Tillbaks i verkligheten

Nu är man tillbaks i verkligheten i skärmarbrink efter en natt på hotell på flashiga stureplan. Har ätit finfin hotellfrukost och varit och tränat. Det blev dock ingen träning på hotellet då vi vaknade lite senare än planerat och var tvungna att checka ut. Vi körde gamla goda Nautilus istället. Det blev ett ganska hårt styrkepass med bröst, axlar och mage. Kände mig ganska seg... kanske är lite förkyld eller något.

Idag ska jag göra bort lite skolarbete. Måste få klart en labb i databastekniken och börja skriva lite rapport i mediegestaltningen. Jag börjar gäspa bara jag tänker på det.

Later!


Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Check-in!

Nu har vi hunnit installera oss på hotellet, bada bubbelpool, basta samt avnjutit en god middag på texas longhorn. Det blev ribs i vanlig ordning. Ligger på hotellet nu och är allmänt cp-mätt. Imorn ska vi vräka i oss mängder av hotellfrukost för att sedan bränna bort alla överskottskalorier på hotellets gym.


Yummie!


Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

27.02.2010

Woho! Idag ska det lyxas till med Hotell! J:s pappa har gratisnätter som går ut nu i februari så istället för att de inte används och försvinner så passade vi på att boka en natt på ett stureplanhotell. Haha! Kanske den onödigaste hotellövernattningen ever då vi har några minuters resa från hotellet till lägenheten. Ska bli fint med lite relaxavdelning, bubbelpool, bastu och hotellfrukost. Snart ska vi åka in till stan och checka in, käka middag osv. Yoooosh!

Igår blev det några öl på söder. J och hennes vän hade "möte" med några longboard-åkare som de eventuellt ska göra en liten dokumentär om. Kollade lite hockey när vi kom hem. Shit vilken match mellan Kanada - Slovakien alltså. Kanada vann med 3-2 men Slovakien var fan inte långt ifrån! Det hade varit helt fantastiskt kul om Slovakien hade spöat kanadensarna. De spelade ju grymt bra under de sista minuterna. Otippat bra resultat från slovakiens sida får man ju ändå medge. Trodde de skulle bli våldtagna av Kanada.

Och guld till Sverigedamerna i curling. Kul!

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , ,

HIM - Screamworks: Love in Thoery and Practice


Hårdrock
Sire Records & Warner Bros


Det var med stora förväntningar som jag tryckte play på detta senaste alster av ett av vårt grannland Finlands största rockband - HIM. Ett av få band som kan påstå sig vara bildare av en helt egen musikgenre som frontmannen Ville Valo valt att döpa till ”Love Metal”. En genre som får anses passa HIM likt ölburken i järngreppet på en a-lagare då texterna uteslutande behandlar just det knepiga fenomenet kärlek och alla dess sidor. För den oinvigde kan musiken bäst beskrivas som poppig hårdrock med en touch av goth.

Merparten av skivorna de släppt de senaste åren har hållit hög nivå. Redan efter skivans första låt ”In Venere Veritas”  är jag övertygad om att inte heller denna skiva kommer lämna mig besviken, vilket visar sig stämma då den uppsatta ribban snällt och prydligt höll sig kvar under större delen av plattan. Enligt Valo är texterna en slags dagbok över ett förhållande som han befann sig i under en tid, och albumet berör även de teoretiska och praktiska aspekterna hos förhållanden i allmänhet.

Med starka och melodiösa refränger är hitfaktorn hög rakt igenom. För varje skivsläpp har de på något sätt lyckats förnya sitt sound samtidigt som kärnan i musiken hållits intakt. De senaste skivorna har varit mer progressiva än de tidigare skivorna som får anses som mer minimaliska och raka. På Love in Theory and Practice tar syntarna större plats än tidigare, vilket i mina öron är ett välkommet inslag. I ett par låtar får jag lite subtila vibbar av tv-spelsmusik i syntslingorna. Kan det möjligen finnas något hardcore Megaman-fan i HIM?

Till skillnad från tidgare plattor så tycker jag mig nu stundtals kunna skönja en mer positiv och livsbejakande ton i några av alstrena, speciellt i ”Scared to Death” som visar upp en ovanligt ljus sida av konstellationen. Till favoritspåren hör förutom öppningsspåret ”In Venere Veritas” även ”Heartkiller” (som även var först ut att släppas som singel) och ”Like St. Valentine” som kanske har det hårdaste gitarriffet på plattan.

Allt som allt en angenäm musikupplevelse som inte lär lämna något HIM-fan besviket.

MMMM


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , ,

26.02.2010

Är det fredag? Ja! Det är det. Har varit på skolan och haft ett seminarie i mediegestaltning aka "tv-spelskursen". Det var ganska soft. Var sedan på det heliga böfhuset med J och käkade. Vi är tunga stammisarna. De har typ världens billigaste käk i förhållande till kvalitén. Känns som ett bra mycket dyrare ställe än vad det faktiskt är. Saftigt och mört kött för bara 59 spänn. Bättre blir det nog inte. Dessutom käkar man gratis var sjätte gång. Hallelujah! Ni som inte haft förmånen att käka på böfhus ännu... DO IT!

Skrev färdigt mina artiklar till Osqledaren igår. Ska slänga upp dem här snart. Det blev en artikel om musikproduktion och en skivrecension. Har skapat en "recension"-kategori här på bloggen där jag ska samla alla mina film- och skivrecensioner. Check it out. Var just och handlade massa öl på bolaget inför ikväll och ev. imorn. Ska ladda kylskåpet nu så att älgarna blir blåa.

Later!

Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Gingers have souls!


Neeeeeeeeeej

Sverige åkte ut mot Slovakien!!! Jag kan inte tro min ögon. Faaan. Vart var spelet som Sverige visade under sista minuten? Om de hade spelat likadant de två första perioderna som de gjorde den tredje så hade de lätt vunnit. Fail fail fail fail fail fail fail fail fail fail!

FAIL!

25.02.2010

Ok. Det var fan hårt att gå upp idag. Är trött och har dragit på mig någon skum huvudvärk som inte vill ge sig. Den kom igår och har fortfarande inte försvunnit. Tror inte det är vätskebrist, har försökt dricka ganska bra med vatten. Jag har typ aldrig huvudvärk förutom när jag är bakis. Hmm...

Sitter och kollar på Sverige - Slovakien nu. Snart börjar tredje perioden. Sverige ligger under med 2-3. Fan vad ojämnt de spelar. Först när Slovakien hade gjort de två första målen så började det hände saker. Foppa är fortfarande the shit. De borde passa honom mer.

Förlorar Sverige nu så är det fan FAIL.


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

Guld i herrstafetten

Woho! Sverige tog guld i herrstafetten. Inte illa pinkat. Det går fasen riktigt bra för skidsverige just nu. När jag kommer hem till norr ska jag dra på mig skidorna och köra några sträckor. Blir så sugen när man kollar os och allt går så bra. Sist jag åkte var det CP-tungt. Gissar att det blir ännu tyngre den här gången.

Har suttit och skrivit på ett par artiklar som ska in till studenttidningen imorn. Det blir helt ok faktiskt. Imorn ska jag fota lite till den ena. J ska få agera modell. Ska publicera artiklarna här också sen. Har även skrivit lite på en sommarjobbsansökan till en tidning. Även den tänkte jag skicka in imorn.

Nu ska det snart sovas. Imorn smäller det mellan Sverige - Slovakien. Jag brukar alltid ha sjukt svårt för att ta mig upp på morgnarna, men när Sverige - Finland matchen var i måndags gick det sjukt lätt. Jag tror OS är bra för min dygnsrytm.


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

2010.02.24

Har just varit på skolan och haft möte med min TVspelsgrupp. Vi ska skriva en rapport på 15 sidor som ska vara klar till nästa fredag, så vi satt och pratade om hur vi ska lägga upp arbetet. Det ska också göras en fet och flashig powerpoint-presentation som bland annat ska innehålla en massa grafik från spelet. Kewl!

Sitter och kollar reprisen av matchen mellan Tjeckien och Lettland nu. Imorn kl 0600 spelar Sverige - Slovakien kvartsfinal. Jag har föreläsning kl 0800 som jag borde gå på, men ska skita i första halvan i förmån för hockeyn. Too good to miss!

Nu ska det stekas lite burgare. Borde fan vara och träna ikväll.

Soundtrack of this blog

HIM - Heartkiller


Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Bilder 23 februari = Vinter + kväll + promenad

Jag gick en sväng till affären och tillbaks. Det blev några bilder. Kallt som fan för mina stackars fingrar var det. Har suttit och pillat lite i photoshop senaste timmen. Några bilder blev ganska schyssta. J har kommit hem och vi kollar på en dokumentär om Ola Salo som verkar jävligt bra. Nu ska jag tillreda lite good ol' oboy och bre ett stycke macka.

Här är kvällens fångst:








Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

Inside man

Fan. Har suttit inne hela dagen. Har hunnit göra ett par nyttiga saker, bland annat lämna in en den näst sista grejen jag har kvar från musikhögskolan, söka ett sommarjobb och sist men inte minst raka mig! Det var hög tid (högtid?). Känns alltid lika konstigt att bli av med all ansiktsbehåring. Känns lite naket. J är fortfarande på sin praktikplats... tror de har haft någon inspelning idag. Jag börjar misstänka att hon i sin tankspriddhet hoppat på fel tåg eller gått in i fel lägenhet. Nåja, hon dyker säkert upp. Jag lagade värsta maten. Kyckling + ris + sweet chili + jornätter. Det var fan gott. Skåda mitt mästerverk:



Nu ska jag gå ut och gå en liten schwäng. Håller på att kvävas av lägenhetsluften. Ska utrusta mig med iPod och kamera, så det kanske dyker upp någon bild.


Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

2010.02.23

Känner mig förkyld och orkade inte åka in till skolan. Hade ändå bara en lektion. Har just diskat bort feta diskberget och känner mig redan produktiv. Ska försöka hålla kvar den känslan då jag hade tänkt hinna skriva lite sommarjobbsansökningar och ev. lämna in någon av de få uppgifterna jag har kvar från musikhögskolan. Det låter som en plan.

Men först en dusch.

Snöfall får Stockholm att stanna upp

Kom just hem från skolan. Trafiken var seg som en deg. Lite snöfall så stannar hela staden upp. Fast idag har det inte ens varit något oväder som det utlovades igår. Det har varit jättefint och soligt. Har inte sett till en enda snöflinga as a matter of fact. Jag och J gissar på att SL hade personalfest under helgen och att de inte riktigt hunnit återhämta sig från bravaderna ännu. När tåget väl kom så var det fullt till bristningsgränsen, och hela vägen fram gick det inte heller. Fick hoppa av vid gullmarsplan och gå därifrån. Småkallt. Tur att vi bara bor en station ifrån.

Den största nackdelen med att bo i Stockholm är nog fan trafiken. Det är trångt i vagnarna vid rusningstrafik och man rycks ofrivilligt med i folks konstanta stressande. Svårt att fixa bostad är det ju också, ifall man inte har ett par mille över på kontot som man känner för att slänga på en botadsrätt. Annars är det ganska nice här. Det händer alltid saker och man har nära till allt osv.

Näfan. Nu ska det styras upp lite käk.

Peace!

Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Sverige körde över Finland

Då var det klart. Efter en mållös tredje period vann Sverige med 3-0. Tyckte de dominerade hela matchen. Finland blev helt enkelt överkörda likt en platt ölburk fastlimmad mot den skoningslösa asfalten.

Då är vi alltså klara för kvartsfinal mot Slovakien. Jag ser guldet hägra vid horisonten.

Nu ska jag duscha och bege mig mot skolan. Gäsp! Vill sova.

3 - 0 till Sverige

Då var andra perioden done och nu leder Sverige med hela 3-0! Ska väl till ett mindre mirakel för att finnarna ska lyckas kvittera, men det var ju inte så länge sedan situationen var omvänd och Sverige lyckades med en än mer otippad vändning. Jag snackar givetvis VM 2003! Vilken jävla match! Kommer aldrig glömma.



Nu börjar tredje perioden. Shooot!

Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Sverige - Finland

God morgon världen! Jag lyckades mot alla odds ta mig upp i tid till nedsläppet mellan Sverige - Finland. Har just kollat första perioden och Sverige leder med 1 - 0! Bra start på veckan - I like! Tycker dock Finland spelade bäst de första minuterna. Tog ett tag innan Sverige kom igång och började trycka på ordentligt. Blir nog en grym andra period.

Det har just börjat bli lite ljust ute och min mage kurrar. Ska styra upp lite frulle innan andra perioden sparkar igång.


Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

TV-spelsdesign och ett gääääsp!



Har just läst 40 sidor i min bok om TV-spelsdesign. Det handlade om hur spelvärldar är uppbyggda och vad man ska tänka på när man designar sin spelvärld. Ska den vara realistisk? Abstrakt? Hur ska spelaren kunna röra sig i världen? Vad finns det för begränsningar och möjligheter? Hur förflyter tiden i världen och hur påverkas världen av tiden? Det är några av frågorna som berördes. Bara så ni veeeeet. Mot slutet började jag känna att det var lite intressant, men jag gissar att de flesta inte bryr sig. Right? Ska hur som helst ha ett seminarie i ämnet imorn. Fast SL rekommenderar tydligen folk att stanna hemma pga. väderkaoset. Undra om det funkar som ursäkt ifall man inte dyker upp?

Nu ska jag sova. Ska upp om exakt fem och en halvtimme. Då smäller det! Sverige - Finland!!! It's gonna be legendary!

Peace!


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , ,

21 januari. Kall söndag! + Bilder

Var på stan en sväng med fina J. Det var kaos i tunnelbanan pga. vädret och all trafik var "oregelbunden". Fick stå och vänta på tåget till stan i säkert 20min. Kallt var det också. Tror jag har blivit lite mesigare vad gäller kyla sen jag tog mitt pick och pack och flyttade till huvudstaden. Men snart ska jag upp till norr och härda mig igen!

Bilder:












Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

SVTs tablå = fail

Jahapp. Sverige-Finland matchen var tydligen på måndag 06.00. SVTs tablå suger. Där sträcker sig en dag från 17:00 till 06:00 istället för till 00:00 som det gör i resten av världen. När jag trodde att matchen skulle vara 06:00 på söndag så var det i själva verket 06:00 på måndag som gällde. Tur att jag upptäckte det innan jag gick och la mig igår. Hade blivit mayhem nu på morgonen annars.

Nu har frukosten just sjunkit ner och snart ska vi på stan en sväng och känna på stockholms söndagspuls. Kanske ta en fika. Jag borde köpa en ny kompaktkamera har jag kommit på. Min stora systemklump är för tung för att orka dra upp för spontana bilder = ingen bra bloggkamera.

Peace!

Läs även andra bloggares åsikter om
,

Waaaaaah! Guld och brons i skiathlon!

Hellner tog guld och Olsson brons i herrarnas skiathlon!!! Vilket jävla lopp!!! Satt och höll andan hela sista minuten. Hellner var som ett jävla spjut under upploppet. Så överlägsen. Det var inte mer än rättvist efter att han missade sitt brons med en och halv sekund för någon dag sen. Olsson ledde med flera sekunder men tappade på slutet. Kämpade ändå till sig bronset. En historisk lagseger!

Fullständigt makalöst! Så stort! Jaaaaaaaaaaa!!!!



Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , ,

Dolph the man!

Har varit en ovanligt lugn lördag. Kollade melodifestivalen och det mesta var väl rena skiten. De minst dåliga låtarna gick ju vidare vilket man kan se som en slags tröst. Extra besviken var jag på Crucified Barbara som jag förväntade mig mer av. De borde kört någon av sina egna låtar istället för den halvdåliga dängan som någon skrivit åt dem. Om man inte tar hänsyn till årets bidrag så tycker jag dock att melodifestivalen lyckats ganska bra i år. Dolph lyfter spektaklet till nya höjder. Sjukt skön snubbe! Jag ska bli som honom när jag blir gammal.

Nu kollar jag herrarnas dubbeljakt. Verkar gå bra för svenskarna. Heja heja! Tror jag ska sova snart för kl. 06:00 smäller det mellan Sverige och Finland i hockeyn. Wohoo!


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , ,

Ny design

Jag blev less min gamla design så nu har jag suttit och knåpat ihop en ny de senaste timmarna. Ledorden var cleant och minimalistiskt. Är inte 100% nöjd men det är jag aldrig. Ska knåpa vidare på skiten nån annan dag. Webbdesign är småkul ändå. Skulle kunna tänka mig att jobba som det. Anställ mig!

Käkade just thaimat och nu kollar vi curling. Mer underhållande sporter har man ju beskådat. Ska duscha snart och ev. åka in till stan och dricka någon öl.

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

Sverige - Vitryssland

Kollade matchen på en krog i gamla stan. Beväpnad med kycklingvingar och den billigaste ölen beskådade jag de tre kronorna sväva fram över isen på dassig storbildsskärm. Till en början krossade de vitryssland. Bara efter några minuter stod det 2-0 och det dröjde inte länge innan 3-0 dunkades in. Sen vaknade vitryssarna och när vitryssarna hade kviterat till 3-2 kändes det som att det skulle bli en repris på OS 2002 då Tommy Salo fick pucken i hjälmen and the rest is history. Det var bara någon millimeter från kvittering till 3-3 då vitryssland satte ett stenhårt skott rakt i den svenska ribban. Som tur var fick kronorna lite eld i baken och dunkade in 4-2 med 10 sekunder kvar av matchen och således var det avgjort. Yosh!

Nu är det bara att börja ladda inför kampen mot ärkerivalen finland som går av stapeln kl. 06.00 på söndag. Det blir spännande.

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

Grattis till sälen!

Grattis till Anja P som tog brons i slalom. Det var hon ju faktiskt värd efter att ha överlevt dödsvurpan som snuvade henne på ett silver i störtloppet. Ganska starkt att göra comeback efter en sån vurpa. En vurpa i barnbacken kan ju vara nog så jobbig för oss vanliga, dödliga mäniskor.

Idag har jag varit kreativ och dunkat ihop hela två artiklar som ska vara med i kommande nummer av osqledaren. Eller snarare så är det en artikel som ska vara med, den andra är en recension som jag i skrivande stund inte har en susning om ifall den ska vara med.

Imorn är det gig på kultival här i Stockholm. Det är en slags minifestival med en massa kultur under några dagar. Kan bli kul! Ska eventuellt filma lite och göra ett kort reportage om spektaklet. Mer om det imorn!

Har kollat skidskytte senaste timmarna. Det gick skit för Sverige. Nu ska det eventuellt kollas på lite bröderna Coen film. Sen sova.


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , ,

Massaman

Har varit och haft lite projektmöte på skolan med min tvspelsgrupp. Nu börjar allvaret och det kursen egentligen handlar om, nämligen att skriva en lång och fet rapport samt hålla en säljande presentation för resten av klassen. Men det ska nog gå bra.

Åkte hem till lunchen. Har käkat thai-mat från igår. Köpte någon slags massaman-curry-sörja som kompletterades med kyckling och jordnötter. Blev riktigt gott faktiskt. Nu känner jag mig lagom energifylld för att dra en runda på gymmet och lyfta lite skrot. Tror aldrig jag varit där innan kl 17. Jag tippar dock på att det ser likadant ut.

Ikväll får vi besök av Dima! Ey yo!

Peace!

Kalorier, tv-spel, sommarjobb och vinter-OS

Var och tränade kondition igår. Det var uppgjort för en hård kamp mellan mig och kalorierna. Jag hann bränna 440 stycken innan jag slängde in handuken och begav mig mot bastun. Win!

Idag har jag haft projektmöte med min grupp i kursen mediegestaltning. Vi håller på att ta fram ett spelkoncept som vi ska pitcha för klassen och några människor från tv-spelsbranchen någon gång i mars. Vi har döpt vårt spel till SPACE RACE och som namnet förtäljer är det alltså ett racingspel. Det ska utspela sig i en post-apokalyptisk värld där naturkatastrofer har reducerat mänskligheten till en ynka tiondel av sin ursprungliga storlek. Tror det kan bli en hit!

Har även skickat in en ansökan till SR angående sommarjobb. Lär ju inte ha så stor chans att få något men måste ju försöka. Ska söka fler jobb imorn.

Nu är det ju som bekant vinter-OS och Sverige har redan tagit två guld. Grattis Kalla och Ferry! Jag har aldrig varit så mycket för att kolla OS med undantag för hockeyn, men nu har jag fan gått och blivit frälst helt plötsligt. Följer nästan alla grenar slaviskt så fort jag får chansen. Har bestämt mig för att åka lite längdskidor när jag kommer hem till Norrbotten nästa gång. Synd att jag inte har mina skidor här i Sthlm. Det är ju ganska redigt med snö just nu.

Peace!


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , ,

Lite bilder. Februari 2010.








Lost

Har kollat väldigt mycket Lost senaste tiden. Det kanske är världens bästa serie, i alla fall en av de mest komplexa och genialiska som mig veterligen existerar. Handlingen är så skruvad att det är helt omöjligt att förstå hur någon människa kan åstadkomma ett så utflippat manus. All cred till hjärnorna bakom serien!



Jag har gillat Lost i perioder. Efter att jag hade sett första och andra säsongen var jag ganska less. Det kändes som att det bara blev fler och fler frågetecken i serien. När man trodde att man hade fått svar på något så visade sig snart att det inte alls var något svar, utan något som bara skapade fler frågor. Kul till en början kanske men tillslut blev det helt enkelt för mycket dimma och för lite klarhet. Det har alltid varit spännande men stundtals kändes det som att det blev för mycket utsvävningar och för lite framåtdriv, så jag kollade inte på serien igen förrän säsong tre och fyra var klara. Man fick en del svar på frågetecken från de första säsongerna, men samtidigt började serien förgrena sig i helt nya riktningar vilket gjorde det hela än mer svårsmält. Ytterligare något år flöt iväg och plötsligt är lost inne på sin sista säsong, dags att börja kolla säsong fem och sex med andra ord! Nu har jag kollat igenom säsong fem på bara några dagar och kan bara konstatera att Lost är så sjukt jävla bra så att det är sjukt. Det är så galet tillfredställande att se hur den sjukt feta säcken med frågetecken äntligen börjar knytas ihop. Varje avsnitt är som en julafton i miniatyr. Alla teorier och filosofier man utvecklat börjar äntligen få lite klarhet. Säsong fem är lätt den bästa säsongen hittills! Ett klimax som de fyra första säsongerna effektivt byggt upp inför, och som med all sannolikhet kommer nå sin topp under den sjätte och sista säsongen. Än så länge har det bara kommit ut tre avsnitt av säsong sex och jag kan konstatera att jag kommer följa sluttampen av Lost slaviskt. De sista stora fråtecknena kommer äntligen få sitt facit! It's to good to miss.

Hoppas att killen som dog i tunnelbanan (rip) inte följde serien. Skulle jag dö idag skulle jag inte få ro. Inte förrän jag sett avlutningen av Lost. Amen!


Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Welcome to the jungle

Idag när jag var på väg hem från skolan så var det tvärstopp i tunnelbanan. Jag var tvungen att hoppa av vid stadion och gå ända till hötorget, för att sedan fortsätta resan hemåt därifrån. Fick aldrig någon förklaring till varför det var stopp förrän nu när jag läste aftonbladet. En man hade tappat sin mobil på spåret på t-centralen, hoppat ner för att hämta den och sedan inte kommit upp. Resten kan ni säkert räkna ut själv.

Tragiskt. Undra hur man skulle ha reagerat om man varit där (vilket jag mycket väl kunde ha varit om jag hade åkt någon minut tidigare från skolan). Det är väl bara en tidsfråga innan man får bevittna något liknande. Det konstiga är ju att det var rusningstrafik vilket rimligtvis borde betyda att det fanns 217 personer som kunde hjälpt till att dra upp honom om han nu försökte ta sig upp.

Det är ett onekligen ett hårt liv i Stockholm. Welcome to the jungle.


Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Dagens TV-nyheter

Nu blir J glad. Elisabeth Höglund ska sluta i förkväll. Många har kvällarna varit då vardagsrummet svämmat över av frustration över hur dålig den gamla journalisttanten är som programledare. Expressens läsare verkar dock tycka att hon är den enda vettiga personen i programmet, och att det bara blir barnprogram av hela skiten om hon försvinner. På en sån där röstgrej tycker över hälften att hon är den bästa programledaren i trion. Jag tycker precis som J att hon är sjukt jobbig ibland. Gästerna hinner knappt öppna munnen för att svara på hennes frågor innan hon avbryter dem med en ny fråga eller random infall. Men samtidigt känns det som att det är charmen med förkväll. Omedvetet så vill man nog ändå ha någon att störa sig lite på. Det var antagligen därför kändisdjungeln var så sjukt crap. Det fanns inget riktigt hatobjekt, bara en samling avdankade kändispolare som hängde med varann likt ett gäng scouter vid en lägereld. Ingen dramatik whatsoever. Totalflopp.

Mina bejbisar

Gibson:



Jackson:

Ribs-orgie och Pub Anchor

Äntligen! Finally! Amen hallelujah! Igår var vi och käkade ribs på Texas Longhorn. Tror inte jag hade käkat ribs sedan jag bodde i Norrköping. Ett inslag som i sin frånvaro lämnat ett djupt, mörkt hål efter sig i mitt liv. Men igår var tiden kommen att fylla igen hålet igen. Ribs är nog fan bland det bästa som går att förtära. De små köttstyckena med den fantastiska barbeacuesåsen i kombination med gyllengula pommefrites ackompanjerat av en utsökt coleslaw-röra. Damn! Jag vill bara leva på ribs. Stort plus till Texas Longhorn som tillämpar den ädla konsten att frysa ölglasen innan ölen serveras i dem. Lyx!


Mums!!!

Var en sväng på Pub Anchor efter ribs-orgien. Blev ett par öl samt en bränd femtilapp i spelmaskinen. Lady fortune var inte med mig den här gången. J hade dock lite tur. Synd att hon slösade bort all sin tur på någon annans spel. En halvfull snubbe bad henne nämligen dubbla på deras maskin (man har fyra okända alternativ, två av dem dubblar pengarna). Tror hon lyckades dubbla fyra eller fem gånger i rad!!! Kul för den halvfulla snubben.

De hade även ett liveband kvällen till ära - Riff Raff. Sjukt bra och tighta snubbar. Spelade bara hårdrockscovers. Gitarristen lyckades med konststycket att bränna sönder två gitarrförstärkare under de första minuterna av spelningen, vilket resulterade i en grav försening då de fick fixa en ny. Tror han brände sönder den tredje också mot slutet av spelningen. Måste ha varit felkopplat någonstans.

Nu ska jag sparka igång den här lördagen. Peace!


Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

50mm

Nu har jag finally införskaffat mig mitt första fasta objektiv. Det blev ett 50mm som snubben i affären menade att skulle vara bra för porträttfoto. Egentligen är gluggen för fullformatskameror så på min kamera motsvarar brännvidden snarare 75mm. Billig var den också. IS NICE YES! Nu blir det förhoppningsvis lite skarpare bilder och mörkrets krafter kommer inte heller vara lika påtagliga mot min ljuskänsliga kompis.




Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Holy torsdag

Varit lugnt idag. Efter att ha fått hela tre timmars sömn begav jag mig till skolan för en föreläsning i spelproduktion samt en tillhörande workshop. Föreläsaren var ganska bra på att prata faktiskt. Mötte upp J. på stan efteråt. Vi käkade på en indisk restaurang. Både tog vitlöksskyckling i husets curryröra, men så här i efterhand har vi kunnat konstatera att det inte alls smakade vitlök. Falsk marknadsföring!

Imorn åker Nicke tillbaks till Haparanda. Bussen går 18.00. Innan det tänkte vi hinna ta en fika och eventuellt spana in det berömda Wasa-skeppet. Har sett det en gång tidigare för över 10 år sedan. Minns inte så mycket och förstår faktiskt inte grejen. En stor båt som seglade några meter och sjönk - WOW! Nicke kontrar med "Det är ju svensk historia för fan!". Ja, det är det. En ganska sorgsen men samtidigt näst intill humoristisk historia. Ångesten måste ha varit påtaglig för de stackars skepparbetarna när deras majestätiska superskepp sjönk några minuter in på jungfrufärden. Jag låter bilden tala sitt tydliga språk!



Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Muffins

J. har bakat muffins! 90 minuter i ugnen och fortfarande inte klara. Stabilt recept. Det utvecklades en teori om att det vart för mycket ägg i smeten. Låter som ett fall för CSI.

Jag har varit och tränat idag för första gången denna vecka. Det blev 20 min på cross-trainern = 300 kcal. Skönt att bränna lite fläsk efter den smått ohälsosamma helgen. Nu sitter vi och kollar på "Supersize me" på fyran. Handlar om en snubbe som bara käkar på McDonalds i en månad för att kolla hur det påverkar hälsan. USA är fan läskigt på matfronten. Nåja, bra pepp för träningen iaf.



Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Specialeffekter från 1983

Tre år innan jag såg världens ljus spelade amerikanska HBO in följande videosnutt. Grymt imponerande hantverk med tanke på att det snart är 30 år sedan. Idag hade en specialeffektsnisse antagligen gjort något liknande på någon dag bara.




Behind the scenes:




Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Frilägg ett ägg

...eller en växt! Det är nämligen det jag bedrivit den senaste halvtimmen med.

Före:



Efter:



Anyways. Min dag i ett nötskal. Idag har jag och Nicke käkat kebab på stockholms kanske bästa kebabställe: Jerusalem Kebab. Man får fett mycket kebab, tomatsås, vitlökssås, hummus och aioli, GULT ris samt lite kaninföda. Allt detta till en kostnad av endast 59kr. Halleluja!

Sedan har jag varit på föreläsning i vågrörelselära. Snackades om strålgångar i objektiv och dylikt. Därefter blev det ett par timmar i datorsalen där jag labbade lite i databasteknik. På hemvägen mötte jag upp J på gullmars där vi inhandlade ingredienser till tacos. Det blev gott. Mumsfilibabba. Nicke åkte sedan iväg på någon performance-show som några bekanta håller i. Jag och J somnade. Jag vaknade och började frilägga växten med Americas got Talent på TV i bakgrunden. Det måste ju vara världens mest utdragna tävling. Tar ju fan aldrig slut! ...i vanliga fall. Men idag var det final. En mörk stor man vann. Han sjöng opera. Grattis.

Nu kom Nicke. Efter showen hade han varit och druckit öl på någon performance-krog med sina performance-vänner här i stan. Lät spännande.

J har sovit sedan 9-tiden. Galet. Nu ska jag joina.

Peace!


Gäsp!

Sitter på föreläsning i datorbasteknik och kämpar mot sömnattackerna. Fattar inte det där. Jag tycker jag har sovit ganska bra nu, men är ändå trött som en bedövad gnu. Är oftast som piggast när jag sovit sjukt lite. Man kanske borde brja gå upp vid 5-tiden och dra ett pass på gymmet innan man åker till skolan, så att kroppen liksom hinner vakna. Det kanske skulle funka? Eller så skulle man bli ännu tröttare? Synd att jag aldrig skulle fixa disciplinen som krävs för att inte somna om när klockan ringer.

Helgen var nice. Nicke är som sagt på besök, men även Macke var här under helgen. Vi har yrat runt på stan, druckit öl och varit på rockklubb. Tributallica, ett coverband som lirar Metallica-låtar, spelade på Harry B James i lördags. Hann tyvärr bara ta del av en låt i form av Seek & Destoy. Macke åkte hem igår men Nicke stannar till torsdag.

Nu börjar jag känna mig less den här jävla slaskvintern här i Stockholm. Solen får gärna börja brassa på lite och bränna bort hela skiten nu. Jag vill ha sommar och öl.

Nu fortsätter föreläsningen. Ska sitta och laborera ett partimmar efter skiten är över, sedan bör det av hemmåt. Ska försöka hinna träna ikväll hade jag tänkt. Blev mycket onyttigt under helgen. Shame!

Ska slänga upp lite bilder från helgen inom en snar framtid.

Peace!