Only in Japan


Vuxen

Idag var jag vuxen och skickade in min deklaration och bokade tid för besiktning och sånt skit. Sa upp min lägenhet också så sista juli flyttar jag ut och då har jag antagligen en lägenhet nån annanstans. Dags att börja jobba på det kanske. Jag fick förresten tillbaks nästan 2000 spänn i skatteåterbäring. Det kändes fint.

Var och tränade värsta overkill-passet idag. Har känt mig seg i hela kroppen sen dess och jag lär somna snabbare än pappa när jag väl lägger mig på sängen. Och tro mig, den mannen somnar snabbt. Helt sjukt, jag förstår inte hur han gör det. Som om han är utrustad med en extra funktion eller nåt.

Värsta bra nu började ett Lost avsnitt på fyran som jag inte ens har sett. Den serien är bra. Och beroendeframkallande. Och skum.

Later!

Soundtrack of this blog
Backyard Babies - Let's go to hell

Andra bloggar om:
Lost, Besiktning, Träning, Deklaration, Lägenhet

Backyard Babies

Mitt nya favoritband typ. Nej, men jävligt bra faktiskt. Har lyssnat på dem ganska mycket nu senaste tiden. Förut när jag hörde talas om dem så tänkte "jaha, det är sån där skitmusik", men nu när jag lyssnat in mig på dem så är det så jävla bra. Riktigt skön rock alltså. Gissa vem som ska se dem i sommar? Jag har bara lyssnat på dem i nån månad och det känns redan som en av höjdpunkterna i sommar.

Lyssna på typ "Earn the crown", "Minus Celsius", "The Clash", "Payback" och "Colours". Deras "Live in Paris" är nog också bland de bättre live jag hört. Iaf bland svenska band.

Damn. Jag måste beställa skivor snart.Backyard Babies

Andra bloggar om:
Musik, Backyard Babies, Rock

Frukost

21030-20

Sentenced

Sentenced. Världens bästa band. Mitt hjärta gråter eftersom de inte existerar nå mer. Mitt hjärta gråter för att jag missade deras sista spelning, fastän jag hade alla möjligheter att se den. Det känns som att jag är deras texter många gånger. Jag har så många olika känslor kopplade till deras musik.

Musik är bra. När det är kallt kan den få dig att känna dig varm. När du är ledsen kan du bli glad. Är du ensam så får den dig att känna dig mindre ensam. En engelsk poet vid namn Robert Browning har sagt följande:

"Who hears music, feels his solitude peopled at once."

Sentenced är bra musik.


Sentenced

"Hear these words I say:
- Make the most out of your day
For brief is the light on our way
On this momentary trail"Soundtrack of this blog
Sentenced - Brief is the light

Andra bloggar om:
Sentenced, Musik, Robert Browning

Någon

Nu ska jag bli lite ordentligare med det här. Skriva oftare. Jag gillar faktiskt att skriva, men det är konstigt när en massa folk börjar läsa. Man får prestationsångest. Tänker mer på vad man ska skriva. Nu ska jag skita i det och skriva precis vad jag känner för, bara så ni vet.

Just nu känns det lite konstigt. Som att något saknas. Konstigt är inte rätt ord... tomt är vad det känns. Och jag vet vad som saknas. Det som de flesta saknar när de känner sig ensamma.

Någon.

Jag kanske inte borde. Men jag gör det ändå.

Soundtrack of this blog
Sentenced - Forever lost

Tisdag

Idag är det tisdag. Hittills en seg och... seg sådan. Jag drömde att jag flög helikopter idag - kanske för att jag kollade på Mission Impossible igår. Eller ja, jag kollade på mission impossible medan jag satt här vid datorn så allt fastnade som inte. Fast jag såg helikopterscenen, då när helikoptern sitter fast i höghastighetståget och flygger in i tunneln efter tåget. Riktig amerikansk action.

Nu ska jag ta och fixa dagens andra portion havregrynsgröt och sedan ska jag fara och träna. Det känns välkommet nu så här efter påsken. Sedan ska jag och jobba och efter det är min dag slut. Dagarna bara flyger förbi nuförtiden. Det känns som att det var julafton igår, och så är det bara några veckor kvar till SwedenRock nu.

Såg just att det kommit lite nya band till hultsfred, bl.a. Alice in Chains. Fast det visste jag redan för länge sen, men nu är de iaf bekräftat. Det känns ju helt ok. Machinae Supremacy verkar inte komma till hultsfred, det är helt sjukt eftersom de låg etta på "rösta band"-listan hur länge som helst, plus att de själv vill att hultsfred ska ta kontakt med dem, plus att de är svenska. Det är även en del som påpekat det för hultsfred på forumet och undrar vafan det är som hindrar dem från att dra dit Machinae. Inget bra svar har kommit. Det känns nog provocerande för alla som gillar dem. Deras nordiska bokare måste ju ha en fet grudge mot Machinae eller nåt. Ser ingen annan förklaring.

Nu gröt. Tjippelidipp!

Soundtrack of this blog
Arctic Monkeys - Mardy Bum

Andra bloggar om:
Hultsfred, MAchinae Supremacy, Musik, Träning, Gröt, Seghet

Drunk as fuck - Grattis Niklas

Mikael       visst var du på umppari igår?
Pjar123    jo
Pjar123    du var drunk as fuck  


Idag fyller min vän och kusin Niklas 18 år, så igår var vi på turné. Först till en kille i närsta och sedan senare till Umppitunneli i Torneå. Vi tänkte fara till Ponde också så att Nicke skulle få utkräva sin gratisdrink, men det visade sig att det inte behövdes. Rolig kväll faktiskt, fast det kanske blev lite för mycket av det goda. Jag vaknade upp som ett frågetecken imorse och kände mig som en degklump som somnat i bastun. Jag lyckades iaf hålla ner det som en gång var det goda, till skillnad från andra. Känner mig fortfarande småfull. Minns nästan inget efter att vi lämnade krogen och har en del minnesluckor därifrån också. Jag minns att jag och Nicke dansade till "Mötley Crüe - Girls, girls, girls". Det måste sett vackert ut. Fina bilder på kameran också.

Jag var till Nicke och fikade idag fastän jag mådde småskit. Nicke hade gjort ganska goda tårtor, jag gav den jag smakade av 8/10 och Anton gav den faktiskt 10/10. Vi kollade film "Secret window" med Depp som Nicke for och köpte på statoil. Jag hade redan sett den men den var bra ändå. Det var kul och vi skrattade ganska mycket. Haha.

Det känns som att nåt blivit fel. Fast det gör det alltid när man varit drunk as fuck. Fyfan.

Soundtrack of this blog
Roxette - Listen to your heart

Shout at the devil

Har nästan läst halva Mötley-biografin nu. Lite bra den är. Jag önskar också att jag var en rockstar, livet verkar så lätt. Riktigt fascinerande. Jag är född helt fel, början på 60-talet skulle varit bäst. Så skulle jag fått ha min prime time på 80-talet.

Visste ni att "Shout at the devil" från början skulle heta "Shout with the devil"? Nikki var lite inne i black magic-stuff och sådant ett tag. Men efter att ha klottrat ner hans (och Lite Fords) lägenhet med pentagram och en massa skumma symboler hade det börjat hända skumma grejer där. Lådor hade öppnat sig av sig själv osv. och när en kille som arbetade på deras skivbolag var förbi så undrade han vafan som hade hänt, när han såg knivar som satt fast i väggarna och i taket. Lita och Nikki såg bleka och sjuka ut. "I told you, strange stuff are going on here" svarade Lita Ford. Nästa sekund bevittnade han själv en kniv sväva upp från ett bord och rakt in i väggen. Sedan sa killen till Nikki "You gotta stop doing this weird stuff or it'll kill you". Nikki bestämde sig kort därefter att byta skivtiteln från "shout with the devil" till "shout at the devil".


Shout at the devil!

Hur mycket som är sant kan man ju fråga sig, och tillägas bör att varenda kotte var hög på drugs 24/7 ungefär. Men jävligt bra läsning är det.

Soundtrack of this blog
Mötley Crüe - Shout at the devil

Andra bloggar om:
Mötley Crüe, The Dirt, Shout at the devil, Musik, Böcker

Freeeeze

Slutade just jobba, härligt. Har upptäckt att jag blivit otroligt stresstålig under min tid där på statoil. Idag kom det två busslass med något lag från Piteå tror jag, och givetvis så ville alla köpa korv. Om det hade varit för ett år sen så hade jag känt mig sressad men nu var det piece of cake liksom. Vet inte vad det beror på men jag känner mig mycket lugnare nu och kanske lite mer likgiltig så där allmänt. Inte på ett cyniskt sätt men jag tar inte så mycket på allvar nå mer. Tror fan jag skulle kunna bli rånad utan att bli helt vild och bajsa på mig. De skulle bara "freeze mother fucker give me all your money", och jag skulle "jaha... jag förstår... på det viset" och sen gå hem och sova som om inget hade hänt.

Så är det. Nu ska jag sova.

Soundtrack of this blog
Kent - Pärlor

Andra bloggar om:
Stress, stresstålighet

Old Boy

Idag kollade jag på "Old Boy". Har hört mycket bra om den och visst fan var den bra. Sjukt bra. Den handlade om en kille som blir inlåst i ett rum utan förklaring där han sedan hålls inlåst i 15 år. Sedan släpps han ut och får några dagar på sig att ta reda på varför han varit inspärrad samt utkräva sin hämnd.

Väldigt bra handling, sjukt bra upplagd och många coola scener. Den var heller inte i närheten av så förutsägbar som man skulle tro. Quentin Tarantino's "Kill Bill"-serie kan lägga sig ner och dö.

Se den eller dö.

MMMMMAndra bloggar om:
Film, Old Boy

Winston Churchill

Världens bästa talare. "We shall fight on the beaches" är nog världens bästa tal. Jag får kalla kårar varenda gång. Och visst måste det haft effekt på de engelska soldaterna. Luftwaffe hade fyra gånger fler plan än RAF och ändå lyckades inte Hitler få grepp om England. Tur det, kan man väl konstatera. Dagens stora ledare är hästpiss jämfört med män som Winston Churchill.

"We shall go on to the end. We shall fight in France, we shall fight on the seas and oceans, we shall fight with growing confidence and growing strength in the air. We shall defend our island whatever the cost may be. We shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight on the hills. We shall never surrender!"


Winston Churchill

Soundtrack of this blog
Iron Maiden - Aces High

Andra bloggar om:
Winston Churchill, We shall fight on the beaches, WW2, tal

SRF vs Hultsfred

Här är banden jag ska se på SRF:

Entombed
The Poodles
Raise Hell
W.A.S.P.
Deep Purple
Alice Cooper
Whitesnake
Def Leppard
Gamma Ray
Edguy
Queensrÿche
Evergrey
Hardcore superstar
Crucified Barbara
Arch Enemy
Firewind
Bonfire

Här är banden jag ska se på hultsfred:

Backyard Babies
In Flames
Within Temptation
H.I.M.
Opeth
Stone Sour
Kaizers Orchestra
Deftones
Bullet for my valentine
The Cardigans

...ungefär. Fast jag har inte hört så mycket mer heller. Dags att lyssna in sig lite kanske på resten av banden? Har hänt ganska många gånger att man sett nåt band live och sen har man fastnat för dem efteråt. Hultsfred har fler band som jag absolut vill se. T.ex. så skulle jag se In Flames och H.I.M. framför alla banden på SRF. Tror jag. SRF fick många helt okej band i år fast inget sånt där overkill-bra band. Förra året var Mötley Crüe på SRF. Det hade varit nåt.

Fast visst blir det kalas även i år. Hultsfred har aldrig varit lika metal. Bra timing.

sum summarum: It's a draw.

Andra bloggar om:
Sweden Rock Festival, Hultsfred

It's the eye of the tiger

Nu har jag bokat flyget till i sommar också. Den 5 juni åker man ner och den 19 juni åker man upp. Sweden Rock och hultsfred here we come. Sedan har jag och Nicke också börjat snacka om att bila ner och kolla Iron Maiden när de spelar i november. Det skulle vara riktigt roligt. Jag har aldrig bilat ner, skulle vara kul att se landet lite. Inte för att jag tror att det finns så mycket att se på, men ändå.

Var och tränade första gången på ett par veckor också. Riktigt seg har man känt sig med förkylning och skit. Men nu är jag frisk och således är det dags att ta upp träningen igen (man måste ju komma i beach-shape till sommaren ^^). Segt som fan var det att träna när man inte varit där på ett tag, det känns verkligen i kroppen att man tagit det lugnt. Nåja, så länge man har eye of the tiger så går det ganska lätt. Skönt när asfalten och plusgraderan börjar komma så man kan vara ute, tidigt som fasen, och springa i sann Rocky-anda. Nåja, vi får se hur det blir med den där tidiga biten.


"Yo Adrian. I made it!"

Nu sleep.

Soundtrack of this blog
Sonata Arctica - Black Sheep

Andra bloggar om:
flyg, träning, sommar, rocky

Beethoven - a man of skills

Nu har jag skickat iväg audiogram och slutbetyg till verket för högskoleservice. Min hörsel kickade rumpa!! Iaf på vänster öra. Man får ha en hörselförlust på max 20db och på vänster öra låg jag på -5db på över hälften av frekvenserna. Det är inte många som hör så bra sa hon. Och det jag hörde sämre med vänster öra hörde jag bättre med höger öra. Som sämst hade jag 10db hörselförlust på höger öra på högsta frekvensen. Fast det var lite skumt att sitta där och trycka på knappfanskapet. Vissa stunder hörde man en ton men det var så jävla svagt så man tänkte att man säkert inbillar sig eller nåt, sen höjer hon volymen lite och man tänker "JAHA, det var en ton ändå". Men det gick ju vägen ändå iaf. De tyckte jag hade bra hörsel.

Hörsel är ju ändå överskattat. Kolla bara på Beethoven som var helt fucking döv under de sista åren av sitt liv, ändå skrev han musik som om han hörde bäst i hela världen. Det är vad jag kallar skills. Han hörde allt han skrev i huvet eller nåt. Iofs, det kan ju vara kul att höra andras musik också. Kanske lite jobbigt i längden att bara kolla på noter och liksom skapa all musik i huvet. Fast bara att det är möjligt att göra det är ju helt sjukt. Respect.


Ludvig van Beethoven

På tal om Beethoven. Jag har lärt mig spela början på "Für Elise" någorlunda på synthen nu. Småstolt!
Nu ska jag göra nåt vettigt. Later!

Soundtrack of this blog
Sentenced - One more day

Andra bloggar om:
Audiogram, Beethoven, Dövhet, Musik

Sagan om Darkness Falls

Jag hittade typ hela sveriges skolkatalog på piratebay så jag har suttit och letat fram en massa folk och kollat på dem. Jag säger bara hahahahaha. Ge mig ett liv?

Sedan upptäckte vi att Sonata Arctica har släppt en ny live-skiva som sparkade rumpa. Riktigt, riktigt bra. Jag vill verkligen se dem live igen, synd att de inte kom till Sweden Rock. Jag såg dem live för en massa år sen men då diggade jag inte dem lika mycket och uppskattade därmed inte tillfället lika mycket. Ung och dum var man.

Vad mer? Jo, jag bläddrade igenom inspelningsmapparna och hittade nånting märkt "Darkness Falls - demo 05". Darkness Falls var mitt och Mackes band för nåt år sen. Okej, Niklas också. Vi fick aldrig en riktig basist men vi repade då och då och det var väl kul. Enda spelningen vi hade med Darkness Falls var på rocktävlingen 2004 och då spelade Anton bas. Jag blev bästa gitarrist på den tävlingen, det kanske inte är så mycket att skryta med men det betydde mycket för mig för det var en annan kille med som jag diggar som fan (gitarristen i finska demobandet "To the darker grounds", han blev bästa gitarrist året före och kom även att bli det året efter, men då var ju inte jag med HÖHÖ), och juryn valde mig framför honom. Sen var det väl 10 andra band som också spelade. Kan ju säga att det var en milstolpe i min gitarristkarriär. Jag fick en t-shirt och ett paket strängar. Men äran är ju ovärderlig. Alla vill bli bästa gitarrist.
Hur som helst, i dag finns inte Darkness Falls nå mer, men vem vet, kanske nångång i framtiden? Idag har jag iaf suttit och mixat om vår gamla demo med mina nyfunna ljudtekniksskills och jag kan med gott samvete säger att det låter minst dubbelt så bra än mixningen för ungefär ett år sedan.


Rock n roll.

Hah, och anton hade kort hår. Det var gamla goda tiderna.

CAN YOU SEE I DREAM THE BAD DREAMS?!?!

"'cmon you know the lyrics!!"

...eller inte.

Soundtrack of this blog

Sonata Arctica - Misplaced

Andra bloggar om:
Darkness Falls, Rocktävling, Musik, Skolkatalog, Sonata Arcitca

I'm back

Oj. Jag har inte skrivit på ett tag. Nåja, bättre sent än aldrig antar jag. Det har hänt en del senaste dagarna, bl.a. så har jag:

- bestämt mig för att söka in till Piteå på ljudteknik
- ringt till Piteå musikhögskola och frågat om en massa crap, t.ex. betygssnitt
- räknat ut mitt betygssnitt
- fixat tid för hörseltest
- blivit "borrad" i ansiktet
- kört från Happis till Luleå och tillbaks, mitt i natten på under tre timmar inkluderat en sightseeing av Sangis
- fått höra roliga historier och skrattat åt kokta, kokheta potatisar
- jobbat
- sovit
- storstädat, det känns inte som hemma hos mig nåmer = deprimerande
- kollat ikapp naruto och konstaterat att det fortfarande suger lika hårt

Plus en massa annat crap.
 
Nu börjar man dessutom känna sig lite friskare, så man kanske vågar vara och träna lite lätt imorn. Det slår aldrig fel; en gång om året får jag den feta förkylningen med halsont och hela kittet. Det är liksom tradition.

Jag noterade nyss att Sweden Rock är utsålt, iaf biljetterna på ticnet. Metaaaaaaal.

Later!!

Soundtrack of this blog
Iron Maiden - The trooper