"The worst music video ever"

Det här måste vara en av de fulaste musikvideorna någonsin. Har säkert skrivit det någong gång förut men när jag råkade stöta på videon idag på youtube så kände jag mig tvingad till att skriva några rader. Varför ser man aldrig sånt här nuförtiden? Dagens musikvideomakare har mycket att lära sig av det förflutna. Och låten, vilken hit! Jag kan inte förstå hur finland alltid blivit bottenplacerad i eurovisionstävlingen med sån här klass på deras bidrag. Haha!


Rock n rawl

Förra torsdagen så hade jag och Johanna spelning på saliga munken här i Norrköping. Setlisten var följande:

1. This is Love
2. Spillran av ett moln
3. Jag borde tänkt
4. Skyll dig själv
5. Spår
6. Handen på hjärtat
7. Love Shock

Alla låtar är Johannas förutom Love Shock som är min och som jag insisterade på att vi skulle klämma in. Spelningen gick riktigt bra. Vi fick applåder och sålde till och med ett par demos. Blev även bjudna på god mat och dryck av arrangörerna. Kolla in videon som jag klippt ihop från tillställningen:
Till sist kan jag även meddela att Love Shock nu även gjort radiopremiär i P4 Norrbotten, närmare bestämt "Toner i norr." Vill man lyssna på programmet så kan man göra det
HÄR. Min låt drar igång ungefär 10 minuter in i programmet. Jag måste säga att den där Roger Kvarnström (programledaren) verkar vara en ganska skön snubbe ändå. Han kör sin egen grej och det måste han ju få lite kredd för.

I helgen var jag hos min fina Johanna och hängde. Vi kollade på Let's Dance och Robsinson, käkade på Ubbes, drack någon öl och gjorde kladdkaka. Kollade även film i form av "Seven Pounds", med Will Smith i huvudrollen. Ritkigt bra film faktiskt.

Woho

Yes! CSN har anlänt. Nu ska jag ta mig fasen se till att ha mer än 50kr när det väl blir dags för nästa CSN. Börjar bli smått less på att leva som en uteliggare dagarna innan utbetalning. Det börjar bli en jävligt skön känsla när det är dags för CSN-pengarna att ramla in på kontot. Nästan för skön.

På torsdag har jag och Johanna spelning på en pub/restaurang här i Norrköping. Vi ska spela 7-8 låtar. Alla förutom en är Johannas. Det kommer nog bli riktigt trevligt. Vi får gratis öl och mat. Inte helt fel! Hoppas de har bra mat på stället. Plankstek... mums! På tal om plankstek. När Johanna var här i helgen så var vi på en jävligt soft restaurang och käkade just en planka. Det var gott. Jag åt även en jätteliten efterrätt som serverades på ett jättestort fat. Även den var ganska god. Kändes ganska onyttig, men vi hade iofs varit på gymmet innan vi käkade, så det tog väl ut sig.

Annars har det inte hänt något särskilt extraordinärt. Idag försov jag mig till en lektion och en föreläsning. Jag tog mig upp runt 13-snåret någon gång. Det börjar bli en riktig ovana nu känner jag. När jag jobbade så var jag inte sen en enda gång, men nu när jag pluggar känns det inte alls lika motiverat att ta sig upp i tid. Ändring!

Imorn är det MT-dagar på skolan vilket betyder att det kommer en massa gamla studenter som läst min utbildning och pratar om vad de sysslar med idag. Någon tjej som har jobbat med specialeffekter i Harry Potter-filmerna ska föreläsa. Jag tänkte gå på det i alla fall. Det kanske blir intressant.

Om jag inte försover mig.

Peace!

Mixin' it up!

Då var det onsdag igen. Det har varit en bra vecka! I helgen fyllde Johanna år. Hon gillade min present. Tur. Vi drack öl, spelade lite musik, gjorde tårta och hade det allmänt trevligt. Nu är jag tillbaka i Norrköping. Började läsa två nya kurser idag; analys 2 och datorgrafik. Det verkade inte överdrivet roligt. Jag tror jag börjar bli lite skoltrött, men jag ska försöka hålla flaggan i topp och ta mig igneom det här året. Det ska nog gå.

Nu har jag förresten fixat min vanliga dator som kraschade för någon vecka sedan. Jag har suttit på laptopen i evigheter men nu kan jag äntligen mixa musik igen. Jag har arbetat med Passion Lane's nya demo idag. Det kommer nog bli jävligt fett. Kanske det bästa jag gjort hittills. Grymma låtar, bra inspelat och förhoppningsvis kommer det även vara grymt mixat. Har suttit och lyssnat på det jag mixat hittills på repeat i säkert en timme. Jag gör alltid så när jag börjar tycka att det låter bra. Det är nog en ovana, man blir van vid hur det låter tillslut. Inte optimalt. Ska lyssna med fräscha öron imorn. Det brukar vara de två första fräscha lyssningarna som ger mest information om vad man ska fixa till. Gäller att ha vässat pennan och anteckna järnet medan öronen bearbetar ljudvågorna. Den här gången kommer jag överlag att trixa mer med effekter och kanske trigga lite mer än vanligt. Det ska låta kommersiellt. Inte för att skryta men jag börjar faktiskt känna mig ganska duktig på det här med att mixa musik.

Imorn kommer mitt solsken hit till Norrköping och hänger. Till helgen ska vi äta finmiddag då det inte var möjligt att göra det i Gamleby. Det ska nog även repas lite på setlisten inför nästa torsdag då vi ska ha premiärspelning här i Norrköping! Den 26 mars på "Salige munken." Det blir en musiksensation! Missa inte. Måste nog hinna klippa lite thailandsfilm i helgen också. Det kommer nog bli värsta långfilmen, den är redan uppe i hela 40 minuter och jag tror bara att vi är snäppet längre än halvvägs. Jag längtar tillbaks till Thailand. Det var så fint. Jag vill höra vågorna slå mot stranden, känna skillnaden när man kliver av planet, dricka en coconutshake, byta bungalow för att det är myror överallt, höra geckoödlorna sjunga "Geck-oooo". Mmm. Underbart. Men i sommar kanske det blir fjällvandring. Det blir säkert bra det med.

Ett tips till alla som åker utomlands: filma! Man återupplever resan mycket starkare genom film än genom bilder. Sedan är det ju faktiskt ganska roligt att sitta och klippa och pilla också. Hoppas det går att åka bort igen inom en snar framtid. Måste spela in en uppföljare!

Nu ska jag kolla ett avsnitt Bleach och sen sova. Ha det gött.

Matte is not the shit

Imorn är det dagen d, det är nämligen tenta i Analys 1. Vi har suttit på biblioteket och pluggat matte konstant den här veckan. Jag hoppas verkligen på godkänt, kommer nog bli lite besviken annars då det verkligen känns som att det lagts ner ganska bra med tid på den här kursen. Jag har också börjat fundera lite på ifall det här verlkigen är rätt utbildning för mig. När man lägger ner så sjukt mycket tid på något så måste man nog finna ett intresse i det på något plan. Jag har väl kanske ett litet intresse men frågan är om det är stort nog i det långa loppet. Visst kan inte alla kurser vara roliga men just nu känns det som att jag skulle kunna välja bort en hel del som jag kommer att läsa de kommande åren. Man får ju en bra grund att stå på och säkert ett välbetalt jobb med bra arbetsförhållanden men jag vill gärna även ha ett jobb som jag verkligen kan gå in för och känna att jag brinner för. Det ska vara roligt att jobba! Nästan så att man skulle kunna göra det gratis bara för att det är roligt, som någon vis snubbe uttryckte det en gång. Det är min filosofi. Jag förstår inte människor som enbart kör statustänk och börjar på någon bana för att de kommer tjäna grymt mycket pengar eller för att deras föräldrar vill att de ska bli något speciellt. Är det sånt som gör en lycklig så har man nog ett jävligt tråkigt liv i övrigt. Dessutom blir nog lyckan ganska kortvarig. Nä fan, man ska nog se till att bara hitta något man tycker är roligt och sedan köra på det. Ifall jag verkligen tycker det jag gör nu är roligt eller kommer ge mig ett roligt jobb i framtiden återstår ju att se. Jag ska känna efter det här året och sedan ta ett beslut. Jag har väl någon liten tanke kring vad jag ska försöka göra om jag inte fortsätter med det här. Visst, jag fattar att man inte kan ha roligt jämt. Man får nog vara beredd på att ha lite tråkigt för att i slutändan kunna avnjuta fruktens sötma, samtidigt vill jag tänka att man ska leva i nuet och ha roligt för stunden och skita i vad som kommer sen. Jag tycker det är jävligt svårt sånt här. Det är fan omöjligt att veta vad som i slutändan kommer att ha varit de bästa besluten. Jag vill vara med i AMF reklamen och hälsa på mig själv långt in i framtiden och ställa lite frågor. Men det hör nog till att man ska ha lite nedgångar, annars blir ju inte uppgångarna lika amazing. Allt är nog ett givande och tagande. Jag vill ha ett jobb som är roligt, ett jobb med bra arbetsförhållanden, gärna något flexibelt yrke så att man lätt kan byta arbetsort om man får för sig att man vill flytta. Är det bra betalt så är det ju en fördel. Det är nog inte så stor sannolikhet att man får alla delar till 100%.

Fast i grund och botten är nog det här ändå i-landsproblem. Finns ju folk som säkert skulle ta vilket jobb som helst bara för att få mat på bordet. Det är ganska roligt hur människan anpassar sig efter nya situationer och resonerar därefter. Det är väl charmen med livet gissar jag. Men man lever ju trots allt i nuet och det är ju utifrån det besluten fattas. Det spelar nog fan ingen roll vad man gör. Man skulle nog kunna leva i en soptunna hela livet och till slut även anpassa sig till det, och finna lycka i att folk kanske kastar ett tuggummi som har lite smak kvar.

Jag är bara så jävla less på matte nu.

Peace!

Mission Metallica i sthlm = fail fail fail!!!

Igår var jag pepp som ett as då jag skulle till Stockholm för att se på Metallica. Dagen började med några öl på Harry B James, stämningen var på topp och alla såg fram emot att få bevittna världens största hårdrocksband in action. Väl inne i globen så hinner det gå nästan en timme från att första förbandet skulle ha spelat tills att tre av fyra Metallica-medlemmer kliver ut på scen för att meddela att sångaren James är magsjuk vilket tyvärr även innebär att kvällens show är inställd. Jag trodde det var världens sjukaste skämt först.

Det var det inte.

Det var nog ett av de största anti-klimaxen jag varit med om under mina år här på planeten. Så sjukt sugigt. Det är kanske sånt som händer? Han kanske söp till rejält dagen innen (då de också spelade på globen) och var sjukt ågren, eller så var det verkligen magsjuka han drabbades av. Det kommer förbi ett mysterium gissar jag. Nåja, de lovade i alla fall att komma tillbaka i maj och genomföra showen då istället. Det blir säkert bra, men jag har ingen aning ifall jag kommer kunna åka då. Vi får se. Kändes ganska meningslöst att bränna flera hundra på att resa till sthlm tur och retur samt på öl och mat för att slutligen bli nerpissad av ödets gudinna. Nu antar jag att något jävligt bra kommer hända inom en snar framtid. Jag tror nämligen på att det alltid tar ut sig på något sätt. Händer det något jävligt dåligt så följs det upp av något jävligt bra. En slags universell balans.

Idag har jag bara pluggats matte tillsammans med min partner in chrime, Christoffer. Imorn ska vi upp kl 9 för att köra vidare på matte-racet. På fredag är det tenta. Vi beslutade oss för att totalskita i programmeringstentan som är nu på onsdag, så att vi kan koncentrera oss 137% på matten. Jag tror det kommer att gå fint. Plockar programmeringen i juni istället.

Nu ska jag se på film. The Wrestler!

Peace!

Exit light, enter night!

På söndag ska jag till globen för att bevittna ett av mina största favoritband, nämligen Metallica! Det kommer bli en kväll värd att minnas. Jag har kollat upp setlisten och kunde konstatera att jag med stor sannolikhet kommer upprätta ett stånd samt eventuellt även utsöndra en och annan tår. Kanske allt på samma gång.
Hela 18 låtar verkar det som att man kommer få sina trumhinnor stimulerade av, bland annat hela nya plattan men även de största hitsen i form av t.ex. "Enter Sandman", "One", "Master of Puppets", "Creeping Death" osv. Det är lite av en dröm som går i uppfyllelse. Jag känner mig som ett barn på julafton.

Jag har värmt upp med bland annat följande youtube-klipp på när Metallica spelar i Ryssland. Året var 1991 och "The Black Album" hade just nått skivaffärerna. Det var ungefär vid den här tiden jag köpte min första kassett i form av just "The Black Album", av en kusin för 20kr. Jag minns det som igår fastän det snart är 20 år sedan. Hur som helst. Vilken enormt störd känsla det måste vara att spela inför en folkmängd så stor så att den nästan täcker hela ens synfält. Man har uppskattat publiken till någonstans runt 1 miljon galna ryssar. Det krävdes över 1000 soldater runt scen för att det ens skulle vara genomförbart. Snacka om galet. Nästan som när jag spelade i Ryssland förra året!På söndag smäller det! Hårt!