Soundtrack of my life: Me and musicWhy, you wanna tell me how to live my life?
Who, are you to tell me if it's black or white?
Mama, can you help me try to understand.
Is innocence the difference between a boy and a man.
My daddy lived a lie, it's just the price that he paid.
Sacrificed his life, just slaving away.

Oh,if there is one thing I hang onto,
That gets me through the night.
I ain't gonna do what I don't want to,
I'm gonna live my life.
Shining like a diamond, rolling with the dice,
Standing on the ledge I'll
show the wind how to fly.
When the world gets in my face,
I say, Have A Nice Day.
Have A Nice Day

Take a look around you, nothing´s what it seems
We're living in a broken home of hopes and dreams,
Let me be the first to shake a helping hand.
Anybody, brave enough to take a stand,
I've knocked on every door, on every dead-end street,
Looking for forgiveness and what's left to believe

Oh oh , if there is one thing I hang onto,
That gets me through the night.
I ain't gonna do what I don't want to,
I'm gonna live my life.
Shining like a diamond, rolling with the dice,
Standing on the ledge, I'll show the wind how to fly.
When the world gets in my face,
I say, Have A Nice Day.
Have A Nice Day.
Have A Nice Day.
Have A Nice Day.

Tent of torture

Då var spelschemat för hultsfred också färdigt. Nja, man kan ju lungt säga att lördagen blir hetast. Fast torsdag och fredag fanns det också en hel del att se. Resten av tiden går ju åt att vimla runt och dricka öl samt hålla utkik efter Virtanen som ska vara huvudattraktionen i det nyinrättade tortyrtältet där man för en billig peng får uttöva tortyr på honom. Allt är tillåtet. Eller vafan, vi säger att det är gratis. Det är ju trots allt för välgörande ändamål.

Jes, det blir kalas. Väntar bara på att min jävla iPod ska uppdateras så jag kan börja trycka in festivalmusik - den har hållit på i en halvtimma nu. Jag har bara haft den i ett halvår och den ser redan helt förstörd ut. Repig som om nån skulle tryckt den mot asfalten i 200km/h. Men det är väl så det ska vara - sliten med hälsan. Metaaaal.

Hm. Vad ska man hitta på innan det är dags för jobbet? Justja, det är onsdag vilket betyder att nya Bleach kommit ut. Nu blev jag glad. Och nu kom jag på en massa shit jag har att göra. Bra bra, inga rastlösa dagar här inte. Hoppas jag får paket på posten också så blir allt haleluja. Nu ska jag dunka risifrutti och sånt.

Tack till trevliga albinon som förklarade vad "Gast" är i förra inlägget. Det verkade rimligare än
bildresultatet   jag fick på google.

Later.

Soundtrack of this blog
Alice Cooper - Little by little

Andra bloggar om: musik, hultsfred, ipod, spelschema

Gast?

Phew, det var den arbetsdagen. Ihelg har det jobbats både lördag och söndag. Småkul - eller inte. Men igår hann vi ha lite trevligt ändå. Var på stadt med Nicke och Tommi. Först var det helt dött men sen kom det rätt bra med folk ändå. Lite fult att duden, som är min kusins dude, släppte in Nicke som typ just fyllt 18 men kollade leg på mig och Tommi. Skönt med sommarkänsla på kvällarna nu, och inte en massa kyla och skit. Dock har det varit rätt pissigt väder senaste dagarna. Hoppas det blir kick-ass väder på Sweden Rock och Hultsfred. Oh, bara en vecka kvar tills jag åker ner. Yatta!!

Imorn ska jag ladda iPoden med enbart musik från SwedenRock- och Hultsfred-band. Wee, fan vad jag är pepp. Jag tror det blir riktigt kalas om allt går som man tänkt sig. Men det gör det! Synd att jag inte fått min nya haglöfs-rygga ännu. Fick besked om att den skulle varit framme förra veckan på torsdag, men när jag skulle hämta den så var den typ borttappad nånstans och hade inte kommit fram. Perkele.

Jag har förresten varit kreativ och börjat på nya låtar. En har jag spelat in någorlunda bra och sen är ett par under progress. Det ska bli skitkalas att få börja på en skola med en kick-ass studio som jag kan belägra och bunkra upp mig i. Jag ska köpa konserver för flera år och måla in skiten med blyfärg in case of a third world war. Mwahaha, studion och jag... grr. Oh, behave Mike ^^

Damn! Jag kom just på att jag glömde köpa mjölk när jag slutade jobba. Snyft! nu har jag ingen frukost. Milk for Mike, Milk for Mike! Hm. Jag får väl dricka vatten. Eller så går jag bara och köper mjölk imorn? Jag borde få nobelpriset för mina gastkramande lösningar. Vad är en gast förresten? För visst heter det gastkramande?

Vafan är en "gast"? Enlighten me.

Man använder ord typ hela tiden och så plötsligt stannar man upp och tänker "Hey! Vad fan betyder det egentligen?" Känner nån igen sig? Shit vad jag skumar. Det är nog dags att sova.

Tjingeling!

Soundtrack of this blog
Charon - Death can dance

Andra bloggar om:
arbete, kreativitet, sommar, studio, gastkramande

Varför?

Gäsp. Jag väntar på att få ner senaste episoden av Bleach som jag tänkte kolla. Sen ska jag sova. Idag har jag inte gjort mycket. Nicke kom förbi på dan. Vi tänkte sätta upp tältet vi ska ha med på sweden rock men det sket sig mer eller mindre - de där pinnarna man trycker ner i marken hade inte kommit med av nån anledning. Annars så har jag spelat in musik och ritat lite senaste timmarna. Det blir ju bätre och bättre, men far off är man från riktiga animeillustratörer. De har skills om någon. Skulle jag inte syssla med musik så skulle jag nog rita.

Bara nån vecka kvar tills man åker ner nu. Ska bli kul att se sig om lite i Örebro och lära sig känna staden någorlunda. Just nu lutar allt mot att jag flyttar dit till hösten. Hoppas jag kommer trivas. Iofs så är nog allt bättre det här, och det blir nog skönt att träffa lite nya ansikten. Kan ju alltid flytta nån annanstans om det skiter sig. Japan typ. Ska ju ändå dit förr eller senare, så jag antar att det egentligen inte spelar så stor roll om det blir förr framför senare.

Machinae Supramacy - Winterstorm spelar i lurarna. Flashbacks och sinnesstämningar ploppar upp. Jag orkar inte. Jag tror jag behöver sova - som Törnrosa.

Länge.

Varför känns det som att allt blir fel för mig? Eller inbillar jag mig bara?

Jag vill inte tänka.Soundtrack of this blog
Machinae Supremacy - Winterstorm

Andra bloggar om:
Tält, rita, anime, machinae supremacy, örebro

Schlager och makaroner - Sagan om Luleåhelgen

Kort redovisning av de senaste dagarna följer nu.

På lördag hoppade jag på bussen och åkte iväg till Luleå för att träffa min vän Jouni (aka Mr. Joudo). Solen sken och allting kändes helt underbart. Vi softade mest i stan och njöt av vädret. Jag hittade ett fint par Motörhead-converse som jag investerade i. Jouni tyckte också de var fina. Vi skrattade och var glada och solen fortsatte att skina.
Hemma hos Jouni lagade vi våldsamt mycket makaroner i en våldsamt liten kastrull. Och blev våldsamt mätta. Iaf jag - Jouni trodde han kunde käka en tallrik till. Men det trodde inte jag.
På kvällen var det schlagertime med Fanny, Sofia, Martin och Jenny. Måste bara tillägga att jag och Jouni är eniga... Sofias pappa är med stor chans världens trevligaste. Vi kollade på hockey med honom några minuter innan vi intog våra schlagerpositioner. Jag hejade självklart på Lordi och det är väl ingen hemlighet att det var de som vann ;) Hard rock halleluja! Schlager har aldrig varit roligare.
Sen hade vi bara allmänt trevligt och spelade kubb och sånt. Jag och Jouni drog skam över finland när vi förlorade. Men vi tar nog revanch nångång ska ni se. Stackars Jenny fick inte sova när vi tog så god tid på oss med att avlägsna oss från hennes hörselomfång. Jag ber om ursäkt! Lördagen var iaf en väldigt trevlig dag. Runt 6 på morgonen däckade jag på Jounis soffa. Jag tror aldrig jag sovit bättre på en soffa för 6 timmar senare vaknade jag hur utvilad som helst.
På söndag var vi ute hela dagen. Vädret var hur fint som helst. Vi spexade och tog en massa roliga bilder med digitalkameran. Nu måste jag seriöst fixa en fotodagbok. Lite senare gick vi in till stan och mötte Petter, Jounis övertrevliga kompis. Vi fortsatte spexa och hann till och med spela Volleyboll med en massa trevligt folk. Vi konstaterade dock ganska snabbt att vi var ganska dåliga på det. Men det var iaf kul. Sedan blev alla trötta och sega. Min buss gick hem halv 9 och jag somnade som en liten boll med ipoden i öronen.

Det var iaf en väldigt kalasig helg.

Soundtrack of this blog
HIM - Heartache every moment

Andra bloggar om:
Helg, Luleå, Schlager, Trevligt

Rockaluja!

Fuck yeah! Lordi vann. Min exemplariska smak börjar kanske bli lite mainstream nu när hela schlagerpubliken röstade på ett hårdrocksband. Jag kände på mig att de skulle ta hem allting hela tiden. Ännu att de fick högsta poängen någonsin. Schlagervärlden kommer aldrig vara sig lik nå mer. Hard rock halleluja! Fick just höra att Lordi ska spela på hultsfred i sommar. Det passar ju väldigt bra när jag ska dit.

The arockalypse has indeed begun.Över till något annat. Jag hatar Fredrik Virtanen. Jag brukar inte hata människor så där grundat på nåt de skriver i sin blogg. Jag syftar på det han skrev om Lordi och att all hårdrock är satanism. Då måste han ju också mena att alla hårdrockare är satanister? Han är ju bara för dum för att det ska vara sant. Han måste tamejfan vara tvilling - en kan inte vara så dum. På samma sätt som man kan tro att visa människor kommer på idol-uttagningarna och gör bort sig så ofantligt mycket för att de fått betalt av produktionsbolaget. Samma är det med Fredrik Virtanen. Han har fått en massa pengar av aftonbladet för att folk ska ha nåt att skratta åt (verkligen inte skratta med) och nåt de ska kunna ha på sina greatest bloopers. Dock spelar aftonbladet ett farligt spel. Virtanen kommer bli aftonbladets och hela nöjesvärldens förfall om han inte störtas omedelbart bums. Fuck you Virtanen. Hoppas jag aldrig behöver se dig.

Soundtrack of this blog
Lordi - Hard Rock Halleluja

Andra bloggar om:
Lordi, eurovision, Fredrik Virtanen, Hultsfred, Musik

Roadtrip to Luleå

Igår var jag till Luleå och fixade lite grejer. Jag träffade min gamla barndomskompis; Jouni, för första gången på ett antal år. Vi skrattade ganska mycket och så var vi på teater på lillan. Skönt att skratta ibland så att man måste kämpa för att få luft. Det var som förut. Jouni åker till London nästa vecka tror jag och blir kvar där i minst fyra månader. Det skulle vara great om man kunde dra och hälsa på honom där. Jag har alltid velat se London... jag var till och med helt inne på att flytta dit ett tag för länge sen. Förresten så var teatern vi kollade på värsta bra. Storfin överraskning faktiskt. Fanny och alla andra skådisarna rockade. Värsta duktiga. Det kändes proffsigt och var trevligt att kolla på. Man kanske borde börja gå på teater lite oftare?

Sedan var jag och Jouni och hämtade ett tält av min kusin som jag ska dra med på festivalerna i sommar. Jävligt roligt att träffa Jouni igen faktiskt. Det är roligt att prata med honom. Mycket odödliga minnen som aldrig nöts bort, och som man kan skratta åt hur mycket som helst. Om och om igen. Ungefär. Sen käkade vi och jag förde hem Fanny och Jouni. Jag toppade päronens bil på väg hem. 180km/h sen vågade jag inte nå mer. Det var lite spännande.

Usch vad trött man var när man kom hem. Somnade direkt. Det var skönt.

Jag hittade förresten lite kläder där och så köpte jag lite skivor på svindyra Åhlens. Men jag hittade lite fynd. Jag köpte Backyard Babies "Stockholm Syndrome", The Rasmus "Hide from the sun" och sen Red Hots nya "Stadium Arcadium". Bra skivor allihopa egentligen.

21030-22
Mr Kipps (?) och Fanny var värsta duktiga på teater.

21030-23
Jouni, mätt och belåten efter sitt skrovmål på tasty.

21030-24
Jag med en konstig min som Jouni lyckades föreviga. På tasty.

Idag har jag bara jobbat och tränat. Ska nog sova snart. Känns meningslöst att sitta uppe just nu.

Soundtrack of this blog
The Rasmus - No Fear

Andra bloggar om:
Luleå, teater, kläder, skivor, musik, roadtrip, minnen

Rocktävling @ Haparanda

Dags att skriva lite kanske. Jag tänkte faktiskt skriva igår och var på värsta skrivhumöret, men så funkade inte webblogg. Som en knytnäve i ansiktet. Nej, så farligt var det kanske inte.

Jag har slitit som en jude som vanligt. Idag har jag min första helt lediga dag på typ två veckor kanske. Jag sitter och väntar på att min iPod ska ladda någorlunda så jag kan dra iväg till Luleå. Där ska jag handla lite kläder, vara förbi kussan och hämta ett tält och sedan kvällens höjdpunkt, träffa Jouni. Min bästa barndomsvän typ. Oj vad vi har minnen.

På lördag var det rocktävling hör på station. Jag satt i juryn och dömde. Det var helt ok faktiskt. Bandet som vann, "Lazy Bob" från Kiruna, var fan det bästa jag hört. Grymt impad blev jag. De var typ i min ålder och spelade värsta sköna rocken med stämguror och kickass sång. Jag gav de högsta betyg för deras sound, det lät lugnt mycket bättre än alla andra banden. Mixerkillen sa att han inte behövde göra nåt. Dessutom såg basisten ut precis som en basist ska göra. Inte konstigt att han blev bästa basist heller. Sedan var det ju ett coolt plus att de hade en didgeridoo i en låt. Och grym image, alla hade värsta hippieutstyrseln. Fatta att det finns så bra band i Kiruna. Sweet. Bästa sångare, bästa basist och bästa band kammade de hem. Hade inte Antti varit med så hade de tagit bästa gitarrist också. Det hade varit fult. Förutom de självklara vinnarna så var det ruggit jämnt. Roligt att se på.

Nu känns sommaren inte alls avlägsen btw. Eller kanske lite nu i morse när jag vaknade och förväntade mig värsta sunshine, men bemöttes av fucking snöflingor som dinglade ner från skyn. Fuck you.

Soundtrack of this blog
Janis Joplin - Me and Bobby McGee

Andra bloggar om:
Rocktävling, iPod, Luleå, Lazybob, Musik, Barndom, Teater

Myspace for Mike

Nu har jag fixat min första ruckliga MySpace-sida med två låtar som man kan lyssna på.

http://www.myspace.com/solidark

C'mon people. Listen to the funky music.Andra bloggar om: Musik, MySpace, Solidark

Ryggont och munspel

Igår var jag och tränade. Jag tror det hände nåt för min rygg mår inte som den brukar idag. Jag började tänka till lite och kom på att det säkert är smartast att ta det lugnt nu före sommaren och festivalerna, så det liksom blir minimal risk för att allt ska gå åt skogen sen. Japp, så får det bli.

Nu har jag nästan mixat färdigt några låtar och jag tänkte att jag skulle fixa en "MySpace" här när jag orkar. Tungt sugen man är på ett munspel nu. Det måste nästan fixas. Det är ingen känsla i att spela "The River" utan munspel.När jag väl lärt mig lira lite munspel så ska jag lätta trycka in det i mina akustiska dängor.

Nu ska jag parkera mig framför TV:n och fortsätta vänta på att maten blir färdig. Livet är ljuvt ibland.

Later.

Soundtrack of this blog
Bon Jovi - Runaway
Grattis Macke!!

Kollade just på hulken i brist på annat. Helt ok film. Snygga effekter och sånt men det är allt den är. Helt ok alltså.

Idag var jag ute och sprang för första gången i år. Det var varmt och bra väder idag, hoppas det inte drar över nån snöstorm eller nåt sånt nu. Man vet ju inte nuförtiden. Det känns iaf skönt att sommaren börjar vara här. Det är nog min favoritårstid ändå. Vintern är kul i nån vecka, sen är den bara kall och pissig.

Idag fyllde även en av mina bästa vänner 20 år. Grattis Macke. Om typ en månad ska jag ner och får väl fira lite då eller nåt. Ska bli riktigt skönt att komma härifrån om än så bara för ett par veckor. Jag flyttar ju ändå till hösten så det blir ju kalas då med. Hoppas jag.

Nu har kreativiteten kommit tillbaks och jag har en massa låtar som snurrar runt i huvet. När jag tar mig lite tid och ork och mixar färdigt de gamla låtarna så ska jag börja med det nya så fort som möjligt. Jag har börjat läsa musikteori och sånt där mindre roligt lite seriösare nu. En bok om gitarrens stämning typ. Varför den är stämd som den är och de miljoner fördelarna med det. Jag har väl plöjt igenom 10 sidor typ. Gäsp.

Nu ska jag sova så man orkar fortsätta med det eviga jobbandet. Men det känns ok.

Later.

Soundtrack of this blog
Bruce Springstten and the E street band - The River (live)

Andra bloggar om:
helg, gitarr, the hulk, kreativitet, sommar

Skitkalas

Vilken segdag idag. Jag var tvungen att kämpa mig upp strax före 6 i morse för att föra syrran till Kemi-tågstation. Jag hade inte somnat förrän 2 på natten fast jag gick och lade mig strax före 12. Låg och vred mig i sängen och bytte ställning 7000 gånger. Inget funkade. Så går det när man slocknar hemma på soffan mitt på dagen - det går inte att somna igen sedan. Nåväl, jag förde iaf syrran med solen uppe i öst med sånt där morgonkallt väder. Lite mysigt ändå på nåt sätt. Sedan hade jag besiktning runt 9 och det gick väl inte helt bra. Bromskablar framme måste bytas, men det fixar Stenne the handyman.

Jag skulle egentligen haft tid för en till hörselkontroll idag eftersom att de hade råkat dubbelboka på nåt sätt. Jag gjorde ju ett test för ett par veckor sen och då hade jag skitkalas hörsel (skitkalas, haha... det var dagens ord) men de glömde göra en kopia på det, så jag skickade iväg enda exemplaret till verket för högskoleservice. Så jag tänkte liksom att jag lika gärna kan göra testet igen så har jag ett eget exemplar också. Men det visade sig att jag inte behövde komma dit eftersom morsan sa att jag redan varit där så de förslog att jag kommer när jag behöver ett intyg på riktigt. Så jag somnade om och vaknade runt 14 nångång. Jag var inte ens trött men ändå låg jag kvar i sängen hur länge som helst. Som en förlamad lama. Haha, den var också bra. Förlamad lama, fattar ni? HAHA.

Har jobbat hela kvällen. Jag har jobbat som fasen nu i maj och april. Oj, vad jag kommer känna mig rik när lönen kommer. Justja, jag kollade mer på utbildningen i örebro som jag sökte in på. Nu lutar det nästan mer åt örebro än Luleå och Piteå. Jädrans när man aldrig kan bestämma mig. Snart får tärningen bestämma.

Nejfan. Nu ska jag dricka mjölk och sova. Ciao!

Soundtrack of this blog
Mötley Crüe - Same ol' situation

Andra bloggar om:
Slit, jobb, sömnbrist, kemi, örebro, lama, skitkalas

Valborg och sånt

I helg har det inte hänt så mycket. Jag har jobbat mest och så. På lördagen fick man jobba hela kvällen, N var också och tränade inför sommaren då han ska börja jobba. Han är fortfarande tung nybörjare och kan knappt finska, men vill man så lär man sig. Han fick mest göra korv hela tiden.
Man hann sova några timmar innan man skulle jobba mer på söndag. Efter allt slit drog vi på Amanda där jag bjöd N på en pizza och lite senare tog vi några bärs och gick på ponde. Det var inte så mycket folk där. Vi såg dock en blind kille som var aspackad och fumlade runt med en käpp. Antagligen var det bara nån påtänd svefiare som gled runt i jakten på den universella meningen med köttbullar eller nåt. Det var helt trevligt ändå.

Idag var jag ledig. Har bara softat framför TVn och så. Kollade just på "möbelhandlarens dotter" som utspelar sig här i norra Sverige. Jävligt bra serie. Idag var det lite från Luleå också, första gången man känner igen sig. Före det kollade jag på "petteri på villovägar" som handlar om en medelålders gubbe som glider runt i en gammal buss på sveriges huvudleder. Han filosoferar kring en massa och söker svar och åsikter från div folk. Nu handlade det om skönhet och då hade de filmat här i Haparanda med en bodybuildingtjej som bor här i stan. Hon flashade sina muskler och pratade lite om vad skönhet är för henne.

Typ det här alltså:


About to explode?

Nja, jag vet inte vad ni tycker men jag tycker inte det är skönhet. Ser ut som en uppblåst arnold barbara med bikini. Typ. Men det är ju klart, skönhet ligger i betraktarens ögon. Alla kan ju inte ha lika bra ögon som mig ;)

Soundtrack of this blog
Porcupine Tree - Deadwing

Andra bloggar om:
Valborg, jobb, möbelhandlarens dotter, petteri på villovägar, bodybulding, Haparanda

GOTTHARD FOR SRF!!!

Fan, mitt internet var nere några dagar här så jag har inte kunnat skriva på ett tag. Har även jobbat som en jude. But now I'm back.

Thank god för att Asia ställde in eller vad de nu gjorde, för de blev ersätta av Gotthard. Bland de bästa banden man upptäckt senaste tiden. Lyssna bara på deras platta "Lipservice" från 2005. Så ska musik låta. Låtar som "Anytime anywhere", "Cupid's Arrow" osv. Lyssna förfan. Refrängerna får dig att bajsa på dig av välbehag. Blytunga riff och chockerande; paralyserande (erigerande?) sång. FAN VAD BRA.

C'MON!!


Lipservice

Soundtrack of this blog
Gotthard - Anytime anywhere

Andra bloggar om:
Gotthard, Lippservice, Sweden Rock