Blästa

Haha! Det finns tydligen en ort som heter "Blästa". Nästan för bra för att vara sant. Det är ju i klass med "Kukkola" som ligger ett par mil norr om Haparanda (där jag är uppvuxen).

Kolla in vädret i Blästa
HÄR.

Nu väntar city, käk och bärs. Hallelujah!

Peace.

Black and whiteLäs även andra bloggares åsikter om
, ,

Idol 2009

Jag har aldrig följt idol särskilt hårt, men nu har jag tydligen börjat göra det. Verkar vara ganska många lovande sångtalanger som sökt sig till uttagningarna det här året. En av dem får dock alla att blekna i jämförelse. Borde vara olagligt att sjunga så bra. Tar inte han hem det hela så är det ju ett dåligt skämt.

Rock n roll!Läs även andra bloggares åsikter om
,

White goods

Jag tycker reklambranchen verkar ganska lockande ibland. Speciellt copywriter och art director-yrkena. Man får liksom en produkt som man ska försöka sälja med hjälp av text och bild, sen är det bara att go loco och hitta på nåt ballt. Känns grymt kreativt och präglat av nytänkande. Måste kolla upp om det finns några reklamkurser man kan ta på KTH eller någon annanstans här i stan.

Den här reklamen är ganska skön. Undra hur de tänkte? "Hm... vitvaror... hm... det är ju klart som korvspad! Vi spelar in en hårdrockslåt och filmar en kille 'on the quest for knowledge' bland munkar i asien! JAAA!!! det gör vi!!! och så slänger vi in fett med vitvaror! JAAAAA!!!"

Genialt. Jag hade tänkt likadant.


First blood!

Nu har jag haft gympremiär i Stockholm. Behövde inte ens teckna något nytt gymkort eftersom mitt kort från Norrköping tydligen fungerar här i big city också. Jag var nästan lite nervös för att det skulle vara fett mycket folk på gymmet (det ligger i mitt i citysmeten och klockan var just efter arbetstid), att man skulle få köa till maskiner osv = jobbigt. Det var typ ingen där. Fick nästan lite good ol' Haparanda vibbar.

Nu ska jag kickstarta träningen igen efter detta lilla uppehåll som jag haft. Känner mig redan som en bättre människa.

Rambo next!


Darkwing Duck

Idag är det onsdag! Hipp-hipp hurra! Det betyder att måndag och tisdag har passerat och att det snart är fredag, veckans kanske bästa dag. Jag har alltid gillat fredagar. När jag var liten betydde det att det hade handlats hem godis och att disneydags var på tv. Darkwing Duck var the shit. Coolaste ankan.Nu är det som sagt onsdag och inte fredag. Jag har haft en laboration i bild- och videoteknik fram tills nu, och nu sitter jag alltså här och funderar på vad jag ska göra av den här onsdagen. Min mage låter som ett ånglok vilket oftast är ett säkert tecken på att den vill ha mat, så jag ska nog börja med att tillfredställa den med lite sånt. Jag har en vag vision av att åka in till stan för att beöka gymmet en sväng också.

Borde verkligen ta tag i programmeringen också. Börjar kännas ångestframkallande när jag tänker på det, och det är aldrig ett bra tecken. Jag svor att jag inte skulle hamn efter i något inför det här läsåret. Illa om det failar efter bara en månad.

Well, well. Först lite Prison Break. Sen jobba.

Prison Break [Prajson bri:k]

Jag skulle kolla ett Prison Break-avsnitt innan jag skulle gå och lägga mig. Det blev tre avsnitt. Så sjukt bra serie! Lika spännande som tusenbröder.

Ryggen mår mycket bättre nu. Ganska läskigt det här med ryggskott... att de liksom kommer från ingenstans. Man sätter sig ner och inbillar sig att allt är frid och fröjd. Sedan reser man sig upp och har helt plötsligt, utan minsta förvarning, dragit på sig ett ryggskott. Crazy shit!

Jag åt förresten blodpudding för första gången på ett jävligt bra tag idag. Fick till det ganksa bra faktiskt. Normalt sett brukar jag vara lite nervös inför tillagningsprocessen då jag finner det så sjukt svår att skära upp jämna och fina skivor. Det gick över förväntningarna, och gott blev det. Blodpudding blir nog ett återkommande inslag i min kostcirkel framöver. Billigt också - 10 spänn för en måltid. Halleluja!

Nu ska jag drömma. Godnatters!

The rygg is broken

Jag har syndat. Jag har inte hållit min "ett-inlägg-om-dagen"-löfte. Ber om ursäkt. Som plåster på såren så ska jag ta igen det med råge nu under kommande veckan.

Jag har fått ryggskott. Igår satte jag mig ner i soffan, precis som jag alltid brukar sätta mig ner i soffan. Men något gick väldigt fel, för när jag reste mig upp så kändes det som att någon körde in en borrmaskin i ländryggen på mig. Det var med nöd och näppe som jag lyckades sträcka ut kroppen i den upprätta hållningen som skiljer människorna från aporna. Fy och ve. Det är inte roligt någonstans när ryggen går i strejk. Man känner sig smått handikappad när man måste andtränga sig till sitt yttersta för att böja sig ner och öppna toalocket när man ska kissa. Jag googlade järnet och kom ganska snabbt fram till att det måste vara ryggskott jag råkat ut för. Det stod även att det inte blir bättre av att bara sitta stilla, utan att det är bra om man rör på sig. Sagt och gjort. Vi tog en promenad på uppskattningsvis en mil idag, och det började faktiskt kännas riktigt bra i ryggjäveln. Nu mot kvällen har det blivit lite sämre igen. Blä.

Kollar på ett program som är inspelat i Skottland just nu. Riktigt fint där faktiskt. Nästan så att man blir lite ressugen.


Scotland

Har även spelat in lite mer av sången på min nya hit idag. Det är nog den mest avancerade låten hittills i sångväg. Det tar sin lilla tid innan man får till det. Jag tror i alla fall att det blir ett mästerverk när allting är klart. Förhoppningsvis blir den klar nu i veckan.

Avslutar detta söndagsinlägg med ett musiktips i form av
Bothnia. En blivande sommarplåga. Synd att sommaren är slut. Höstplåga? Vinterplåga?

Peace!

Nikon

Efter evigheter av beslutsångest så skedde det otänkbara idag. Jag beslutade mig. Med modiga steg klev jag in i fotobutiken och sa att jag ville kolla på en Nikon D90 - min tilltänkta nya kamera. Jag klämde lite på den och kände till slut att jag ville ha den. Då skedde det otänkbara en gång till. Den var slut. De hade bara ett visningsex inne. Den sista hade sålts igår. När jag skulle vara och kolla på den igår så hann butiken stänga på sekunden innan jag hade hittat dit.

Ödet kanske försöker förklara för mig att jag inte ska ha en Nikon D90. Det kanske vill att jag ska byta till Canon. Men det vill inte jag. Allting är tvärtom på Canon. Man vrider objektivet åt fel håll när man ska zooma och man ställer slutartid åt fel hål när man vrider på ratten. Dessutom är själva namnet "Canon" inte lika fint som "Nikon".

Jag skulle kunna döpa min icke existerande hund till Nikon.

Imorn är det fredag. Ska vara och träna för första gången här i storstan hade jag tänkt. Kanske dricka någon öl. Inte samtidigt.

Peace.

Zzz...

Var så sjukt trött när jag vaknade idag så jag sket helt enkelt i att ta mig till skolan. Skulle haft två föreläsningar, men det verkar som att jag är ledig imorn och på fredag så jag tänkte ägna någon timme åt pluggeriet då istället.

Har inte gjort så mycket vettigt idag. Nästan lite ångestframkallande så här i efterhand. Jag var en sväng på stan och tänkte köpa en kamera, men jag hittade inte till butiken och när jag väl hittade till dem så vart det stängt. Bestämde mig istället för att hitta ett systembolag för att kunna ladda kylen med livets vatten, dvs. norrlandsguld. Var till tre olika bolag men samtliga var sjukt stängda. Hur kan de stänga systembolaget 18:00 i Stockholm på en onsdag? Jag tror de har öppet till 19:00 i hemma i Haparanda. Skäms!

J. är på någon tillställning med hennes praktikplats. Ska kanske spela in sång på min låt när hon kommer tillbaks, men jag misstänker att det blir för sent. Nu ska jag kolla på Idol, göra armhävningar, göra situps, fixa lite käk och avsluta med en lång, skön, fet dusch. De blir bättre och bättre på att såga folk på Idol. Roooooligt.

Peace!

Smooth bananas

Då var det återigen dags för en inblick i the amazing vardag of Mikael. Idag har jag fått lära mig allt om hur en tryckpress fungerar. Man sätter en bunt med papper i ett fack, drar i en spak, väntar på att papprena ska åka fram och tillbaka i maskinen, ta sig fram mellan cylindriska rullar, kugghjul, fuktrullar och allt annat som gör livet lite roligare, för att slutligen komma ut på andra sidan av maskinen. Därefter mäter man på sitt papper med en liten apparat och kontrollerar att färgen är jämnt utspridd. Sedan vrider man på några rattar på tryckpressen, drar återigen i spaken och hoppas på bättre resultat. 500 pressningar senare börjar man få till det. Man kan tydligen utbilda sig till tryckare. Det tar över ett år och verkar inte speciellt roligt.

Nu kom Joe hem efter att ha varit och handlat ett stycke nötter till Pad Thaien som vi ska slänga ihop nu. Sen ska vi spela in sång till min nya låt hoppas jag.

Det blir en hit.

Inglorious Basterds

Från och med idag har jag tänkt att våldssparka lite liv i bloggen genom att försöka uppdatera minst en gång om dagen. Innehållet kanske blir lidande ibland men jag filosoferar som så att tråkigt innehåll är bättre än inget alls. Det kanske är helt fel men vi testar.
Igår var jag och Jojjan och kollade inglorious basterds på bio. Vi laddade upp med lite thaimat innan vi begav oss mot bion, och väl på plats maxade vi uppladdningen med lite biochips och en fanta. Den här gången blev det sourcream-smak på chipsen men nästa gång blir det bacon. Det är skrivet i stjärnorna.
Filmen var bra. Vi kom överens om att den fick en fyra av fem möjliga. Den var snygg och jävligt brutal, men ändå brutal på ett verklighetstroget sätt. Det vred sig i magen av obehag samtidigt som skrattnerverna stimulerades på ett nästan ofrivilligt sätt. Är det någon som gör övervåld roligt så är det Tarantino. Vi tyckte dock filmen kunde ha slutat lite bättre. Det skapades lite luckor som man hoppas få ifyllda mot slutet av filmen, men som förblev luckor. Det kändes inte fulländat, men ändå jävligt bra. Se den om ni inte redan har gjort det.


Nu sitter jag på laboration i grafisk teknik och väntar på att få redovisa mina labbar. Har väntat i en kvart snart och misstänker att jag kommer få vänta en kvart till.
Peace!

Stockholm here I am

Nu har jag lämnat gamla goda Norrköping i förmån för nya stora Stockholm. På lördag flyttar vi in i vår nya lägenhet i Johanneshov. Har bott i Nynäshamn i några dagar nu vilket känns lite småjobbigt då halva dagen går åt till att sitta på ett pendeltåg.
Just nu är skolan allmänt förvirrande. Jag har ingen aning om vilka kurser jag ska lägga fokus på. Har pratat med studievägledaren och gjort ansökningar om att få tillgodoräkna en massa kurser. Igår bytte hon dock tjänst, så nu är det någon "inte är så varm i byxorna" som ska ha hand om mina ansökningar vilket antagligen resulterar i att det tar längre tid innan jag får någon slags klarhet i det hela. Min plan är att bara gå på de kurserna som är helt nya för mig, och helt enkelt skita i det andra tills vidare. Just nu är det tillämpad datalogi och grafisk teknik som gäller.
Ska börja höra av mig till lite ljudföretag också har jag tänkt. Måste ta tag i min examen från Piteå damn it. Jag har släpat på det för länge. Som tur är så är det inte så mycket jag måste göra. Fixar det nog över en helg om jag ligger i lite.
Snart ska jag på redaktionsmöte för studenttidningen här på KTH. Det blir nog trevligt.
Peace!