Skate

Idag har jag sprungit på stan med Nano och intervjuat två skatekillar om våren. Det är riktigt sweet med vår faktiskt. Anyways. Här är en bild som blev helt ok! Skriver mer imorn.


The Mike is back in town

Nu är jag tillbaks i Stockholm. Det blev en resa från småstad till storstad. Från vinter och meterhöga snödrivor till härlig vår med knapp någon snö alls. Egentligen skulle jag ha åkt igår på kvällen. J skjutsade mig till flygplatsen, jag passerade säkerhetskontrollen och var redo för att gå på planet. Det var mer än timme försenat och tydligen var det även för litet. Alla fick inte plats! Alla utom en! Nämligen jag! Det var dock ett medvetet val. De erbjöd 300e i resecheckar om man bokade om sig till ett plan dagen därpå, och frågade ifall det fanns någon frivillig. Yes sir Mikael Juntti to your service. Nu slipper jag betala flygbiljetter på ett bra tag. Gratis taxi tur-och-retur in till stan bjöd de också på. Ganska schyssta de där SAS-människorna ändå.

Det är skönt att vara tillbaks i Stockholm. Nu ska jag fortsätta min deffning som jag påbörjade innan jag åkte upp. Hade gått ner från 84kg till 80kg innan jag åkte. Tror att jag gått upp något kilo som ett resultat av alkoholkonsumtion och div onyttigheter. Målet är 78 kg - då är man redo för beach 2010.

Hade tänkt vara till skolan idag efter lunch. Blev inget. Har varit lite trött efter bara 4 timmars sömn. Ska ladda batterierna idag och köra igång på allvar imorn. Legendary!

Mer updates kommer snart. Har lite vettigt att posta faktiskt.

Peace!

Hpda


Tango

I Haparanda nu. Med kurrande mage satt jag på en vandaliserad buss som tog mig hit från Luleå igår. Har ätit torkat renkött och hängt med mamma och pappa. Har en olustig känsla och jag vet varför. Antar att somliga föredrar att dansa tango ensamma. Tror jag åker ner till Stockholm snart.

Statistpremiär

Idag var jag statist för första gången i mitt liv. Lättförtjänta 300 spänn måste jag medge. Skulle bara hålla i en flyttlåda och se ut att frysa lite. Själva filmandet tog typ en timme. Vad soft om man kunde vara statist på heltid. Undra om det finns några utbildningar? Professionell statist 300p. Det är säkert bara en tidsfråga innan det dyker upp. Det krävs ju fan utbildning för allt idag. På den fronten var det säkert bättre förr.

Imorn bär det av till norrbotten och J. Blir amazing. Ska hinna packa, städa och styra upp lite innan jag åker.

Peace.

Grattis till världens bästa älskling

Idag fyller Jojjan år! Hurra hurra hurra!!!Cmon cmon cmon

Phew. Har pluggat en hel del idag. Upptäckte dock att jag med all sannolikhet kommer kugga tentan. Men jag tar den nästa gång istället... när nu det blir. Fan! Skolhelvetet börjar gå utför känns det som. Måste get my shit together och börja döda allt motstånd som möter mig. Synd att det är så tråkig skit man pluggar. Nästa år blir det förhoppningsvis lite roligare kurser. Lite journalistik och sånt. Den här mediegestaltningskursen som jag läst parallellt med databastekniken var helt jävla värdelös. Känns inte som att jag fick ut så mycket av den... ändå var den obligatorisk. Nu handlade den ju om tv-spel, förra året var det tydligen reklam. Hade antagligen varit roligare med reklam. Hade kanske fått ut något vettigt arbetsprov iaf. Anyway. Shit the same!

Hann vara och träna samt kolla melodifestivalen. Rätt låt vann för en gångs skull. Jag höll på den och Darins låt. Inte för att någon av dem var något utöver det vanliga. Bästa låten var ju helt klart wigwam-låten som var under Norge vs. Sverige-delen av showen. Måste fan leta upp den på youtube.

Found it!Det är ju fan en hit!!! Borde ha vunnit hela skiten. Rock and raaawl is the shit!

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,

Drömvinst!

Varit lite seg på att uppdatera senaste dagarna, men det är bara för att jag varit ganska upptagen med att plugga och andra ganska ointressanta saker. Idag har jag suttit hela dagen på skolan med min kompis Nano och pluggat inför databastentan som äger rum på måndag. Det trillade ner några poletter vilket kändes väldigt välkommet. Igår var jag på intervju för ett extrajobb för en byrå som sysslar med eventbaserad marknadsföring. Det gick helt okej. Ska eventuellt provjobba inom en snar framtid. Ska stå i någon butik och demonstrera Nokias senaste värstingmobil. Verkar soft och helt ok betalt. Handlar inte om så många timmars arbete men någon tusenlapp extra i månaden skulle ju inte vara helt ovälkommen.

Imorn är det plugg-mayhem 24/7. Ska bara ta rast för att vara och träna samt käka. Det är planen iaf. Brukar aldrig bli som planerat men det är ju en fin tanke åtminstone.

Justja. Jag hade världens dröm i natt. Drömde att jag vann 50000 spänn på en enarmad bandit. Jag blev så glad när jag fick en jättefet bunt med 500-lappar i handen och det kändes så sjukt verkligt. Det var ett major FAIL när jag vaknade och upptäckte att det bara var en dröm. Fan. Jag tror speldjävulen har tagit mig. Påtal om spel så kom jag just på att jag köpte en triss idag! Woho. Ska skrapa nu...

Fan. Det blev en fet nolla. Trodde drömmen var ett tecken på att jag skulle ha tur, det var därför jag köpte trissen. Så var det tydligen inte alls. Fail.

Later aligator!

F to the A to the N

Det blev inga bloggskriverier igår. Hann inte med det fastän jag egentligen inte var speciellt upptagen med något annat. Så kan det gå.

FAAAAAAAAAN!!!! Det går inte bra med pluggandet. Jag skulle ju sätta igång på allvar igår men har inte ens satt igång på skämt ännu. Alltid är det något som distraherar. Vet inte vad som är fel. Ska inte vara så jävla svårt att sätta sig när och plugga lite. Det är en ganska intressant kurs ändå... databasteknik. Ligger inom mitt intresseområde med webbdesign och sånt där. Eller inbillar jag mig bara? Jag kanske intalar mig att jag tycker det är intressant. Fan. Måste börja få koll på skiten nu. Imorn ska jag fan sitta och plugga hela dagen, med break för endast arbetsintervju och möte med redaktionen på Osqledaren.

Jag kanske inte skrivit att jag ska på arbetsintervju? Det handlar om eventbaserad marknadsföring. Bara någon dag i månaden om jag förstått det rätt. Men det ska tydligen vara soft och helt OK betalt. Får se ifall de vill ha mig (och ifall jag vill ha dem). Vet typ inget om vad jobbet handlar om ännu. Skickade in min CV och blev kallad på intervju... mer vet jag inte.

Nu bytte jag plats från TV-soffan till köket i hopp om att pluggandet ska flyta på lite bättre. We'll see! Wish me fuckin luck. Var förresten och tränade idag, som vanligt. Tänkte bara upplysa er om att jag plockade ut 600 kalorier från kontot. Kaaaching!

Over and out.


Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Morgontrött?

Ibland har J svårt att höra mobiltelefonen när den ska väcka henne på morgonen. Kan gå säkert 50 signaler. Jag brukar ha lätt för att höra när telefonen börjar pipa men svårt att ta mig upp i tid. Ligger oftast och snoozar i en eviget. Borde kanske skaffa en sån här:


08.03.2010

Finally! Nu börjar snöhelvetet smälta bort. Kom fram en hel del asfalt idag vill jag lova, och mer ska det förhoppningsvis bli. Dö snö dööööööööö.

Ganska vanlig dag idag. Var till skolan och satt lite med tv-spelsgruppen... vi skrev frågor till gruppen vi ska opponera på samt spikade vår powerpoint presentation inför imorn. Imorn är det alltså presentation och efter den är vi 95% klara med kursen. Skönt. Fan, nästa måndag är det tenta i databasteknik. Känns som att jag har oändligt mycket plugg att sätta tänderna i nu. Måste få färdigt två labbar som jag inte ens börjat med, innan fredag. Kommer bli att nöta gamla tentor hela veckan. Imorn har jag bestämt mig för att jag ska sätta igång på allvar.

Körde kondition på gymmet idag. Har sattit ihop den ultimata playlisten med träningsmusik på min iPod. Döpte playlisten till "TräningsBOOST". Sätter på den när det börjar bli psykiskt påfrestande och jag behöver en liten boost. Fungerade riktigt bra. Adrenalinet börjar pumpa och jag känner mig som självaste Rocky Balboa. Helt invincible på min crosstrainer.


Rocky - min stora icke-existerande idol

Jag har sagt det förut och jag säger det fan igen: jag skulle inte palla att träna om jag inte fick lyssna på musik. För framgångsrika resultat brukar man säga att det krävs träning, kost och vila. Jag behöver nog lägga till musik till den listan.

Käkade sushi idag. Gott och nyttigt. Önskar att jag hade råd att käka det jämt. Kanske i nästa liv?


Soundtrack of this blog
The Raconteurs - Yellow sun

*Poff*

...och så var ytterligare en vecka av livet förbrukad. Igår var jag och hälsade på en klasskompis i Södertälje. Vi spelade TV-spel, käkade pizza och drack öl. Mycket trevligt. Jag konstaterade att Super Mario till Nintendo Wii är sjukt mycket svårare än de gamla Super Mario spelen som jag är uppvuxen med. Tog typ en evighet att ta sig igenom en enda bana. Jag undrar om det är jag som blivit kass på tv-spel eller om dagens kids på något sätt evolverat och blivit så sjukt bra att tillverkarna var tvungna att höja ribban med mer än det dubbla på Super Mario för att det skulle bli någon utmaning för dem. Något för kalla fakta att sätta tänderna i kanske.

Idag har jag gjort mindre än vad jag hade planerat. Jag tänkte vara och träna, hade fått för mig att gymmet stängde 20:00 men när jag skulle dubbelkolla så var det tydligen 19:00. Fail. Då var det redan för sent. Var ut och promenerade en timme istället samt gjorde lite armhävningar. Tänkte hinna plugga också men har suttit och kollat anime istället. Liiite plugg blev iaf gjort. Bättre än inget.

Nu sleep. Ska träffa tv-spelsgruppen 10:00 imorn och styra upp inför presentationen på tisdag. Yaaay... not. Eller jo. Helt ok faktiskt.

Gäsp!

Jao

Idag åkte J upp till Luleå för att praktisera. Kommer bli lite ensamt men jag överlever nog. Jag åker upp först om två veckor. Har lite tentor och skit som jag måste ta itu med först. Har käkat sushi och kollat anime denna spektakulära fredagskväll. Imorn ska jag till södertälje och hälsa på en klasskompis. Ska spela lite tv-spel, käka och dricka öl. Det blir nice. Ska försöka hinna vara en sväng på gymmet och svettas lite också.

Nu ska jag sova. Aaaaaall byyyyyy myyyyself.

Peace!


400

Kom just hem från gymmet. Körde ett lugnt pass på cross-trainern då jag fortfarande inte känner mig helt återställd i halsen. Körde i en halvtimme och hann bränna 400 kalorier. Kändes som att jag hade kunnat köra en kvart till men jag tog det säkra före det osäkra och klev av maskinen för den här gången. Bastade för första gången på vad som känns som en mindre evighet. Aaaah... det är så skönt att basta. Bästa relaxen ever.

Hade möte med tv-spelsgruppen idag igen. Nu är första versionen av rapporten klar för inlämning tror jag. Skönt. Ska ladda upp lite grafik från vårt spel här på bloggen inom en snar framtid. Det ser fan proffsigt ut! Skulle nog knna bli en hit som man gick fullt ut och verkligen gjorde ett spel av skiten.

Nu ska det styras upp food.

Peace!

Vinylens återkomst


Robert på Pet Sounds passar på att rekommendera Animal Collectives nya platta ”Merriweather Post Pavillion”. Riktigt skön indierock. På vinyl förstås!

I en digital tid präglad av begrepp som Mp3, fildelning och iTunes så börjar en analog veteran att se ljuset och ta allt mer fokus igen, nämligen vinylskivan.


I början på 90-talet började företaget ”Nielsen Company” att ta tempen på skivindustrin i USA och Canada. År 2006 rapporterade de att det hade sålts närmare en miljon vinylskivor i USA och Canada, mer än något tidigare år sedan mätningarna startade. Två år senare hade siffran nästan fördubblats.

Jag träffar Robert som jobbar på skivbutiken Pet Sounds i centrala Stockholm, och snackar lite vinyl. Även här har det noterats en uppgång på vinylfronten.

- Vi säljer betydligt mycket mer vinyl idag än för några år sedan. Det är egentligen ganska svårt att mäta på en enskild produkt, men om man generaliserar och säger att man förr tog in 3 vinylskivor  på 10 cd så är det nästan lika mycket vinyl som cd idag. Självklart fungerar vissa skivor bättre än andra på vinyl, och tvärtom.

Vilka är det som köper vinylskivor idag?

- Det har alltid funnits folk som föredragit vinylformatet, t.ex. audiofiler med fina vinylspelare, som uppskattar ljudkvalitéerna hos vinylskivan. De finns självklart fortfarande kvar, men på senare tid har nog många som hör till den lite yngre generationen återupptäckt vinylformatet. Det är nog främst de som stått för uppgången som vi känt av den senaste tiden. Vinylskivan börjar vara inne igen. Det börjar bli trendligt.

Vad är det som är så speciellt med vinyl?

- Dels finns ju den självklara fördelen med ljudkvalitén. En bra vinylspelare tillsammans med en vinylskiva i bra skick ger överlägsen ljudkvalité. Vinylen ger värme och krispighet som är unik för det analoga formatet. Sedan finns det självklart annat mervärde med formatet. Omslagen känns mer exklusiva eftersom de är större. Har man en fin bild som omslag så känns det ju mycket roligare om den är 4 gånger större än på en cd. Jag köper personligen alltid vinyl framför cd. En skön grej för mig är den lilla ritualen som vinyllyssning innebär. Man måste plocka fram en skiva, sätta i nålen och efter ett tag byta sida. Det kräver lite uppmärksamhet. Sitter man en kväll och lyssnar med några kompisar så dröjer det bara ett litet tag innan det helt plötsligt ligger en hög med skivor på bordet, som man gått igenom under kvällen. En skön känsla på något sätt. Det är en väldigt trevlig och social grej, säger Robert.

Just att det är en liten ritual med vinyllyssning, och att det är en stor del av vinylens charm, kan den amerikanska country-sångerskan Shelby Lynne skriva under på.

- Det finns inget som att sätta nålen i spåret på en platta. Det är ungefär så verkligt det kan bli. Du har din skiva, ditt gräs och dina vänner. Medan du rullar väljer de ut en platta. Vi tar alla musik för givet eftersom det bara är en knapptryckning bort. Jag menar, kom igen! Musik ska vara roligt, säger hon till Rolling Stone Magazine.

Även artister bekänner sin kärlek för det analoga formatet. Till exempel rekommenderar gruppen the Raconteurs att deras senaste skiva ”Consolers of the Lonely” ska upplevas på vinyl. Skivbolagen har inte heller varit sena med att haka på trenden. Många skivor har återutgetts på vinyl och fler lär det bli. Kort sagt så verkar vinylen onekligen uppleva en mini-renässans!


Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Inte 100%

Inget spektakulärt att rapportera idag. Har haft möte med tv-spelsgruppen på skolan, därefter har det kollats lost och... inte så mycket annat som är värt att nämna. Eller jo, blev tipsad om extrajobb av en klasskompis. Ringde dit och nästa torsdag ska jag på intervju. Handlar om event-inriktad marknadföring. Hjälpa till att lansera nya produkter och sånt. Återstår att se ifall det är min kopp te.

Känner mig seg. Halsen är inte 100%. Skulle vilja träna men har av erfarenhet lärt mig att det är bäst att avvakta. Blir bara värre annars. Har varit lite segt med träningen nu. Så fort alla systemen är i topptrim så ska det köras igång på allvar.

Nu sleep. Möte imorn igen. Mycket möten nu. På fredag ska skiten lämnas in. Blir skönt.

Later! Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Ninja AssassinKollade "Ninja Assassin" just. Har väntat på en riktig ninja-rulle ett bra tag nu. Den här filmen var helt ok faktiskt. Kanske inte världens mest realistiska porträttering av ninjor. Mycket övervåld och slow motion. Blod i stora kvantiteter. Storyn var väl ok. Man får följa en föräldralös pojke som uppfostras till ninja genom hård träning och galen disciplin djupt inne i någon skog bland bergen nånstans i Asien. Han får lära sig att hans familj är de andra ninjorna i klanen och att det inte finns något annat liv än att vara familjen trogen och lyda sin mästares order. En rad incidenter får honom att ändra inställning till klanen och hans mästares lära, och plötsligt vill hela klanen se honom död medan han vill se hela klanen död. FIIIIIIIIIIGHT!!!! Som Thunder i mammas nya kille hade uttryckt det hela.

Actionscenerna var ganska coola även om det ibland kändes lite överdrivet med kroppsdelar som flög runt kors och tvärs ackompanjerat av fontänsprutande blod. Det jag gillade mest var nog hur upplärningsfasen med all träning och disciplin skilldrades. Kändes mest trovärdig även om jag inte är någon ninja-expert. Handlingen i övrigt hade nog mått bra av lite mer djup. Stundtals kändes det lite väl platt och hjärndött för min smak. Hade föredragit att asiaterna hade pratat sitt modermål istället för att bryta järnet på engelska.

Gillar man hollywood-action och tycker ninjor är lite häftiga så är det en klart sevärd film.

Betyg: 6/10


Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

02.03.2010

Phew. Har suttit och skrivit rapport större delen av dagen. Det handlar om vårt TV-spelskoncept i kursen mediegestaltning. Tror det blir bra. Ska lämnas in nu på fredag och nästa tisdag är det dags för presentation inför hela klassen. Jag ska nog inte stå och prata så mycket men jag ska däremot fixa ihop PowerPointen.

Läste även klart manga serien som jag läst på de senaste dagarna. Skönt! Nu är det ett nytt avsnitt i veckan som gäller. Känns som ett mer lämpligt tempo än 70 avsnitt om dagen. Kollade senaste Lost också... riktigt bra faktiskt. Sjukt spännande att se hur serien knyts ihop och avslutas nu under sista säsongen.

Nu ska vi ut och gå och passa på att panta vår imponerande burksamling. Jag gissar på att vi får 42 spänn!

Läs även andra bloggares åsikter om
, ,

Bizkit the sleepwalking dog


01.03.2010

Måndag. Jag har haft föreläsning och seminarie i skolan. Därefter har jag läst manga HELA dagen. Känner mig som första klassens missbrukare. Sjukt svårt att sluta läsa när man väl kommit igång. Nu har jag bara 20 avsnitt kvar innan jag har läst allt som går att läsa, thank god. Imorn måste jag styra upp skolarbete.

Peace.

Blåbärsmuffin

Ganska seg söndag. Har skrivit ihop ett personligt brev för ett sommarjobb och en lite finare CV som jag skickade iväg ikväll. Har några till som jag ska söka innan jag kastar in handduken för den här gången.

Annars har jag typ bara läst manga hela kvällen. Jag har följt två serier som kommer ut en gång i veckan, men för några dagar sen började jag läsa en tredje serie från början. Svårt att sluta läsa innan man kommit till det senaste avsnittet. Hunter X Hunter heter den i alla fall. Bra skit!

J bakade goda blåbärsmuffin ikväll. Senast hon gjorde muffin så blev det ganska fail, men nu var det riktigt bra faktiskt. Övning ger färdighet.

Godnatt.