Jahapp

Idag var jag på mattelektion för första gången på aslänge. Min lärare var förvänad över mitt och Kristoffers finfina resultat på kontrollskrivningen med tanke på hur lite vi har brytt oss om att besöka lektionerna. Jag förklarade att vi hade vår egen strategi och att vi testar köra på den tills vidare. Han tyckte att det bevisligen verkade fungera bra men hälsade oss varmt välkomna ändå. Efter matten satt jag hemma och svälte i tre timmar då magen var tom pga. utebliven frukost. Jag måste bli bättre på att lyssna på min mage och börja ge den mat när den ber om det. Jag lagade till slut en laxröra med lite pasta. Det blev grymt gott. Jag börjar känna att jag börjar behärska matlagning helt okej nu. Man börjar som få den där fingertoppskänslan för hur det ska gå till. Det är kul. Man kanske skulle bli satsa på en karriär inom kockyrket? Känns inte helt otänkbart ändå. Jag skulle vilja jobba som typ Jamie Oliver eller någon, där varje maträtt är värsta konstverket. Den ena rätten är aldrig den andra lik. Fin bonus att få kombinera matlagning med tv-produktion också. Jamie Oliver gör ganska bra tv ändå. Har alltid diggat programmen. När jag blir rik så ska jag anställa honom som kock i en vecka. Mm... nästan en liten dröm.

Strax innan kl. 16 så rusade jag och Chris mot musikbörsen här i stan för att utforska deras nattrea. Det händer bara en gång per år så det är ju ett måste. Dessutom förtäljer legenden att Norrköping har den bästa nattrean i hela Sverige. Under generationer har ryktet fortplantat sig genom Sverige, i mörka hörn på rökiga barer och i form av små notiser på undersidan av toalocken på offentliga toaletter. Det kan faktiskt stämma. Mycket var sjukt billigt. Jag hittade en akustisk gitarr för 4k som ursprungligen hade kostat 7.5k. Jag var så här (sträcker ut armarna jättebrett) nära på att köpa den. Jag provspelade i en evighet, velade i hundra år medan jag kände hur beslutsångesten våldtog mig i brunögat. Jag provspelade lite till och insåg till slut att jag måste prioritera andra utgifter. Det var ett stort steg för mig att ta det beslutet. Nästan som terapi. Halleluja.

Nu sitter jag i gamleby och känner byluften fylla mina lungor. I helgen blir det nog en hel del pluggande. Nu är det turbo boost inför tentorna.

Ska nog sova nu. Over and out.

Urk

Idag har jag pluggat matte hela långa dagen. Gick till biblioteket vid 9, sedan på föreläsning vid 13, sedan bibilioteket igen efteråt. Jag känner mig ganska less... går ganska segt också. Min hjärna är en degklump just nu. Det ska bli skönt när tentorna är avklarade. Riktigt skönt. Förhoppningsvis så blir det godkänt resultat. Jag fick resultatet för en kontrollskrivning i matte idag. Hade förväntat mig 2 bonuspoäng men fick hela 4. Det var nog dagens enda höjdpunkt. Just nu känner jag bara för att åka långt, långt bort och lägga mig under en sten i något år. Imorn är det nattrea på musikbörsen här i stan. Ska nog spana efter en akustisk gitarr. Har absolut inte råd med någon men spana måste man ju få. Nu ska jag avrunda denna svartvita dag med en dos armhävningar följt av en kall dusch. Får hoppas på bättre färgåtergivning imorn.

Hejdå.

A touch of Thailand

Har suttit och pillat lite i photoshop med bilder vi tog i Thailandet. Här är några stycken.


Bästa reklamen på länge!


In a rich mans world

Det är fredag morgon, klockan är 08:30 är och jag är i Gamleby. Skrev just färdigt det sista på vår lilla matlab-rapport och skickade iväg det till gruppen. Det blir säkert bra... bör duga i finanskris.

Idag ska jag nog inte göra så mycket. Är ganska fattig så det blir att leva snålt tills min gamle vän csn känner för att komma och hälsa på. Som tur är har hon lovat komma och hälsa på nästa vecka. Great success. Jag borde ta tag i programmeringen som jag för närvarande ligger sjukt deprimerande mycket cp efter i. Det blir nog att göra ett litet ryck nu till veckan.
Jag vill vara rik. Jag vet att pengar inte gör en lyckligare i det långa loppet men för närvarande skulle det sitta ganska fint med en bonusmille på kontot. Hade jag pengar så skulle jag bland annat göra följande: köpa en fet systemkamera, köpa en fet videokamera, uppdatera min inspelningsmiljö med nya feta monitorer och nytt ljudkort, köpa en bas, köpa en ny akustisk gitarr, akustikreglera mitt studentrum, åka taxi mellan Norrköping och Gamleby, fylla min kyl till bristningsgränsen, anställa en butler för en dag samt eventuellt dra bort ett tag från tråksverige för att åka runt planeten med Johanna. Jag skulle nog köpa lite nya kläder också. Och kanske ta en all you can eat ribs på olearys. Vänta bara när jag blir civilingenjör och släpper någon cool uppfinning. Då smäller det. Bang!

Nu ska jag nog ha lite frukost.

Peace!

Det onda som människor gör

...lever vidare och vidare.

Idag har det inte hänt så fruktansvärt spännande saker. Jag och Chris satt på biblioteket några timmar efter skolan och räknade matte. Det gick ganska bra, jag börjar känna mig lite mindre deprimerad inför tentan nu. Det finns hopp! Halleluja! Vi kollade även lite tutorials i After Affects, ett program som man kan skapa coola filmeffekter i. Vi lärde oss bland annat hur man får kroppsdelar att explodera på ett naturtroget sätt, hur man fixar att någon blir påkörd av en bil samt hur man förvandlar någon till en zombie. Jävligt grymt faktiskt. Det känns faktiskt lite lockande det där med specialeffekter. Det verkar vara en hel del som gått min utbildning som glidit in på de banorna. Några gamla medietekniker återfinns till och med i hollywood där de gör specialeffekter för de riktigt stora produktionerna. Jag läste någonstans att det var en svensk medietekniskstudent som bl.a. hade gjort sandmonstret i senaste spider man. Inte så pjåkigt.

Nu har jag och Chris även kommit fram till vad vi ska spela in för minutfilm. Vi ska skicka vårt bidrag till någon minutfilmsfestival här i Sverige. Tänkte att det kunde vara en rolig grej. Jag blev lite pepp. Tror det kan bli ganska bra om man gör det på ett snyggt sätt.

Nu ska jag ta en macka och prata med min precious. Jag avlutar med denna fina låt som Nicke skickade till mig idag. Det är en cover på en gammal Iron Maiden låt. Jag tyckte den var fin.


Så är det

Helgen är slut och skolan är igång igen. Idag hade jag en förläsning i matte följt av en i java-programmering. Helt okej. Förstod inte så mycket av javan. Det blir nog att sätta sig ner här någon dag för att nöta järnet tillsammans med Chris.
Jag gillar förresten inte torktumlare. Jag tror typ halva min garderob har krympt en storlek sedan jag tvättade sist. Jag ska aldrig mer sätta in något i den där maskinen from hell. Den ska stanna automatiskt när allting är torrt men jag tror fan att den fortsätter att bränna på någon timme extra bara för att den är cp. Nu måste jag nog uppdatera garderoben lite när nästa csn kommer.

Jag började leka lite med designen på bloggen idag. Ser inte så bra ut ännu men det blir säkert något trevligt av det till slut. Har även börjat snickra ihop en personlig hemsida åt mig, där jag ska lägga upp saker som jag skapat och anser fina nog för att visas upp för allmänheten. På tal om skapande! Jag har lagt upp en ny låt "Smile" på Mike and Joe-myspacen. Lyssna
HÄR.

Nu ska jag ta ett stort glas vatten, borsta tänderna, lägga mig i sängen och kolla lite tv. Sedan blir det svart.

Peace!

Sweet

Nu i helgen har Johanna varit och hälsat på. Väldigt amazing as a matter of fact. Känns som att det var en evighet sedan sist. Vi har firat alla hjärtans dag genom att göra hemmagjord pizza och gå på kåren där det var kärleksfest. Här följer två heta bilder. Love is in the air!
Tillbaks till civilisationen

Då var man tillbaks i Norrköping efter en ganska lång helg uppe i det ovanligt snöstormiga Norrbotten. Fick som sagt skjuts hem till Haparanda ifrån Luleå flygplats av min kusin på torsdagen. Vi pratade en hel del om musik, om en massa band och konserter som vi hade varit på osv. Jag nämnde att det skulle vara roligt att trubadura lite i sommar och fick en massa tips av honom rörande ämnet, gammal trubadur som han är. Jag blev även väldigt insatt i bär- och viltbranchen då min kusin råkar arbeta i den. Han hade en förvånansvärt stor mängd information att dela med sig av. Nu vet jag allt om hur viktigt det är att ha fryshus på så många olika geografiska platser som möjligt då skördarna kan slå väldigt olika från år till år, hur köttpriserna i Europa sköt i luften när Irland skärpte lagstifningen gällande köttimport (främst från Brasilien) samt hur finanskrisen påverkat hela spektaklet under senare dagar. Det var faktiskt förvånansvärt intressant.

Oj, nu blev det plötsligt sent. Jag hade tänkt skriva lite mer om helgen men för en gångs skull ska jag försöka ta tag i mina vanor och börja gå och lägga mig i någorlunda god tid. Jag borde egentligen sova minst 8 timmar med tanke på träningen. Nu sovar jag runt 6 timmar i genomsnitt. Inte speciellt optimalt. I och för sig anser jag inte att man nödvändigtvis måste vara hundra procent optimal på alla fronter, men när man sover lite samtidigt som man tränar mycket så blir man extra trött då man tappar sömntimmar (jämfört med om man inte tränar). Jag tror jag har blivit lite beroende av euroshoppers energidricka på morgonförläsningarna. Satfläsk.

Puss och god natt!

Arlanda

Sitter på arlanda och surfar trådlöst på min lilla laptop. Kostade inte mer än 10 kr för 20 min. Inte så farligt. När jag skulle gå på toalett så träffade jag en kusin till mig som också är på väg till Haparanda, han erbjöd mig skjuts så nu slipper jag åka buss. Trevligt. Osannolikt nog så träffade han i sin tur även en till kusin till honom (inte till mig). En kusin från hans pappas sida och en från hans mammas sida, på en arlandatoa. Galet. Fast det är ju långt ifrån Rantajärvi-japanerna, men småroligt ändå.

Nu ropar de att man måste gå på planet. Åh, jag ser fram emot en varm bastu ikväll och en iskall öl. Har varit gravt understimulerad på bastufronten sen jag flyttade ner. Ska fylla på bastukontot för en tid framöver.

Peace!

Kaboom!

Sjukt. Jag åt en asstor portion med kyckling och ris för typ 3 timmar sedan. Nu är jag vrålhungrig igen. Andra dagar går jag utan att äta något på nästan hela dagan och känner mig inte speciellt hungrig för det. Måste fan få lite struktur på detta. Jag tränar ju trots allt relativt ambitiöst så det är nog hög tid att försöka ta tag i matdelen också. Då säger vi så. Från och med nu ska jag fan inte missa en enda frukost, samt göra ett tappert försök till att äta minst två stora mål om dagen och tre små. Jämnt utspridda såklart. Jag har stått still vad gäller träningen i över en månad nu. Jag tror det beror på att jag har för dåliga matvanor. Min ämnessättning kan inte vara speciellt konstant gissar jag. Ändring!

Idag har jag och Chris skrivit rapport större delen av dagen. Om någon råkar ha en kanon som avfyrar en kanonkula med en utgångshastighet på 100 m/s och känner för att skjuta sönder något trevligt objekt, då "kan jag berätta" att ni kan ta er kanon, ställa den 600 meter ifrån målet, rikta den uppåt med en vinkel på 72 grader och tända stubinen. Pangboomkrasch så är alla era bekymmer ur världen. Detta förutsätter förstås att ni lever i en vakuumfylld värld där detaljer som luftmotstånd inte existerar. Råkar det stå en 30 meter hög mur framför målet? Bara lugn, då kan jag nämligen även upplysa er om att kulan passerar över muren med en marginal på hela 202 meter. Bara så ni vet.

Nu ska jag sova och drömma om den jag gillar bäst. Du vet vem du är.

Godnatt!


Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,

Shreds!

Följande mästerverk skrattade jag och Chris så mycket till så att vi nästan fick andnöd. Kanske inte lika kul ifall man inte har hört orginalen. Men jo, det är fan kul ändå! Måste ha varit ganska skillat folk som tog sig tid att ljudlägga skiten. Humor på hög nivå!


Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , ,

Guldkranar

I helgen har jag varit i Göteborg! På fredag kväll bokade jag en tågbiljett och 4 timmar och 3 öl senare mötte jag upp Johanna (som var där på studiebesök med sin klass) på järntorget. Vi tog några öl och gled runt lite. Det var trevligt. Avslutade kvällen med en kebabrulle innan vi slocknade på vandrarhemmet. Våningssäng javisst!

På lördag kom även Macke till göteborg. Gratisnatt på hotell, yes sir! Det har sina fördelar att ha en god vän med ett jobb som innebär många övernattningar på hotell = bonuspoäng = gratisnätter. Därmed bodde vi snäppet lyxigare än föregående natt. Johanna nämnde guldkranarna som fanns på toaletten i säkert 10 sammanhang. Det fanns ett väldigt trevligt badkar där också. Jag vill ha ett badkar. Man får ju heller inte glömma den obligatoriska hotellfrukosten. Mmm... hotellfrukost! Tänk om man hade hotellfrukost serverad varenda dag? Jag skulle aldrig missa en frukost igen.

Idag har jag och Chris suttit och hållit på med en fysikuppgift som vi fick i en kurs. Märkte ganska tydligt att fysikkunskaperna hade tynat bort sedan gymnasietiden, men det tog trots allt inte så många timmar innan man började få kläm på saker igen. Mycket tack vare wikipedia! Sjukt bra sida. Vad ska man med traditionella uppslagsverk till egentligen? Wikipedia rocks.

Förresten! Idag var min älskling med på radio. Hon blev veckans färsking i P4 norrbotten vilket betyder en intevju i direktsändning samt att en av hennes låtar kommer spelas en gång om dagen i en veckas tid. Roligt!

Nu ska jag duscha och sedan sova som en död valp på morfin. Så sjukt trött.

Peace!Läs även andra bloggares åsikter om
, , , ,