 21 innan jag vågade ge mig ut i löpdojorna. Såhär plottade Runmeter min runda:Fick även följande info:


Funkade ganska bra men måste nog testa appen ett par gånger till innan jag kan uttala mig om den på riktigt. Annars gick det ganska lätt att springa idag. Kände att jag hade kunnat hålla högre tempo eller sprungit 10 min till. Tror jag ska kolla ut någon ny runda man kan springa framöver. Har sprungit samma ett par gånger nu. Småtråkig.

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

Löpträningsappar för iPhone

Jag funderar starkt på att investera i en pulsklocka för att hålla koll på mina träningspass, men innan jag spenderar en mindre förmögenhet tänkte jag testa apparna som finns för iPhone. Med hjälp av löpträningsapparna kan man till exempel hålla koll på vilka rutter man sprungit och få dem utplottade på en karta, man kan även få info om till exempel sträcka, hastighet och i vissa fall kaloriförbränning. Det går även att smidigt dela med sig av sin träning på till exempel facebook. Eftersom iPhonen inte kan mäta puls (som pulsklockorna kan) vet jag dock inte hur tillförlitlig kaloriförbränningsinfon kommer att vara. Å andra sidan kostar apparna bara från gratis upp till ungefär 100kr medan pulsklockorna kostar allt från 1000-4000kr.

Anyways. Här är apparna som jag laddade ner från appstore:

Runmeter GPS (38kr):


Runkeeper (gratis):Nike+ GPS (15kr):


Runtastic (gratis):Återkommer med lite info när jag testat respektive app samt en liten sammanfattning när jag hunnit testa alla. Kanske testar några till om jag orkar, men dessa verkar vara de vanligaste. Känns redan nu som att löpträningen kommer bli lite roligare.

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , ,

Första gympasset på en evighet

Var och tränade på gymmet första gången på ett par veckor. Ska försöka få igång gymdrivet ordentligt igen. Jag springer ju visserligen och förbränner en del kcal, men man vill ju gärna behålla lite muskelmassa också. Idag körde jag bröst, axlar och lite mage. Hade ökat i nästan allt. Visserligen en ganska blygsam ökning men nevertheless en ökning. Brukar oftast bli så när man varit borta från vikterna ett tag. Musklerna hinner vila ordentligt och bygga på sig. På det stora hela har jag dock tappat i styrka sedan jag var med i medicinstudien. Har även gått ner ett par kilo i vikt så det kanske är oundvikligt att det ryker lite muskler på kuppen.

Ställde mig på vågen som visade 72,4 kg. Brukar visa +/- något kilo beroende på hur mycket vatten man har i kroppen. Känner mig i ganska bra form rent generellt. En bit kvar till beach 2011 men ändå en bit på vägen. Har lite fobi på att posta bilder på mig själv men tänkte försöka övervinna den. Här är min dagsform:
Har skapat en ny kategori som jag döpte till "Träning". Tänkte försöka blogga lite seriösare om min träning. Tror det kan vara peppande för mig och träningen om jag delar med mig av den.

Med sikte mot göteborg

Måndag och en ny vecka rullar igång. Helgen har gott i onyttighetens tecken med alkohol och pizza så det blir att ligga på hårt med träningen nu under veckan för att kompensera upp för kalaset. Är ledig idag och imorn, sen blir det jobb resten av veckan. Ser fram emot min första lön. Fick ingen den här månaden eftersom det är den första, men i juli smäller det. Yay! Skönt att kunna börja spara lite pengar.

Och på söndag åker vi till Götet och kollar The Big Four. Alltså Metallica, Megadeth, Slayer och Anthrax. Lär ju bli legen... wait for it... dary!

Off to the gym. Peacers.

Jobb och midsommar

Dagen innan midsommar idag. Hade ställt mobilen på väckning 06.00. Efter 20 minuters snoosande kämpade jag mig upp och påbörjade processen av att skaka av mig den zombiefierande tröttheten som för lite sömn vanligtvis bidrar till. Hopp in i duschen and then of to work. 

Dagen innan midsommar är dagen då systembolaget säljer som mest. Den började ganska lugnt men efter 14-tiden var det konstant med folk. Kö hela jävla tiden. Tiden gick åtminstone i rekordfart. Den går så sjukt mycket snabbare än när jag jobbade på statoil. Jag gillar mitt nya jobb.

Idag bjöds det till och med på midsommarmat till lunch. Bara en sån sak. Besåda mitt vackra upplägg. Nu när jag tänker på det ser det lite ut som en gubbe. Potatisarna är ögonen och köttbullarna i kombinationen med den omringade prinskorven utgör oralorganet, eller munnen, om man så vill. A piece of art. Helt enkelt.Det var sjukt gott. Nomnomnomnomnomnomnom.

Imorn är det midsommarafton. Jag har inte ens köpt någon snaps! Haha. Oh well det blir säkert greatness in the nightness. Ciao!

Jobb

Mycket jobb nu innan midsommar. Mycket alkhol ska säljas till medborgarna. Vet inte själv vad jag ska göra på midsommar ännu men har tre alternativ än så länge. Kanske fyra när jag tänker efter, men tre som känns aktuella. Blir väl något parkhäng eller något. Hoppas på bra väder.

Jag beställde förresten en mac. Ansökte om avbetalning, men vet inte riktigt om det gick fram. Måste ha en bättre dator för att kunna syssla med bilder och video lite bättre. Mac sägs ju vara bra på sånt. Så är de snygga också. Alltid ett plus.

Nu sova. Fan vad skönt.

Aj äm bäck

Jag har inte avlidit. Bara lite seg på det här med bloggande. Det har iofs inte hänt så där jättemkt jättehäftiga händelser senaste tiden. Har mest jobbat, tränat, druckit öl... ja, allt det vanliga. Nu är det midsommarveckan så det kommer bli ganska mycket jobb närmsta dagarna. Ska även åka på två utbildningar varav en är vinprovning. Känns ganska trevligt.

Värsta skitvädret här nu. Nu ska jag i duschen. Bärjar bli dags att sparka igång dagen.

Tjarå.

Första dagen

Första dagen på jobbet. Great success. Bra människor och min chef är sjukt lik David Hellenius. Jag undrar om de är släkt.

Har hunnit spela in lite musik och nu är det Sverige  - Finland i fotboll på TV. Zlatan krossar. Nästan tråkigt att se på när Sverige är så överlägsna. Tycker lite synd om Finland.

Hepp!

Oh boy

Ska försöka sparka lite liv i bloggen igen. Har hänt ganska mycket senaste veckan. Kom ju ut från quinten och igår hade jag återbesöket vilket betyder att jag nu kan leva hundratre procent normalt igen. Har köpt en ny kamera och en massa andra grejer för en mindre förmögenhet.

Solen skiner och allt är fan ganska bra. Imorn är det första dagen på jobbet och livet rullar på. 

Ska börja posta lite mer här men tror det blir mer av en bildblogg i framtiden. Ska försöka mig på en videoblogg nångång också. Fan vad modernt.
Tja tja! ...som Nicke brukar säga, på stureplanska.