the power of music and adrenalin

Uh, det var den dagen. Var och sprang med mina fina asics första gången idag och inte lite skillnad man kände. Mycket bättre!! Jag sprang 4.3 km på 20 minuter, vilket är 12.9km/h och nytt rekord, hihi. Känns dock som att man börjar nå sin gräns nu. Jag tror inte att jag hade pallat en minut till, sista minuterna tar fan på psyket ganska hårt. Tur att man har musik med sig, det underlättar fan jävligt mycket. När man tror att man nåt gränsen så kommer det nån fin låt i lurarna och man får ny energi från ingenstans. The beauty of music. And adrenalin.

Värsta upptäckten jag gjorde idag. Jag skulle och handla lite käk efter att jag sprungit så upptäckte jag att det är mindre fett i gräddstuvad pyttipanna än i vanlig. Daaamn, och gräddstuvad som är sååå mycket godare. Så jag övergav köttbullar och pastaspiral-konceptet för gräddstuvad pyttipanna. Det är nästan det ultimata, och jävligt lätt att laga!

Imorn blir det att jobba kvällen, det känns småskönt med lite jobb för omväxlings skull. Pengar är ju inte heller fel. Jag köpte två såna där mini-cd-skivor från en tjej på helgon idag, 2 hide skivor. Det gick på 102 spänn, nog var det värt. Inte så lätt att hitta j-rock i Sverige precis. Lite jag ska plocka med mig halva japans skivsortiment när jag är där.

Sitter och lyssnar på Hanoi Rocks just nu, väldigt bra musik. Deras senaste skivor är nice, blir att beställa när man känner att det är okej att handla musik igen. Har gått lite väl mycket pengar till det senaste månaderna. Well, a music addicted dude has got to do what a music addicted dude has got to do. Fick ner The Darkness' nya platta för ett tag sen också. Helt okej, fast den förra var mycket bättre. Skulle vara kul att se dem live. Hoppas de kommer till hultsfred eller nåt. Jag tror de är hultsfredmaterial.


The Darkness

Nu ska jag duscha och sen sova. Later!!

Hanoi Rocks - In my darkest moment
Crucified Barbara - Going Down
Breaking Benjamin - Follow





Walk the line



www.walkthelinethemovie.com

Jag säger bara wohoooo!! Folk har sagt att den ska vara bättre filmen om Ray Charles och jag tyckte den filmen var skitbra. På imdb har den fått jävligt bra feedback. Jag visste inte ens att det hade gjorts en film om Cash förrän igår. Något glad jag blev! Surfade runt lite på filmens hemsida och den verkar fan riktigt bra. Den är baserad på böcker som Cash skrivit själv: "Man in Black" och "Cash the Autobiography". Sedan också "the film was developed for seven years with the close cooperation of Johnny Cash and June Carter Cash before their deaths in 2003." Jag känner mig lite som ett barn som väntar på tomten.

Jag vill se den nu! NU!!! Please?

How shall we fuck off, o lord?

Sov bort större delen av dagen igen, lite slö man känner sig. Har städat lite, varit och tränat och sånt. Hittade över 30 bandnamn som jag kände igen i den där bilden (se tidigare post), sen lade jag ner. Tror jag överansträngde mina musikmuskler något.



Kollade på Monty Python's Life of Brian för ett tag sen, alltid lika bra, men Monty Python and the Holy Grail är lätt bättre. Måste kolla den imorn damn it. Det var ett tag sen.

Har suttit och spelat in/mixat på nya låten senaste timmarna. Tror fan att det är bästa låten jag skrivit hittills, kanske för att det gick så naturligt nu. Behövde inte stanna nånstans och tänka i 40 år vad som passar hit och vad som passar dit. Skönt med lite flyt ibland. Tror det kommer att låta jävligt grymt med sång sen om man får det inspelat nångång. Jag är nöjd.

Lite nice när päronen kommer hem på onsdag, så slipper man fixa käket själv. Har levt på köttbullar och pastaspiraler i 4 dagar nu. Det går snabbt att laga och det går att svälja, vilket är huvudsaken.  Var och käkade skrompa på frasses på lördag efter kevari med dudesen. Kostade bara 30 spänn, något nice om det alltid skulle kosta 30 spänn. Jag minns när man var yngre, då kostade miniskrovmålen 34 spänn på stargrillen. Vet inte varför jag minns det så bra, kanske för att man käkade där ganska ofta eller nåt. Sen har det bara blivit dyrare under åren. I wonder why...

Kan det inte bli sommar snart? Fan, det är nästan december och det känns inte alls som nån vinter. Snart får man veta första banden som kommer till Sweden Rock iaf. Hoppas det kommer nåt man verkligen vill se.

Nujävlarfanimig ska jag sova. Måste sluta vara uppe så här sent. Ovana.

Johnny Cash - I won't back down
Rainbow - Rainbow Eyes
Rainbow - Starstruck



72 bandnamn

Jag har ett nytt skrivbordsunderlägg. Hur kan en bild vara så beroendeframkallande? Jag vaknade, kollade silverfiskens blogg och fastnade som alla andra framför bilden. Genialisk bild! Hittar jag den som affisch köper jag lätt. Har letat bandnamn i över en timme nu. Här är några:

Led zeppelin
Guns n roses
Rolling stones
Blues Brothers
Pet Shop Boys
Smashing Pumpkins
Radiohead
Alice in Chains
Beach Boys
Gorillaz
The Eagles
Crowded House
Blur
White Snake
Twisted Sisters
U2
Matchbox 20
Garbage
Cypress Hill
Silverspoon
Red Hot Chili Peppers
Rob Zombie
Madonna

...only 49 more to go. Weeho.

Klicka på bilden för att förstora.
The original site:
http://virgindigital.com/eymm.htm


The helg

Såja, då var helgen avklarad! Igår var vi till Torneå och rocktävlingen "Kevari" och kollade när banden lirade, det var helt kul. Grattis till Cryptic Death som vann!! Resten av kvällen var något skumig. Jag förfrös mina fingrar, kunde knappt skriva på tangentbordet när jag kom hem. Eller ja, det gick men jävla slowmotion alltså. Svårt att beskriva känslan men föreställ er att ni har nåt som bromsar fingrarna när ni ska skriva och så är alla fingrar olika hårt bromsade, så blir det helt fel ordning på alla bokstäver när man ska skriva. Ajaj, sånt där är inte bra när man är gitarrist och verkligen behöver sina fingrar. Nu funkar de bra iaf, tur det.

Idag gick hela dagen åt till att spela in en låt. Strax efter att jag vaknat så plockade jag upp guran, kom på ett riff, lekte lite med riffet, spelade in riffet och sen fortsatte jag bara spela in. Nu har jag nästan en helt färdig låt, nice. Känner mig något kreativ. Tror den ska heta "Suffocate my heart". Mycket möjligt att det är det bästa jag kommit på hittills.

   
För läsare som inte kan läsa :)


Nopes, nu ska det sovas. Godnatt världen.

Iron Maiden - Wasted Years
Demon Hunter - My heartstrings come undone
Johnny Cash - One

skivor, japan och tredje kriget

Jes, fyndade nyss cd-skivor på helgons forum, tror jag. Två system of a down och en nirvana för 100 spänn, billigt eller billigt? Jag börjar glida in i min ekonomiska sida nu känner jag.

Jag var duktig och diskade idag, och det var inte lite att diska kan jag säga. Bara det fick dagen att kännas produktiv och vettig. Sedan har det lyssnats j-rock och Iron Maiden för fulla muggar. Bra kombination, jag vet. Läste på japanskan lite idag också (var typ hundra år sen sist) och jag kom ihåg ganska mycket! Det ultimata skulle vara att åka till Japan ett par veckor i sommar, om man skulle få med sig någon. Det är dock ganska dyrt att bo där, och även att leva där i allmänhet. Men det är ju Japan ändå, så det är lätt värt det. Såg igår på lunar att man kan söka återbäring från aftonbladet i form av vad som helst typ. De ger bort saker för en miljon spänn till sina läsare. Jag ansökte om en resa till Japan, och uppsakattade värdet till 10k. Då räknade jag bara med flygresan... skulle bli bra mycket dyrare om de skulle betala hotell och allt. Lite sweet om man skulle få den där resan, något glad man skulle bli. Skrev en motivering på 850 ord också, eller ja, nästan 850 iaf. Tog bara ett par minuter så det känns definitivt som att det var värt besväret. Kom igen nu aftonbladet, ta mig till Japan!! ...JAPAN!!!!



Snackade om nya Demon Hunter-skivan med nån på helgon idag, då han tipsade om att man kan nöta lite på deras nya hemsida (www.thethirdwar.com) och ta sig in på en hemlig sida där man kan slita en akustisk non-album version av "the tide began to rise" från nya skivan. Till slut kom jag in på sidhelvetet och fick ner låten. Det var värt besväret.

Bruce Dickinson - Born in 58
Luna Sea - Tonight
Demon Hunter - The tide began to rise (acoustic)


asics och ekologisk mellanmjölk

Lite skönt att få sova ut, jag sov säkert till 14 idag. Jäävligt skönt, det var ett tag sen... har helt glömt bort hur det känns att sova, but now I'm back on track.

Strax efter att jag käkat frukost så ringde syrran och frågade om jag var på väg och kolla på nya löparskor idag, och undrade om jag ville att hon skulle följa med. Very well, vi for till finska sidan och kollade för det suger här på svenska sidan, det är alltid bättre service på finska sidan har jag lärt mig. Iaf när det gäller sånt här. Hur som helst så hittade jag ett par fina Asics efter att ha provat sisådär 10 olika skor. Var tydligen jävligt svårt att hitta ett par i min storlek (42) men till slut så löste det sig. Gel-dämpning fram och bak och en massa annat hi tech fick jag för 1000 spänn, och det var rea ännu. Har haft mina gamla skor i två år och har fått ont i benen av att springa så nu var det verkligen dags för nya, damn it. Efter att ha gått in dem på löpbandet i en timme så känner jag mig redan som en ny människa, hihi.


Imorn är det redan fredag och det känns som att det var måndag igår. Något snabbt tiden går, hoppas det fortsätter så här så är det typ sommar nästa vecka, sweet. Hoppas man kan vara till studion en sväng nu i helg och få den där jävla sången inspelad, jag vill höra hur det låter. Antti hade ännu kommit på nån ruggig melodi till refrängen så man är smått nyfiken på att höra. Fick fina idéerna när jag gick där på löpbandet idag; jag ska typ välja ut några låtar som jag ska analysera trumspåren på och sen programmera trummor i cubase som jag sen ska mixa om lite och göra egen musik till. Det blir nog jävligt fett. Än så länge har jag en Asian kung fu generation låt och en static-x, hehe. Jävla vilken pain in the ass det blir att analysera trummorna på static-x, men jag ska se på det i utbildande syfte. Tror man lär sig en hel del bara av att försöka.

Ekologisk mellanmjölk!! Vilken hit!! Smakar bättre är och bättre för djuren, och kostar typ lika mycket. Såg först att det fanns när all annan mjölk hade sålt slut på maxi, hehe.



Nope, nu ska jag kolla EN vänner (försöker dra ner lite) och sen sova.

Godnatt people!

high and mighty color - over
high and mighty color - sweet escape
crossfade - colors
hanoi rocks - a day late, a dollar short


Jonas Åkerlund



Du är Jonas Åkerlund.

Trygghetsfaktor: 22 %

Individualism och nytänkande är din stil. Tyvärr ofta för sakens egen skull.
Du är kreativt lagd, och ser till att skaffa ett arbete där du får utlopp för det.
Men ivern gör dig missnöjd lite för ofta ändå, och kanhända slutar det med
att du använder hela din kreativitet till att komma på saker att klaga på.

Lämpliga yrken: Media, Konstnärlig verksamhet, Idrott.

Tv-personlighetstest (via Stationsvakt)



Först tänkte jag "vem fan är Jonas Åkerlund?". Efter lite forskning konstaterade jag att han är känd regissör, han har spelat in en massa musikvideos, bl.a. till Metallica. Han har också spelat trummor i smått legendariska BATHORY!!

Kolla in Jonas Åkerlund på Wikipedia

Hanoi Rocks, ROCKS!!

Mina skivor har fortfarande inte kommit, jag känner mig allmänt ledsen i ögat. Eller inte. Nåja, de kommer säkert nu snart, fick iaf ett mail förra veckan om att de var ivägskickade. Weeeho.

Idag spelade jag gura som sejtan. Fingertoppen på mitt lång- och ringfinger är något nötta, har lossnat massa hud och skit, och så har de blivit härdade. Strängarna på akustiska gitarrer är fetare och därför blir det mer friktion mellan fingrarna och strängarna än på en elgitarr. När man spelat några månader så vänjer sig fingrarna emellertid och "härdar" sig, så de pallar trycket. Samma sak med karate, man slår mot replindade grejer så att man får tjockare hud på handflatan/handsidorna. Där lärde ni er allt nåt nytt, haha. Eller kanske inte, fan vet jag.




Snackar just med Antti, han skickade Hanoi Rocks låtar till mig. Fyfan vad nice, visst har jag hört några låtar tidigare men nu slet de verkligen tag i mig. Det blir att beställa mer skivor damn it. Det är precis sådan musik jag vill lira om jag skulle ha ett coverband också. Om inte Mötley Crue duden skulle kört över Hanois trummis så skulle de ha varit större än Guns n roses, Mörley och Skid Row tillsammans, enligt Antti, och efter att ha lyssnat på the shit som han skickade så är det inte omöjligt. For real.

Nu ska jag kolla lite vänner och sen sova.

LATER!!

first blood

Det är lördag kväll, jag sitter ensam här och käkar tuttifruttiringar och skriver blogg. Jag ska ebay:a efter ett liv när jag skrivit klart, jag lovar.

Kom just från Nicke. Vi kollade lite Family Guy, typ andra gången jag såg ett avsnitt. Haha, det var riktigt roligt ibland faktiskt, fast jag somnade i 10 sekunders perioder lite då och då. Damn, har varit trött som satan hela dagen. Sen kollade vi MacGyver också, en av  mina stora barndomshjältar! Minns fortfarande när jag fick min fina fällkniv när jag var liten, lite respect det var på den tiden. Ojoj, kära nostalgi.

Igår var vi till studion. Vi drack öl och Antti och Kim spelade in nå HIM låtar, eller ja... nu när jag tänker efter så spelade jag och Kim också in Solitary Man. Han kunde HIM-versionen och jag CASH-versionen men nog gick det, någorlunda. Duden är ganska ruggig på att sjunga, Ville Valo 2 typ, respect. Sen gick vi till kalles och käkade pizza, lite gott det var med kebabpizza. Det var länge sen. Kollade Rambo 1 sen också men det misslyckades ju något, haha.



Macke skickade fina X Japan-livefilmer idag, thanks dude! Nu ska det glos på tv ett tag och sen sova, perkele!! "VOI PERKELE!!" från början på "Diablo - The Preacher" är för evigt fastetsat i mitt minne, bara så ni vet. Alltid när man tränar och lyssnar på den låten så får man en liten adrenalinkick av just VOI PERKELE!! haha, det måste vara den finska sisun i mig. Mormor var helfinsk så jag är väl 25% finsk, I guess. Wee, nu är det bara lite mer än en månad så kommer Macke upp hit till Happis.

Nåja, have a nice life people.

later...

"I can’t reach my mind
I can’t reach my heart
Why can’t I leave you behind
Never have a choice
Never feel rejoice
I damn my inner voice"


Sonic Syndicate - Jailbreak
Johnny Cash - One
Demon Hunter - One thousand apologies


vänner



Haha, "vänner" måste vara roligaste serien nånsin, kanske bästa också. Kollade just avsnittet där Ross ska bevisa för alla att han är bra på att flörta genom att flörta med pizzabruden:

Caitlin: (from outside) Pizza!

Ross: (running to the door) Oh, mine! Mine! Mine! (to everyone) Okay, here goes. Prepare yourselves for some Class A flirting.

Chandler: Okay, hold on. (Pauses as he readies himself.) Okay. (Walks away.)

Rachel: Honey, you have nothing to prove. And if you really like this girl, I don't flirting is the right thing to… (Ross interrupts and shushes her.)

Ross: You'll see. Okay. (Readies himself.) Oh, what's-what's her name?

All: Caitlin!

Grandma Tribbiani: Caitlin!

Ross: (He opens the door while faking a laugh.) Hey! Oh, we-we can't keep eating like this. (Monica turns her head in shame.)

Caitlin: It's uh, $12.50.

Ross: Okay, (gets the money) so, do you make the pizzas in one of those uh, wood-burning ovens?

Caitlin: No actually umm, I think that they're umm, gas.

Ross: Gas? Wow! Intense.

Chandler: (To Monica) If this is the way all the Gellers flirt, we don't have a problem.

Ross: (to Caitlin) Hey uh, y'know that smell gas has?

Caitlin: (wanting more than anything to get the money and leave this horrible, horrible place) Yeah.

Ross: They put that in.

Caitlin: What?!

Ross: The gas is odorless, but they add the smell so you know when there's a leak.

Caitlin: (getting more desperate to leave) Well okay!

Ross: A lot of other gas smells…

Chandler: Oh the humanity.

Ross: Meth-methane smells…

Caitlin: Y'know what umm, actually I, I really, I should go.

Ross: Oh but I-I-I haven't paid you yet!

Caitlin: Y'know what? That's okay, you guys have ordered so many that this one is on me! (Runs for her life.)

(Ross closes the door slowly.)

Ross: (To All) Was I talking to her about gas?



Haha, jag skrattar ännu. Go Ross!!


Kylskåpsrensning

Bered er på en unik inblick i mitt högintressanta liv. Jag rensade just bort all skit som börjat lukta i mitt överdimensionerade kylskåp.

Så här såg det ut först:





Och så här såg det ut 30 sek senare:





Undra hur länge man överlever på kaviar och flytande honung? Man kanske hamnar på en öde ö nångång och det enda som finns att käka är just kaviar och flytande honung, så det kan ju vara bra att testa. Långsökt? Kanske.

Jag minns inte sist jag fixade ordentligt käk här i lägenheten senast. Jag värmer typ bara minipizza nu när jag äter här, annars snyltar jag i marielund. Jag är slö, jag vet. Idag måste jag fixa käk själv för det blev inget hos päronen av nån anledning.

Lyssnas på System of a down för varitationens skull just nu. Metal.

haha

Översätt dessa ord till engelska och säg dem efter varandra:

KÖP
SE
STOL
TIO