Färgfokus

Sitter återigen vaken längre än jag borde. Av någon anledning får jag alltid för mig att blogga på natten. Det är bloggens tid helt enkelt. Har suttit och trixat med lite bilder i photoshop senaste timmarna. Göra bilder svartvita och sedan peta fram lite detaljet i färg är fan the shit. Jävligt uttjatat men ändå ganska trevligt. Tänk vad kul om man kunde fixa det redan vid fotograferingstillfället, alltså välja vad som ska vara i färg och vad som inte ska vara det. Skulle kunna kallas för färgskärpa eller färgfokus. Damn... F-Ä-R-G-F-O-K-U-S. Det låter som något som kommer att komma i framtiden. Ska ta patent på det. Ni hörde talas om färgfokus här först!








Loaded like a freight train

Sitter uppe i nattdimman och lyssnar på lite guns - nighttrain medan jag väntar på att en nerladdning ska bli klar. Håller på att trixar lite med gamla mixar som jag ska slänga upp på min lilla hemsida så småningom. Har förresten fräschat upp sidan lite nu. Den blev lite cleanare. Kolla på http://www.omnimedia.se.

Känner att jag börjar vända på dygnet så fort jag inte har någon skola som tvingar upp mig. Idag gick jag upp efter 13. Jag är fan nattmänniska. Känner mig alltid mest produktiv och kreativ när det mörkaste mörkret lagt sig och resten av staden sover. Kanske är det för att alla andras hjärnvågor inte interfererar med mina då. De behöver sitt space för att fungera optimalt. Så måste det vara.

Ska fixa macka och oboy och skriva lite rapport nu. Peacers!


Holy wars

Megadeth's platta "Rust in peace" innehåller kanske världens bästa gitarriff. Sjukt bra skiva! Den första megadeth-plattan jag köpte nu när jag tänker efter. Det har lyssnats alldeles för lite på sånt här senaste tiden. Mer megadeth åt folket. Dave Mustaine är kanske världens hårdaste frontman known to men. Sjukt gitarrgeni alltså - snubben skiter säkert gitarriff! Måste se dem när de kommer till Sverige igen. Du med!



Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Check!

Inspelningsteknik 3, check! Jag fortsätter min långa resa mot examen, som faktiskt inte alls är så lång längre. Bara några smågrejer kvar. Sweet potatoes!

Idag var jag till skolan för första gången den här veckan. Hade labb i ljudkursen = piece of cake. Sedan var jag och tränade, cyklade och sprang. Känns alltid lika fint när man börjar få lite rutin på träneriet igen. Efter en kort bastusession så åkte jag till slussen och mötte upp J och lite annat folk. Var och käkade lite finkäk på en restaurang som låg i en båt. Halva priset på allt käk, men vettefan om det var så sjukt prisvärt för det. Jag åt oxfilé, Joe åt någon fisk och så delade vi på en hummersoppa. Det var godkänt.

Imorn är det fredag och jag är ledig. Det känns verkligen som att jag skulle palla att ha ett jobb vid sidan om skolan. Iaf just nu. Har mailat en musikaffär och ska nog maila runt lite mer och höra efter. Läser iofs en kurs som jag knappt har börjat med, och sista föreläsningen är nästa vecka. Tror jag får ägna någon minut åt den imorn. Ska fixa färdigt mer på ljudexamensprojektet också. It shall be legendary.

Nu blev jag sugen på oboy. Hejråå.

Snusinvasion

Var och tränade idag för första gången på x antal veckor. Cyklade bara en halvtimme då jag inte kände mig helt hundra efter en förkylning. Kändes lite jobbigare än vanligt men ändå en godkänd debut efter det lilla uppehållet. Av någon anledning ligger det alltid en snus i flaskhållaren på den cykeln jag väljer. Känner mig på gränsen till förföljd av snusjävlarna.

Steg upp nångång efter 12 idag. Känns som att man börjar vända på dygnsrytmen lite väl hårt nu, så imorn tänkte jag ta mig upp senast 9 även om jag inte har någon skola. I måndags missade jag två föreläsningar och idag missade jag en = baaaad. Borde installera en siren eller något liknande för att väcka en till liv efter the sleep of death. Varför gjorde gud det så skönt att sova? Speciellt att somna om efter att ha vaknat.

Imorn ska jag vara produktiv. Get some shit done.

Avslutar med lite skön 80-tals glam i form av RATT! Solot är amazing. Musikvideona var så mycket skönare förr. Bring me back!



Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Dagens nyheter

Jag läste på aftonbladet om att The Pirate Bay's logga blivit registrerad av ett företag som INTE är The Pirate Bay och att piraterna är svinsura. Upphovsrättsinnehavaren hade avsagt sig sin upphosvrätt och piraterna har inte brytt sig om att registrera loggan själva. De främjar spridning av upphosrättsskyddat material men blir själv less när någon snor deras logga som inte ens är skyddad genom lag. Ironi på hög nivå!


The Pirate Bay-loggan


Nästa nyhet som jag uppmärksammade handlade om rättegången mot 11 september-terroristerna. Är det bara jag som tycker att en av terroristerna är sjukt lik Ron Jeremy? Skulle han inte valt en karriär inom terrorism så hade han säkert kunnat tjäna en hacka som stand in åt Ron.


Terrorist och Ron Jeremy. Lika?


Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

Oukay

Det börjar ta sig. Har suttit och skrivit på en av rapporterna som ska lämnas in för att jag ska få min examen som ljudtekniker. Bara lite småpill kvar så kan jag lämna in den och ta ett stort kliv närmare examen. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan kanske kolla någon film innan resan mot drömlandet. Kampen står mellan "Funny People", "Pan's Labyrinth" eller "Shutter". Har sett shutter och pan förut men det har inte Joe. Shutter är nog fan den läskigaste filmen ever. Då snackar jag om den thailändska versionen från 2004 och inte den amerikanska remaken som jag inte ens brytt mig om att se.



Shutter. Creepy shit!

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , ,

Vem vet mest?

Slökollar på veckans repriser av "Vem vet mest?" med Rickard Ohlson. Frågesport känns ju för övrigt som ett fenomen som alltid gått hem i de svenska stugorna. Världens enklaste koncept liksom. En gubbe fick i alla fall frågan "Vilket lands kök kommer rätten hajfena från: Argentinas eller Kinas?"

Han svarade "Japans".

Haha.

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Ny design

Knåpade ihop en ny design här på bloggen. Jag försökte få till lite 70tals-feeling.

Johanna är sjuk som en gnu så det har varit en ovanligt lugn och vit helg. Var ut och promenerade en sväng och passade på att hämta lite sushi. Blev Makirulle för mig och någon blnadning för Joe. Gott som fan. Kollar Die Hard 4 på TV nu. Lite good ol' american action sitter ju aldrig fel.



Yippiekayey! 

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

Kanalbrist

Jag är sjuk! Jag lider av kanalbrist. Svininfluensan är disneyland i jämförelse. Vi har bara ettan, tvåan, fyran och ett par andra skitkanaler. Jag har stått ut i två månader men nu börjar det bli abstinens-mayhem. Mest av allt saknar jag kanalernas kanal; den gudomliga femman! Speciellt på kvällarna. Livet är helt enkelt inte lika ljuvt utan Seinfeld, Vänner, Jimmie Kimmel, CSI, Macgyver och Americas funniest homevideos. Skulle lätt byta alla kanaler vi har mot femman.

Jag tror fan att jag kan känna skillnad på personer som är uppvuxna med bara ettan, tvåan och fyran jämfört med folk som har haft femman, ZTV och andra roliga kanaler. De är mer Svensson på något sätt. Jag kanske håller på att bli en ettan, tvåan, fyran-människa?

Nooooo! Vilket öde.





Läs även andra bloggares åsikter om
,

Mission ljudexamen initiated

Yes sir alright. Nu har jag återigen påbörjat min resa mot en ljudtekniksexamen! Det jag har kvar att göra innan jag kan casha in en examen är följande:

* Skriva färdigt en rapport i kursen "inspelningsteknik 3"
* Skriva en sammanfattning av en workshop som jag var på en mässa i amsterdam 2008
* Göra tre mindre praktiska uppgifter i kursen "Digitalteknik"

Inte så mycket kvar alltså! Shit. Det kanske är på tiden att man tar och knyter ihop säcken nu. Slutade ju på skolan för över ett år sedan. Jag har iofs hört rykten om att det är några andra i från klassen som inte är klara så jag slipper bli sist iaf. Victory!

Annars har det varit en lugn dag idag. J. är sjuk och har förvandlats från överambitiös praktikant till superslacker som går runt i pyjamas 24/7 med snor och host som sina främsta signum. Eventuellt är det the svininfluensan som kopplat greppet vilket rimligtvis borde betyda att jag också  insjuknar inom en snar framtid. Annars måste det betyda att jag redan haft influensan. Var faktiskt lite dålig i halsen för någon vecka sedan. Det kanske var influensan som blev krossad så hårt av mitt högteknologiska immunförsvar så att inte fler symtom hann uppenbara sig. Makes sense.

Tänkte försöka posta lite mer bilder i fortsättningen. Orkade inte leta fram någon lämplig för just det här inlägget så ni får nöja er med denna heta fotografs-posering.



Peace!


Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Moon

Kollade just lite kvalitetsfilm här i nattdimman. Valet föll på ett stycke "Moon" bestående av 90 minuter sci/fi-drama som utspelar sig på... you guessed it; månen. Jag var lite småskeptisk först men måste nog ändå medge att den faktiskt var schwajnigt bra. Kan med hedern i behåll rekommendera den lika varmt som det är i en bastu med överförfriskade tornedalingar.



"Drama/Sci-fi från 2009 med Sam Rockwell, Kevin Spacey (röst), Dominique McElligott m fl..

Astronauten Sam Bell räknar sina dagar på Lunar Industries där han varit i tre år. Nu vill han tillbaka till jorden igen. Han ser ensam över traktorerna på månen som samlar helium från månens ytskikt men längtar efter sin fru och dotter och bearbetar arbetets monotoni med att sköta om blommor, fortsätta på sin föregångares träskulpturer och interagera med stationens dator Gerty. Hans krafter börjar dock sina och när han en dag vaknar efter en lång vila börjar han ana att hans närvaro på månen inte handlar om vad han först trodde."



Läs även andra bloggares åsikter om
,

Hej

Jag kan inte sova så jag satte mig och lekte i photoshop lite. Här är en bild från gamla stan som jag tog med min nya kamera.


'

Igår var det lite fest. Var på anchor bar och kollade på ozzy the coverband. Rätt bra skit faktiskt. Idag har det varit bakfylla from hell. Jag ska aldrig mer dricka alkohol, inte så att man blir cp-bakis iaf. Var och hämtade käk från thai-mojjen, sate-gai som vanligt. Mumsfilibabba.

Nu ska jag sova. Igen.

Peace!

Jo

Back in stockholm efter en skön helg uppe i norr. Det blev en hel del öl, bastu och gott käk. Som vanligt alltså. Tror dock jag drog på mig en släng av influensa. Har haft ont i halsen och känt mig allmänt trött de senaste dagarna. Känner tung träningsabstinens. Nästa vecka får det bli hårdkörning.

Jag fick förresten min D90 i förrgår. Riktigt trevlig liten manick! Tror jag ska ta en promenad ikväll och fota lite. Ska införskaffa lite filter och kanske en fet blixt inom en snar framtid. Har börjat kolla på lite resor till utlandet också, strax innan jul. Känner mig sjukt sugen på en strand och någon god drink. Maybe baby, vi får se hur det blir.

Nu är det the seventies show på tv. Har börjat smådigga serien. Har funderat på vem mr Foreman påminner om, och kom till slut på att han spelar bad guy i Robocop! Äntligen. Jag älskar när polletterna trillar ner. What a feelin'.

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,