Stockholm och bi-bi-bi-bi-bingolotto!

Och så var det nästan vinter. Tiden tycks flyga snabbare än någonsin nuförtiden. Det känns inte alls länge sedan sommaren med öl, festival och allt annat som hör till. Det säger väl bara "tjoff" så har man hunnit fylla 30 år, hemska tanke. Hoppas man lyckats åstadkomma något vettigt med sitt liv vid det laget.

Anyways. I veckan har jag varit i Stockholm med klassen på studiebesök, eller snarare studiobesök, som en fyndig klasskompis myntade under vår lilla trip. Vi besökte en massa ljudföretag under tre dagar, bland annat SR, SVT, Dramaten, Stockholms stadsteater, Redpipe production (filmljud), Cutting Room (mastring), Kingside (studio), Mono Music (studio), Riviära (filmljud) samt något annat som jag inte minns så här på rak hand. Det var väl ganska kul, men den dystra sanningen är att det inte är helt lätt att få jobb inom ljudbranchen. Många jobbar gratis ett tag bara för att få in en fot i branchen. Nästan lite deprimerande.

En glad nyhet är i alla fall att jag och S. lade en tjuga var och slog på stort genom att investera i en bingolott tillsammans här för ett tag sedan. Jag tror seriöst att jag aldrig köpt en bingolott i hela mitt liv. Vi spelade aldrig lotten "live", men när vi kollade upp den på nätet så visade sig att vi hade vunnit 1000kr på Coop. Helt rock n' roll!

Soundtrack of this blog
Satyricon - K.I.N.G


Bärbar lyx

Jag ligger i sängen med nya, fina bärbara datorn och skriver. Trådlöst nätverk och andra nymodigheter... ganska bekvämt måste jag medge. Jag har hållit på att sätta ihop en redovisning om rockmusik större delen av kvällen, som jag ska hålla imorn. Ska bli skönt att få skiten gjord. Har varit ganska mycket i skolväg senaste tiden. Har till exempel inte haft tid för att träna.

Igår var det inflyttningsfest. Det dök upp en hel del folk. Det var bra stämning och så där. Lite synd bara att man åt sig så hemskt mätt på restaurang tidigare på dagen, så att man inte orkade med den fina smörgåstårtan som serverades lite senare.

Jag och M. har spelat in lite sång till några av mina hits under helgen. Det blev rätt bra men vi hann inte alls med så mycket som vi hade velat. Man får nog ta en lite intensivare inspelningsperiod någon gång framöver, utan fest och andra sidospår. Blir nog bäst så. Har dessutom kommit på att vi ska spela in allt gammalt material som vi har. Kul!

Justja, jag fyllde 21 igår också. Helt sjukt vad tiden flyger iväg nuförtiden. Känns inte alls som att det har gått ett år sedan man fyllde 20. Det säger bara blipp blopp så är man 30. Hemska tider. Jag fick i alla fall världens finaste födelsedagspresent i form av en iPod nano med video. Helt galet bra. Måste bara fixa fodral till den så jag inte repar sönder den på en dag som jag gjorde med min gamla nano. Av M. fick jag även en rubiks kub. Det måste vara värsta tidsfördrivet from hell.

Nej, nu skriva ut mina stödord till imorn och sedan sova.

Soundtrack of this blog
Rolling stones - Satisfaction