Band till Hultsfred - spänningen stiger

Yosh, imorn är det bandsläpp till hultsfredsfestivalen. Enligt hemsidan ska minst 18 band presenteras. De realistiska alternativen jag hoppas mest på är väl Dir en grey, machinae supremacy, s.o.a.d. (de var förra året så lycka till), static-x samt breaking benjamin. Hoppas man prickar in nåt iaf. Machinae Supremacy borde ju med all sannolikhet komma då de ligger övert på "rösta band"-listan, samt är svenska och inte speciellt stora och därför inte speciellt dyra. Skulle jag vara hultsfred så skulle jag iaf dra dit dem. Intresse verkar ju finnas. Får nog komma 4-5 band som man verkligen vill se för att man ska dra dit.

Ska bli kul att se vad de har hittat på imorn.

Over and out.

Rush - Anthem

Andra bloggar om:
Hultsfred

The brothers Grimm

Kollade just the brothers grimm. As a matter of fact så rullar ending credits på tv-rutan nu. Trailern har fan varit med på varenda DVD man hyrt de senaste månaderna, så det har inte snålats med marknadsföringen.

Filmen var väl helt okej, snygga effekter och helt okej handling, men det fanns som inget som verkligen grep tag i en. Ingen sån där hyperspänning. Den kändes ganska likadan genom hela filmen. Jag kan inte heller kolla på film som Matt Damon är med i utan att jag får "Team America"i huvet. Haha, småbra.

Kan tilläggas att bakom filmen om bröderna grimm står Mr Monty Python (regissören och manusförfattaren Terry Gilliam).

Domen: MMM


Night on fire

Vem sa att man måste ha lika mycket utseende som tallang för att kunna bli en "stjärna" inom populärmusik?

Screw them. Flytta till Japan.

KOLLA HÄR

Aaaah, det sätter sig på hjärnan. Haha.

Vinyl = metaaaal

Helgen slut. Det har inte hänt så mycket. Kan bero på att jag jobbat hela helgen. Nåja, det blir lite klirr i kassan iaf. Eller vid närmare eftertanke så kanske det inte alls blir så mycket klirr då jag köpt vinyler av en dude som alltid kommer in när jag jobbar. Alltid när jag köpt en skiva, så kommer jag på nåt annat, och så frågar jag har du "den och den" skivan. Och så har han oftast nåt och så måste jag köpa nästa dag igen, hehe. Nu har han till och med börjat ringa dit och fråga när jag jobbar.

Jag tror att jag har över 100 vinyler nu. Respect. Jag måste fan gå igenom alla för ibland måste jag tänka "hmm, ska jag köpa den där, eller har jag den redan... hum?". Nästa mål jag har är Cash "american"-skivorna, som jag såg på tradera för ett tag sen men då kändes det som att jag behövde hålla igen lite med slösandet. Sen vill jag ha Iron Maiden "Best of the beast"-boxen på LP också. Såg den på Ebay idag, det fanns bara en auktion. 80 dollar, och 6 dagar kvar. Err.

När jag tar över världen så ska jag skrota alla cd-skivor och fixa bort mp3 tekniken. All inspelad musik skulle bara finnas på vinyl, muahaha. Rolig tanke, fast jag skulle nog själv inte klara mig utan min iPod när jag springer osv. Sweet invention. Hur som helst så borde alla äga vinyler och en vinylspelare. Det är mer feeling. Fatta, på vinyler är musiken ristad in i spår. Ingen vinyl är likadan som en annan, alla är unika. CD skivor är bara digitala ettor och nollor. Vinyler är mer levande, och det känner man också i ljudet. Det kanske inte går att förklara men det är nånting speciellt med vinyler. Det är metal.

Anyway, nu ska det kollas på lite lost och sen sova. Oyasumi nasai.

Over and out.

Tears for fears - Mad world
Judas Priest - Between the hammer and the anvilLights in the black

21030-15

Vad var det som händeeeeeeeeee??? Igåååååååååår???

Jes, kom nyss hem från jobbet. Fredagkvällar är sämsta tiden att jobba på av div. anledningar. För det första får man inget extra tillägg som på lördagar, och för det andra så är det lika mycket folk på fredagar som på lördagar och därför är det också mer jobb. Söndagkvällar är bästa tiden att jobba på. Nu vet ni det också.

Lite b när jag skulle spela trummor i morse. Jag sprang först ner, upptäckte att det var låst som vanligt, sen sprang jag upp två våningar och hämtade nyckel, sen sprang jag ner och öppnade dörren (utan att kolla in), sen sprang jag upp med nycklarna, sen sprang jag ner igen, gick in i replokalen och upptäckte att trummorna var borta. Vännen har dragit dem till studion. Lagomt less man blev.

Vet inte varför, men när jag vaknade i morse så hade jag tungt ont i högra knäet. Tror det har att göra med att jag var och simmade igår. Kunde typ inte böja det utan att det gjorde svinont, men det har blivit lite bättre nu under dagen. Läskigt. Jag har ont lite varstans, min träningsfria vecka börjar kännas mer och mer välkommen. Kanske faller ihop annars.

Yosh! Nu är tiden officiellt kommen. Imorn ska "Walk the line" beskådas. Kan tilläggas att jag har ganska höga förväntningar, haha. Men det jag har läst om den har varit positivt. Metaaaaaaaaaaal. Bara skoja, countryyyyyyyyyyyyyyyyyyyy så klart.

Lite king, såg just att 13 avsnitt av lost säsong 2 laddat färdigt. Hihi, måste kolla första nu innan jag går och sover. Säsong 1 slutade ganska spännande.

Over and out.

Stratoanus - Igår
Hanoi Rocks - Delirious


Torsdag of creativity

Småsjukt. Jag var ner imorse till replokalen och spelade trummor, och helt plötsligt så var jag hundra gånger stabilare med dubbelpedalen än jag nånsin varit. Kändes jävligt coolt. Satt och spelade hur länge som helst. Det är nice när man känner resultat så där tydligt no matter vad det är man sysslar med. Liksom. Det fanns nån halvrutten elgura där också så jag passade på att träna sången lite samtidigt som man spelar gitarr. Gjorde distade metal-versioner på alla Cash-låtar som jag kan. "Hurt" lät faktiskt jävligt grym i lite högre tempo och med dist. Lade till lite egna riff och arrangerade lite annorlunda. Tror fan jag ska spela in det. Sången låter hundra gånger stabilare nu om man jämför med ett halvår sen. Känner mig nöjd. När jag testade sjunga efter sonata arctica, som jag hade på iPoden, så lät det dock riktigt förjävligt vid de högre tonerna. Haha. Know your limits dude.

Var och simmade senare på kvällen. Tänkte försöka göra det till rutin att simma varje torsdag. Det är nice att simma, man blir lite mjukare i kroppen och känner sig inte så stel som man gör om man endast tränar styrke. Tror det är ett jävligt bra komplement till styrketräning. Jag väntar också på att det blir lite bättre väder så att man kan dra och åka skidor i Riekkola. Jag har sagt till farsan att jag ska slå hans placering i Vasaloppet här inom några år. Får se hur det blir med det. Småfult när pappas bror åkt Vasa-loppet typ 20 gånger och aldrig slagit pappas placering. Pappa har bara åkt en gång. Tror han kom nånting mellan 1500 och 2000. Han fick medalj iaf.

Over and out!

Black Label Society - Too tough to die
Charon - Death can dance


Lost

Nu är första säsongen av "Lost" officiellt avklarad. Väldigt bra serie måste jag medge, men känns ibland som att det går ganska segt framåt. Hörde nyss av vännen att serien ska vara 6 säsonger lång, och den är inne på andra säsongen just nu. Alltså är jag 23-24 år gammal när sista säsongen är färdig, förutsatt att man räknar ett år som en säsong. Damn, jag känner mig gammal bara jag tänker på det.

Lite kommentarer om serien då. Det första jag lade märke till var att det inte var nåt intro där alla karaktärer presenteras, och inte heller något outro med credits. Det enda man får se är ordet "Lost". Bara det är väl lite häftigt. Eget iaf. Jävligt skönt när man slipper spela förbi långa intron när man kollar en massa avsnitt efter varann. Konceptet är väl inte direkt nåt banbrytande men det känns väldigt välproducerat. Ett flygplan crashar och ungefär 45 pers blir strandsatta på en ö. Första dygnen väntar de på att bli räddade men inser snart att ingen kommer att komma. Snart går det upp för dem att det inte är vilken ö som helst de hamnat på samt att de inte är ensamma på ön. Serien känns lagomt psykisk och djup. Jag skulle nog klassa den som thriller. Under seriens gång får man lära känna några karaktärer genom flashbacks i deras liv. Till större delen dygnen före crashen. De flesta har en ganska speciell historia bakom sig. Mycket detaljer som läggs fram tidigare i serien makes no sense, men får så småningom sin förklaring. På det sättet känns serien ganska smart. Sådant som hänt i början och då inte tycktes ha någon betydelse blir några avsnitt senare essentiellt i allra högsta grad.

Sum summarum: Mycket bra serie. Något beroendeframkallande. Se den.


Bästa skivsläppen 2005

Här kommer inlägget som alla väntat på. Säger vi. Bästa skivorna (enligt mig) från 2005. Lite sent kanske, det är ju snart februari. Bättre sent än aldrig dock.

Sentenced - Funeral Album
Sista skivan från de mångåriga favoriterna. Det är svårt att leva upp till "The cold white light" men plattan nådde ändå alla förväntningar med god marginal. Jag har fortfarande inte förlåtit mig själv för att jag tillät mig missa deras sista konsert i Oulu. Kommer nog aldrig göra det. Finns inget band jag kan texterna lika bra som till Sentenced. Fin blandning av sarkasm och "svart humor" som de kallar det för själv. Samtidigt har de odödliga kärlekstexter. Lopakka är en poet och textförfattare i särklass. R.I.P Sentenced.

Judas Priest - Angel of retribution
Halford är tillbaks och man kan lugnt konstatera att the Priest is still going strong. Lätt bästa plattan sedan "Painkiller". Jag hade turen att få se dem live i februari, i Oulu, Finland. Jävligt bra show var det. JAG fångade Scott Travis's trumpinne! Jag vet, jag ska sluta skryta.

Static-X - Start a warFrån att ha varit ett band i mängden (min mängd) så spärrade Start a war upp mina ögon för dem. Static-X  är ett rytmernas band, det sliter verkligen tag i en. De har verkligen ett eget sound och det dem gör, det gör de jävligt bra. All of my respect to you guys. Nick Oshiro har blivit en av mina favorittrummisar. Tunga gitarrer och beats from hell. Just the way I like it.

Måste.

Se.

Live.

"Down, down, down I'll destroy you, kill or be killed. Down, down, down you'll become the enemy. Enemy!" är för evigt inristat i mitt minne. Har spammats flitigt i duschen kan jag tillägga.

Några andra heta skivsläpp från 2005:

Charon - Songs for the sinners
System of a down - Hypnotize/Mezmerize
Demon Hunter - The triptych
H.I.M. - Dark Light
Hanoi Rocks - Another Hostile Takeover
Masterplan - Aeronautics
The Darkness - One way ticket to hell... and back
Hellfueled - Born II Rock

Jag hörde "Breaking Benjamin" första gången 2005 också. Eftersom de inte har släppt någon skiva 2005, och jag verkligen vill ha med dem här på nåt sätt, så blir dem Årets upptäckt. Very metal.

There you have it!


Andra bloggar om:
Musik, Sentenced, Judas Priest, Static-X

Welcome to the jungle

Yosh! Nu är inspelningsstudion bokad i Kalix, en helg i slutet av februari blev det. Småbra. Eller jävligt bra om jag ska vara ärlig. Jag har 7 låtar som det ska läggas sång på och vännen hade några låtar som ALLT ska spelas in på. Fy satan, det kommer bli tajt med tid. Nåja, man hinner med det man hinner. Right? Nu ska det bara planeras och förberedas som bara den så man får ut så mycket som möjligt av den lilla tid vi har i studion. Ska bli kul att höra slutresultatet sen. Ska bli kul att låta andra höra också.

Idag var det tänkt att jag skulle göra lite nyttiga grejer som att kolla på högskolor och utbildningar, men hur gick det eg? Jo, jag vaknade; började kolla på "Lost" och sen så fastnade jag. Kollade ungefär tills jag var tvungen att åka hem till päronen för att käka. Jag var i alla fall och tränade ben och biceps på nautilus så några kalorier har fått avverkas iaf. Har nästan kollat hela säsong 1 av lost på tre dagar, jag vet inte om jag ska skratta eller gråta. Men jävligt bra serie! Ska skriva lite mer om den när jag avverkat hela första säsongen. Att den avviker från andra serier kan man väl konstatera iaf.

132 dagar kvar till Sweden Rock Festival nu. Soon there!

Såg att jag hade haft över 2000 besökare på bloggen nu. 1000-2000 gick hundra gånger snabbare än 0-1000. Mäktigt. Tack till alla som läser! Very metal.

Oyasumi Nasai!

Guns n roses - Welcome to the jungle
Edguy - Vain glory opera


Rundgång!

Jes. "Rundgång" hade premiär nyss på tvåan. Det verkar jävligt lovande. Sköna dudes som leder programmet, och många intressanta reportage samt en hel del musikvideos. Onsdag 22:30 har härmed ristats in i minnet 10 veckor framöver. Kolla kolla kolla.

Läs mer
HÄR. Det verkar gå att kolla första avsnittet där också. Metaaaaaal.Melker Becker och Mattias Lindeblad

Andra bloggar om: Rundgång

Recept

Här får ni mitt senaste recept på dålig lukt:

Ingredienser:
3 dl mjölk
En skopa proteinpulver

Häll mjölken i en shaker och tillsätt proteinpulvret. Skaka i några sekunder, drick sedan upp. Lämna lite kvar i botten. Skölj inte ur shakern, utan stäng korken och sätt den på varmt ställe, typ på fönsterbänken ovanför elementet, som jag gjorde.

En vecka senare.

Kom hem från träningspass, leta efter en shakerflaska, hitta den på fönsterbänken och öppna korken.

Magic.

21030-14
Nej, jag hittade inget mer relevant bildmaterial :]

Tisdag of nothing

Dagen kan sammanfattas som trummor, lost och träning. Mer har jag nog fan inte gjort, inget nämnvärt iaf.  Tacka gud för TV-serier dagar som den här. Småfint. Synd bara att man ser så lite kanaler här (ettan, tvåan, fyran och finska kanalerna), man kanske borde fixa en boxer eller nåt men det känns lite onödigt när jag ändå flyttar om typ ett halvår. Tur att man får snylta TV hos päronen ibland. Livet är inte lätt utan femman.

Jag installerade nåt Macromedia-paket idag med bl.a. DreamWeaver 8 och senaste Flash, så jag tänkte som att jag skulle börja lära mig flash sakta men säkert, och kanske smälla ihop någon sexig hemsida helt i flash en vacker dag. Får se hur det blir med det. Disciplinen är inte den bästa just nu. Iofs så är den aldrig det. We'll see.

Småbra när man fick en värdecheck från statoil på 100 spänn idag. Mindre bra när jag direkt efter det upptäckte att jag fått 150 spänn att betala för att jag missat en tandläkartid. Motherfucker. Det tar alltid ut sig på nåt sätt. Lönen kom iaf idag, lite tröst är ju det. Den var dock inte så fet som den brukar vara. Jag måste seriöst börja jobba mer.

Imorn ska jag vara lite produktiv och ta tag i saker som jag måste göra. Måste börja plöja igenom högskolorna och universiteten lite smått så det inte blir feta stressen sen när man ska skicka in ansökningarna. Grafisk design eller musikproduktion låter som nåt för mig. Kan hända att jag bara läser fristående kurser första året. Vettefan hur det blir, orkar inte tänka på det. Fast jag borde. Damn.

Anyway, nu ska det sovas. Jag har börjat bli duktig på senaste tiden. Sällan jag är vaken längre än till 0100. Man känner faktiskt lite skillnad. Tänker klarare osv. Jag läste nånstans att det kan ha med dagsljus att göra. Man behöver typ ljus för att må bra, annars blir man lätt deprimerad eller nåt sånt. Såg på nordnytt för länge sen att de hade inrett helt vita rum på Kalix-sjukhus, där folk fick sitta och chilla. Helt tyst var det också, och man hade på sig helt vita kläder. Jag har nog dock en jävligt bra bit kvar innan jag drar dit, haha. Jag säger bara placebo om det.

Oysaumi Nasai!

The Shins - Know your onion

Gammastrålar till Sweden Rock

Jes, nu har Sweden Rock crew presenterat ett till band, Gamma Ray. Äntligen nåt band man känner till ganska väl. När jag hörde "Powerplant"-plattan första gången var jag helt inne. Det var iofs några år sedan, men vafan, ska bli kul att se dem ändå. Riktig tysk power-metal. För er som inte känner till dem så är det Kai Hansens band (ex. sångare och grundare av Helloween). Har man inte hört talas om helloween så bör man överväga Seppuku.


Gamma Ray


Andra bloggar om:
Sweden Rock Festival, Gamma Ray

Rasterbator

Fick en fin idé igår. Jags ak använda RASTERBATOR för att göra nåt häftigt. För er som inte vet vad rasterbator är, så är det ett program som man laddar in en bild i, sedan delas bilden upp på flera A4 som man kan skriva ut och sätta upp på väggen. Det blir ganska snyggt. Typ så här kommer det se ut (fast jag ska givetvis ha en annan bild):Min blir nog inte så där stor och sen blir det i svartvitt för jag har ej tillgång till en färglaser.

Jag tror att jag ska göra av den här bilden:


Johnny Cash

Jag tror det kommer bli jävligt nice. Bara så ni vet.

Friends returns to TV

Woho, det ska spelas in fyra nya avsnitt av "Vänner". Very metal! Ska bli kul att se. Vänner är en av de bästa serierna som existerar. Roligast också. Hoppas det inte dröjer för länge innan de släpps, men de verkar ju som att de redan håller på att skriva manus så. Wonderful.

LÄS HÄRVännerna

Lite tankar angående blodpudding

Imorse var jag ner och spelade trummor, det var ganska nice. Lite skit att hälften av grejerna inte var på plats, så jag satte upp ett par cymbaler och sen dubbelpedalen på plats. Jes tänkte jag, nu kan jag äntligen spela lite. Jag smällde på min iPod och 10 min senare tog batteriet slut. Typiskt. Nåja, vännen som äger trummorna sparar iaf lite energi när han slipper sätta lite grejer på plats.

Det var en ganska seg dag idag. Började kolla serien "Lost" efter att folk rekommenderat den. Den ska vara skitbra, säger de. Jag återkommer med lite kommentarer när jag kollat några avsnitt.

Idag käkade jag blodpudding. Det är fan en konst att steka blodpudding, tur att man har en mamma som är proffs på det. Det blir alltid perfekt när hon steker. För det första måste man skära lagom tunna skivor och sen måste man steka dem lagom länge osv. När jag testade göra själv så blev mina skivor helt osymmetriska och resultatet blev inte så där jättebra. När syrran skulle steka förra veckan så blev skivorna så tunna så att det var som att käka chips eller knäckebröd eller nåt. För tjocka skivor är bland det äckligaste som finns. Skolans blodpudding är ett praktexempel på hur blodpudding inte ska vara. Fy fan. Det är nog inte så många som gillar blodpudding bland de yngre generationerna som jag själv tillhör. Jag gillar iofs bara blodpudding när mamma lagar. Aldrig har tillagning varit så viktig som när man lagar blodpudding. Mark my words.

Ääh, nu ska jag sova. Får se vad man hittar på imorn. Jag vill jobba, tro det eller ej. Must... have... cash.

Bruce Springsteen - The River
The Shins - So says I


The Boss

Idag har det lyssnats ganska flitigt på "The Boss", Bruce Springsteen. Om någon låt skulle få mig att börja spela munspel så är det "The River". Fan så bra det låter. Jag är nästan sugen på att köpa ett munspel och börja lira lite, ganska coolt ändå. Det skulle man också kunna ha med sig överallt, praktiskt som fan. Det är lite svårt att bära med sig guran överallt. Munspel på fyllan i Sweden Rock är ju en given hit!

Nu är det bestämt. Ett stycke munspel ska inhandlas asap. Nån som vill sälja?

Anyway, Bruce Springsteen. Jävligt skön kille. Såg ett klipp på youtube.com där han står mitt på stan i Köpenhamn och lirar gitarr samt sjunger några hits. Han är då inte rädd för folk, det var ganska fet publik ändå. Läste sedan att han har gett show på olika flygplatser, och börjat lira med olika band på div krogar osv. Helt spontant. Verkligen en jordnära kille. När han hörde att en servitris inte hade pengar till en sjukhusräkning så tog han upp namn och adress och några dagar senare fick hon en check med posten.

Han kallas inte THE BOSS utan anledning.

Lyssna på Springsteen, han har många hits. Har man inte hört "The River" så är det illa. Vääldigt illa.


The Boss

Kellog's All Bran = Very Metal

Jes, idag har det varit en duktig dag. Jag har diskat, städat och sköljt ur ett berg av yoghurt- och juicetetror. Jag har nu konstaterat att en liter yoghurt räcker till två frukostar. Jag har nog fan bara käkat yoghurt och kellogs all bran sen jag flyttade in här. Enligt kellogs så ska all bran ge en bättre magkänsla på 14 dagar. Nja, i så fall är känslan för liten för att man ska känna den, och därmed är det väl ingen känsla? Djupa tankar, jag vet. Jag käkar mest all bran för att det är billigt i kombination med att det innehåller mer protein än de flesta andra flingorna. Bara så ni vet. Köp Kellog's All Bran, det är meeeetal. Säger vi.Sedan har man hunnit vara hem till päronen för lite mat och hederlig bastu. Väldigt nice. Lite senare kollades det film, "The Island" (se posten nedanför), med vännen Niklas. Mycket mer har väl inte hänt, har pysslat med musiken och så som vanligt. Är ledig hela jävla veckan fram tills fredag, så lite rastlös man kommer vara. Ska förhoppningsvis hinna (orka) kolla på skolor och utbildningar man kan tänkas söka in på. Ska ju söka in i April och jag har fortfarande ingen aning om vad det blir, så beslutsångesten börjar göra sig smått kännbar. Det är ju mindre nice.

Btw, så gjorde jag några kategorier här till bloggen. Så hädanefter blir inläggen uppdelade i kategorier. Det kanske underlättar på nåt sätt.

Nu ska jag värma micropizza och sen sova. Later!

Judas Priest - Painkiller
Demon Hunter - Deteriorate


The Island

Kollade just "The Island" med Ewan McGregor och Scarlett Johansson. Daaamn, she is hot. Den handlade om en massa kloner som levde under jorden. Enda syftet i deras liv är att följa en massa regler för att en vacker dag vinna på lotto och komma till "The Island", enda platsen på jorden som är oförstörd. Allt är dock en lögn. Sanningen är att de är produkter i ett företag. Rika människor behöver div. organ för att kunna leva längre, så de beställer kloner och ur klonerna tas sedan organen. Två kloner (Ewan och Scarlet) lyckas rymma och upptäcker en helt ny värld, "den riktiga världen". Nu blir de jagade av en massa legosoldater och de inser snart att de är värda mer döda än levande. Kan tilläggas att allt utspelar sig 2019. Jag undrar om världen är så hi tech om 10 år?

Hur som helst, väldigt bra film. Bra story, aktuell, smart samt fina actionscener ger den högsta betyg: MMMMM. Se den!
Bugaloooooooooo SHRIMP

Hahaha, fan vad bra.

Idag har det inte hänt farligt mycket. Jag hade turen att upptäcka att min gamle vän Jouni var online på ICQ tidigare idag. Från början så installerade jag ICQ igen endast för att kolla om han lever fortfarande. Kändes bra att iaf få det konstaterat idag. Hur som helst, har inte snackat med honom på säkert ett par-tre år så det var nice att catch up lite. Bästa barndomsvännen liksom, vi umgicks hela tiden. Har skitmånga odödliga minnen tillsammans. Måste träffas och snacka lite irl när man har vägarna förbi Luleå.

På nåt sätt så kom Fresh Prince på tal och så klart "dansen" med Will och Carlton. Vi kollade Fresh Prince typ varje dag när vi var yngre, och om jag inte minns helt jävla fel så lärde vi oss dansen också. Haha, good ol times.

Kolla
HÄR.

"Will, the thrill and Bugalooooo SHRIMP" Det är för bäst. Den som inte skrattar är inte human.

Snackade med Macke också. Han ska försöka boka studion i Kalix när han kommer upp i februari. Det betyder att jag äntligen får sång inspelat till mina låtar. Woho! Sen kan jag lägga upp dem och ta all kritik. Härligt, härligt, häääärligt.

Var nyss och kollade film hos Nicke. Vi kollade "It's all gone Pete Tong". Den handlade om en DJ på Ibiza som är tungt bra, men sen tappar han hörseln och allt går käpprätt åt helvete. Bra film var det iaf, MMMM. Se den om tillfälle ges! Ska nog kolla en annan film som jag tog också, "The Island". Måste bara ringa och höra om Nicke vill se den. Fan, blev lite godissugen. Köpa godis/inte köpa godis, det är frågan. Jag borde vara nyttig men jag har fan tränat varenda dag hela veckan så det är okej.Later!!

Lost Horizon - Think not forever
Led Zepelin - Whole lotta love


R.I.P. Dave Lepard

Det här inlägget är tillägnat Dave Lepard (crashdiet), som hittades död imorse.

"only the good die young"

Vila i frid.


Dave Lepard

Satansjävlafanhelvetedamnfuck

Läste igenom min förra post nyss och upptäckte att jag använder mig av sjukt mycket svordomar ibland. Kanske borde dra ner lite på det? Vi säger så. Jo. Fast order "Fuck" är världens mest användbara ord faktiskt. Det finns inget annat ord som man kan använda på lika många sätt och sammanhang. Finns en bra mp3a där en snubbe snackar om just order "Fuck" och hur man kan använda det. Måste hitta den.Var och tränade nyss och så. Har rotat bland mina bildmappar imorse, och jag hittade några bilder som jag tycker var fina. Lade upp dem på hemsidan så kolla gärna. Länk finns där nere till höger!

Snart ska jag dra och jobba kvällen. Nice. Hoppas bara man hinner få mat före det.

In Flames - Scream
Sonata Arctica - The end of this chapter

Statoils säljattack... zzzzzz

Idag var det utbildning på jobbet. Man skulle lära sig "merförsäljning", typ ställa säljfrågor till varje kund osv. Typ om nån köper ett paket cigg. så ska man fråga "någonting annat?" och innan kunden hinner svara "nej, det är bra så" så ska man fråga "en tändare kanske?". Kändes ganska löjligt att stå där och hålla på. Vill de ha en jävla tändare så kan de väl lista ut det själv? Hon som utbildade sa att kunden vill köpa en massa i butiken, "han vet bara inte om det". Det kändes som att man tvingade på en massa kunder div. varor som har nåt samband till varorna de valt själv. Kändes inte helt 100% men enligt henne så är merförsäljning väääääldigt viktigt och blablaBLAAAAAAA. Sen om man in upplyser kunden om varenda litet jävla erbjudande i butiken så begår man tydligen tjänstefel, och hon sa till mig att jag inte vill begå det. Oh, det är ju fan ett familjeföretag vi driver och vi driver det hur fan vi vill. Den dagen farsan ger mig kicken skrattar jag ut min inälvor. Han kan inte ens spara på diskett utan min hjälp.

Varför anstränga sig hur hårt som helst för att få folk att köpa en tändare extra eller nåt när man inte får extra betalt för ansträngningarna? Statoilfolket vill att man ska jobba som satan utan att man får högre lön whatsoever. Kom igen, lite motivation skulle ju inte vara fel. Skulle man få bonusar för om man säljer som fan så skulle det ju vara motiverande. Fan jag jobbar för att betala hyra och få lite sparat, tro inget annat. Har saker som jag hellre sysslar med än jobb, musiken t.ex. Hon förutsatte som att alla älskade sina jobb. Hon hade ännu pluggat ekonomi i 5.5 år och var helt inne i sitt säljarjobb. Jag blev nästan deprimerad. Nåja, alla är vi olika. Dagens konstatering.

Enough is enough. Resterande dagen har jag käkat kinamat, varit och simmat samt styrketränat och sen har jag läst lite och suttit framför datorn. Kommungubbarna kom aldrig och fixade mitt element. De kanske kommer imorn.

Förresten. Inte lite jävla kallt det har varit ute senaste dagarna. Jag tog på mig långkalsonger idag. DÅ ÄR DET KALLT.

Nu ska jag sova. Later!

Skumdum - Aldrig nog
Judas Priest - Out in the cold


Så kan det gå!

Idag gick halva dagen åt till att hjälpa kommunsnubbarna med elementet. Inte för att jag gjorde så jättemycket men jag var iaf tvungen att vara hemma av nån anledning.

Runt 12 tiden kom första kommunsnubben som konstaterade att det behövdes ytterligare två snubbar i form av en rörmockare och hans hjälpreda för att fixa biffen. Först var det tänkt att de skulle ta med sig elementet men när de väl fått löst det så konstaterade vi att det väger ungefär i samma klass som en elefant. Det var så tungt så att det hade sjunkit ner typ 2 cm i golvet. Kan väl tilläggas att elementet är ungefär lika gammalt som stationshuset. Vettefan hur gammalt det är men jävligt gammalt iaf. Säkert runt 100 år. Hjälpredan fick åka iväg och hämta en specialvagn som de sen använde för att forsla iväg elementet till gemensamma tvättstugan där det förmodligen ska svetsas ihop imorn. Rörmockaren var ganska stark, han orkade lyfta elementet i nån sekund innan hann släppte ner det så att hela golvet skakade. Jag diggar kommungubbarna. De började läsa i min Moore-tidning och drog massa skämt. Fan vad bra.

21030-13
Så kan det gå.

Tyckte dock lite synd om hjälpredan. Rörmockaren kallade honom för "dumma bonde" osv. när han gjorde nåt fel med dammsugaren och spillde lite vatten på golvet. Stackars kille, han såg lite less ut. Livet är hårt ibland.

Jag fick någon supergrej som vikariat för mitt element tills det är fixat. Det är fan som ett bastuggregat. Varmt som satan har det varit här hela dagen. Jag drog typ hem och käkade och sen till nautilus och tränade, när jag kom tillbaks var det tunga bastun här inne. Visst var det skönt i nån minut när man varit ute i kylan och så, men sedan blev det fan übervarmt. Tror jag fått kontroll på skiten nu. Det är inte så där super mega turbo varmt nåmer. Bara varmt.

Jag hann inte kolla "Walk the line" idag heller. Fan. Imorn måste jag se den. Det är ju om Cash ffs. "In my life" är en av mina nya favoritlåtar med Cash. Något nice röst gubben har. Hoppas jag låter likadant när jag är 60 bast.

Nu ska det sovas. Oysaumi nasai!

Johnny Cash - In my life
Edguy - King of fools
High and mighty color - Sweet Escape


Metal-skolan part one

Tänkte bidra till det evigt onda och utbilda alla mina kära läsare i den enda sanna hårdrocksskolan. Dagens ämne är "the metal sign". Ni vet tecknet som alla metal dudes gör med sina händer; man håller upp lill- och penkfingret medan resterande fingrar är nere. Jag ska göra det lättare för er, så ni hänger med:


Så där.

Var har då detta sitt ursrpung? Jo, det var en sångare vid namn Ronnie James Dio (Rainbow, Dio) som uppfann det. Om nån påstår att han inte uppfann det så var det iaf han som introducerade för större delen av hårdrockspubliken genom omslaget av Dios debutalbum "Holy Diver". Se nedan.


Ronnie James Dio

Tecknet förekommer första gången på det vackra omslaget av Dios debutalbum "Holy Diver" från 1983.


Holy Diver

Idag är tecknet inte standard bara för Dio-fans utan för varenda metal dude runt hela planeten. Det ni!

Mission radiator

Jes, i natt så hade som sagt en pöl som täckte halva min lägenhet uppstått. Det var bara att plocka fram moppen och moppa upp skiten. Upptäckte sedan att det var från elementet det droppade. Och det droppade ganska hårt, bara nån minut senare så hade en skapligt stor pöl uppstått. Så jag gick och knackade på hos Katarina lite försiktitgt, tror hon sov för hon öppnade inte. Hittade sedan Kais nummer (vilket jag tänkte fråga Katarina om) i det gemensamma köket, så jag ringde och störde honom mitt i natten, men trots det så kom super Kai till undsättning. Det gick dock inte att göra så mycket än att sätta en ugnsplåt under elementet som man får tömma då och då. Jag fick stiga upp klockan 6 för att tömma den. Sen planerade jag på att stiga upp till 8 för att hinna göra lite av dagens aktiviteter men det sket sig, blev väckt av att nån knackade på dörren runt halv 12 istället. Nu är elementet avstängt och det är kallt som fan här inne. Det droppar fortfarande, och jag tyckte ärligt talat att det var bättre när det var var varmt och droppade. Nu är det kallt och droppar, what's the point?

Anyway, måste vänta på att några kommunsnubbar kommer och hämtar bort elementet för att svetsa ihop det igen. Hoppas jag får ett reservelement som jag kan ha under tiden för det är seriöst svinkallt här inne nu.

Nu frukost!

Sonata Arctica - Abandonned, pleased, brainwashed
Lost Horizon - Pure


Mayday

Jes, äntligen. Kom just hem från jobbet. I've been looking for freeeeeedom. Fy satan vad det har varit kallt idag. Kanske inte så farligt många minusgrader men det har blåst allmänt hårt. Aldrig har jag tänkt på långkalsonger lika mycket som när jag vandrat mellan bilen och stationshuset idag. Jag målade upp ett sckräckscenario i huvet nyss. Jag står och duschar och plötsligt så teleporteras jag ut på havet på ett ensamt isflak där jag står naken och nyblöt efter duschen. Givetvis blåser det hundra gånger hårdare på havet än det gör här i samhället. Oooh.

Det var ganska lugnt att jobba i dag, med jämna mellanrum. Dagens var att det ska komma några lirare från folkhögskolan i Kalix och intervjua min far om ikeaetableringen för att någon lärare där nämnt att han är så "verbal", bra på att uttrycka sig osv. Haha, småmetal. Jag blir alltid ägd av honom när vi diskuterar nåt som har med ekonomi att göra. Syrran är en D-uppsats från magisterexamen som civilekonom och han äger henne med. Han borde fan blivit lärare eller nåt. Jag äger iaf honom i "vem vill bli miljonär", eller "postkod-lotteriet" när det är på fyran.

LOOOOOOOL. Kände just att det kändes lite blött vid ena foten och när jag kollar ner så upptäcker jag en så häääääääääääääääääär stor vattenpöl på mitt golv här. Just under databordet och allt. Mayday mayday sos sos, nu måste jag dra och fixa det här. Vad ska jag göra? Vet inte ens varifrån allt jävla vatten kommer. Vet inte varför jag fortsätter skriva heller. Det här kan inte vara bra.

Later!

Kattmardröm

Good morning BLOGGOSFÄREN!! Tänkte bara skriva nåt för skrivandets skull. Fan vad sjuka drömmar jag hade i natt. Jag brukar aldrig minnas vad jag drömt men det här går fan inte att glömma. Katten var helt jävla vild. Mördarkatt. Vart får jag allt ifrån? Mitt undermedvetna drar nytta av min destruktiva 80tals-b-skräcfilms-fantasi. Fy fan.

Later!


Dieeeeeeeee human.

And the Gods of rock said: "let there be cream"

Fick just hem Johnny Cash-filmen, "I walk the line". Orkar inte vänta tills den släpps på DVD. Ska vara duktig och gå och lägga mig i tid idag så det blir att kolla den först imorn. Har läst att den ska vara bra, så det blir kul att se den.

Nu är trumsettet äntligen på plats igen så jag kan vara och spela när jag vill. Skönt som fan. De har varit i studion i skolan sen mitten av december, så man har liksom inte spelat på ett ganska bra tag. Ska vakna tidigt imorn och för en gångs skull vara lite tidigare till nautilus och träna konditionen. Var och tränade bröst/axlar/mage idag. Känns som att jag inte ökar i motstånd så mycket nå mer, det går ganska segt. Tror jag måste börja äta bättre och framför allt mer. Det går inte så många timmar efter att man käkat magen full innan man är hungrig igen. Sjukt. Iofs så har jag aldrig tränat så mycket som jag tränar nu. Man får väl räkna med att man måste öka kaloriintaget för att orka med. Yeah, I guess so.

Började läsa hårdrockens historia från början, i Sweden Rock, också. 1966 säger de att är hårdrockens första år, och "Cream" med bl.a. Eric Clapton på gura anses vara första renodlade hårdrocksbandet. Vettefan om jag ens hört nåt av dem. Det ska vi dock snart ta reda på. Måste läsa ut hela artikelserien, man måste ju kunna sin musikhistoria. Artikelserien är dock inte helt färdig ännu. I senaste numret var de framme vid året 1987, och de räknar med att vara färdiga med hela serien nångång 2008.


Cream's första platta "Fresh Cream"

Visst var säkert det mesta bättre förr, men vettefan vad jag ska säga om det där omslaget. Metaaaaaaal? Hum, låt mig tänka. Kanske inte.

Blir att jobba kvällen imorn. Känns som att man jobbar alldeles för lite nu. Måste ordna så jag får mer timmar i februari. I need Cash! Varför kan jag få någon ruggig idé typ killen som gjorde
http://www.milliondollarhomepage.com? Life is a motherfucker.

Nåja, nu ska jag sova. Later!

Jo förresten, nya In Flames-plattan "Come Clarity" sparkar röv. Lyssna FFS! Jag hoppas innerligt på att de drar sina göteborgarslen till Sweden Rock. Yeehaaa!!

Over and out.

In Flames - Take this life
Sonata Arctica - Broken


Open your eyes

Kollade just Vanilla Sky med Tom Cruise. Den gick på fyran. Vet inte hur många gånger jag sett den nu, men jävligt bra film iaf. Det är också en sån där smart film där alla pusselbitar fallar på plats så där snyggt i slutet. Jag gillar såna filmer. MMMMM till Vanilla sky.


Tom Cruise i Vanilla Sky

Det är ungefär sån där Tom Cruise/Brad Pitt-form som jag har som mål med min fys-träning. Vill inte bli någon ruggig Arnold-biff. Not my cup of tea.

Sedan har jag sysslat ganska mycket i Cubase under dagen. Mina låtar börjar bli ganska färdiga nu, måste bara spela om solon och smådetaljer. Tror det kommer bli jävligt bra när man får sång inspelat, när det nu blir. Inom en snar framtid får man hoppas. Jag borde spela in sången själv också så har jag gjort precis allt själv; mixning, mastring, inspelning och så har jag ju skrivit låtarna själv också. Ett soloprojekt är ju aldrig fel. Skulle vilja vara till en fotostudio och ta lite proffisga promobilder med gitarren och så. Skulle vara tungt nice.

Mycket mer har man inte gjort. Var hem till marielund för att käka och basta och sen har jag också varit förbi hos Nicke en sväng. Kollade tv och sånt. Jag grävde fram alla mina Sweden Rock i marielund också. Blev en ganska fin bunt. Ska börja läsa artikelserien "hårdrockens historia" som börjar 1966 och slutar nångång på 90-talet skulle jag tro. Det är ganska mycket att läsa, men kul är det.

Nu ska jag sleepa. Oyasumi nasai!

Breaking Benjamin - Skin
Static x - The Enemy
Metallica - One


Det var tänkt att jag skulle vara 45 bast nu. Vad fan hände? Gud?

Kom just från folkan. Har kollat ett par band som spelade där ikväll. Alla spelar black- eller deathmetal nuförtiden. Dagens ungdomar. säger jag bara. Andra bullar var det för 20 år sen. Vad hände men den gamla hederliga metalen? "Evermoore" var väl kanske det närmaste man kom under kvällen. Och de har en brud som sjunger.

Det kändes lite som en befrielse att få sätta sig i bilen sen och smälla på Judas Priest's "Unleashed in the east", vilket för övrigt är världens bästa live-platta. Jag ska lära mig sjunga som Rob Halford en vacker dag. Fan, det skulle först varit ett bra nyårslöfte. Omöjligt, men bra ändå. Måste komma ihåg det till nästa nyårsafton. Jag vill se the Priest live igen. Det var så jävla bra, och förbandet In Flames var också sjukt bra då. Damn, det är såna där konserter som har varit så bra så att man inte vet om man nånsin kommer uppleva nåt lika bra. Jag fångade ännu Scott Travis trumpinne. Småstolt.


Judas Priest. Och jo ni gissade rätt. Halford är bög. Grattis.

Jag lever före min tid. Jag skulle velat vara född typ i början på 60-talet. Jag skulle fått vara med när band som Led Zeppelin, Deep Purple och Rainbow föddes och blev stora. När hårdrocksmaskinen drogs igång. Och sen det fantastiska 80-talet med the new wave of brittish heavy metal, med band som Iron Maiden och Judas Priest i spetsen. Jag skulle säkert också kunnat leva på min musik på den tiden. Idag ser det annorlunda ut. Folk köper inte skivor nå mer. Datorer och internet är standard idag och folk har hela sin musiksamling på en hårddisk. Att leva på sin musik stannar oftast vid en dröm för de flesta i dagens läge. Visst laddar jag också ner men jag köper nästan alla skivor som jag tycker är bra. Gamla plattor från de gamla goda dagarna vill jag dock ha på vinyl. Känns bättre på nåt sätt. De är liksom från sin egen tid då.

Nu ska jag käka nåt. Sen sova. Later!

Doors - Light my fire
Pearl Jam - Alive


Vart tog all snö vägen?

Svar: Japan.

http://www.aftonbladet.se/vss/nyheter/story/0,2789,758716,00.html

Det är ju sjukt. Men jag har förståelse för att man vill till Japan. Till och med för snön. Inte undra på att vi har så lite snö här när all snö dragit till Japan. Imagine: 4 meter snö på gatan. Respect. Jag skulle fan nästan ha snö ända upp till mitt fönster här. Det skulle vara som Waterworld med Kevin Costner fast med snö istället för vatten, "Snowworld", och utan Costner så klart. Skoteråkarna skulle nog inte klaga. Skulle ju fan kunna hoppa på hustaken. Men seriöst, naturkatastrofer hit och dit. Undra vad som kommer näst? Säkert har vi tornados här i Happis snart. Skulle inte förvåna. In nå mer.


Sjukt!

Har spenderat senaste timmen på att kolla japanska musikvideos på youtube.com. Hittar typ allt på alla banden. It's never been this easy before. Cheers to youtube!

Justja. Det presenterades ju ett till band till Sweden Rock: "Venom". Det var ingen större hit. Men jag ska nog se dem om jag inte gör nåt annat. Har bara en låt i huvet med Venom, "In league with satan". Alla sjöng den för nåt år sen. Jag minns inte varför. Nu får det fan börja komma lite nyare metal-band till srf. Damn it.

Imorn är det Dark border metal festival på folkan som SveFi anordnar. Cryptic och No Armor spelar så det blir att dra dit och kolla. Undra om det kommer nåt folk. Det är ju Happis ändå. Tveksamt. Var inte så där ruggit mycket på Nordic Rage i Boden heller med kända band och allt. Men vi har ju alla Suomalaiset iofs. Cryptic och Necro verkar ha sin lilla beundrarskara. Haha :]

Lyssnade på konserten från stadion 2003 med Iron Maiden idag. Fick rysningar hela tiden. Man får tillbaks lite av samma sinnesstämning som man hade när man var där. Bästa konserten jag varit på nånsin. 33000 pers, alla sjunger med. MAIDEN MAIDEN MAIDEN MAIDEN!!. Det sägs att Bruce fällde en tår när han satte sig på monitorn medan hela publikhavet hyllade dem. A once in a lifetime experience. The Clansman också, som är grymt Braveheart-inspirerad. Alla sjunger FREEEEEEEEEEEDOM!!! Och sen The Trooper, Fear of the Dark, Revelations m.fl. Det är varmt, trångt, luften är varm och man är törstig som om man vandrat i Sahara 5 dagar. Så jävla underbart.

Take me back. Eufori.

Nu ska jag värma micropizza. Mozarella. Later!

Johnny Cash - Folsom prison blues
Iron Maiden - The Clansman
Deep Purple - Burn
X - Japan - Dahlia


Vad är meningen med livet?

Jes, om ungefär en timme presenteras nästa band till Sweden Rock, får se om det blir nån överraskning. Hoppas det blir nåt bra.

Idag har Nightwish spammats. Var ett tag sen man lyssnade på dem. Synd att de kickade sångerskan för jag ville se dem live nångång, men det letar visst efter en ersättare nu. Lyssna på typ "Ghost love score" från senaste skivan. Helt sjukt vacker sång. Jag får rysningar varje gång på refrängen.

Måste tipsa alla om tidningen "Moore". Fan vad bra den är alltså! Bingo Rimér is the shit. Måste börja prenumerera asap. Very metal.

Började kolla en ny anime idag också; "Blood+". Verkar helt okej, har bara sett 5 episoder för episod 6 ville inte komma ner helt av nån anledning. Hatar när sånt händer, vittu. Ska iaf inte uttala mig mer om serien när jag sett så lite. Bara så ni vet.


The meaning of life

Nu går Monty Python's "meaning of life" på 2an också. Kollar lite smått samtidigt som jag skrver. Något bra den är! Är på "the middle of the film" nu. Småbra. Se den om ni inte gjort det! Kolla "holy grail" och "life of Brian" också. Det är såna där filmer som man bara måste ha sett, iaf en gång. Jävligt många odödliga punch lines i dem, haha. Borde vara en dödssynd att inte ha sett dem. In my opnion.

Ska väl kolla färdigt filmen och kika vad de presenterar för band. Sen ska jag lägga mig före 1 första gången på, ja, jag vet ärligt talat inte hur länge. Ska försöka börja gå och sova i tid from now on.[the End Of The Film]
Lady Presenter: Well, that's the end of the film. Now, here's the meaning of life.
[Receives an envelope]
Lady Presenter: Thank you, Brigitte.
[Opens envelope, reads what's inside]
Lady Presenter: M-hmm. Well, it's nothing very special. Uh, try and be nice to people, avoid eating fat, read a good book every now and then, get some walking in, and try and live together in peace and harmony with people of all creeds and nations. And, finally, here are some completely gratuitous pictures of penises to annoy the censors and to hopefully spark some sort of controversy, which, it seems, is the only way, these days, to get the jaded, video-sated public off their fucking arses and back in the sodding cinema. Family entertainment? Bollocks. What they want is filth: people doing things to each other with chainsaws during tupperware parties, babysitters being stabbed with knitting needles by gay presidential candidates, vigilante groups strangling chickens, armed bands of theatre critics exterminating mutant goats. Where's the fun in pictures? Oh, well, there we are. Here's the theme music. Goodnight.Later!

Nightwish - Ghost love score

Honto ni sugoi!

Sjukt sugen man blev på att fixa en systemkamera när man kollar en massa bilder på nätet som div. hobbyfotografer har tagit. Ser väldigt nice ut kan man konstatera. Har kollat på en Nikon D50 ett tag och den verkar vara ganska ruggig enligt de flesta recensenterna. Inte så där mega turbo-dyr heller. Man beställer ju lätt från andra sidan Atlanten, inte långt ifrån halva priset jämfört med vårt dyra Sverige. När jag har lite mer pengar och det känns okej att bränna några k så sure, då ska jag ha min efterlängtade digitala systemkamera. Man kanske kunde köpa en analog också? Det är ganska metal med rullar, framkallning och hela kittet. Det är ju också en konst i sig. Frilansfotograf är ett av mina drömyrken. En vacker dag kanske? Yosh!


Någon som vill donera några tusen till mig i förebyggande ändamål?

Jobbade på förmiddagen idag. Det var två dudes från handels på t-skolan som praktiserade, så under fyra timmar blev de mina trogna disciples from hell. Jag utbildade dem i den nobla konsten att använda kassan, räkna pengar osv. Tiden gick ovanligt snabbt. Sweet.

Jag har kommit fram till att jag borde bli börsmäklare eller nåt. För ungefär ett år sen gav min käre far mig uppgiften att sköta hans fonder på ett av hans pensionskonton, "så att jag skulle lära mig". Det kommer typ in en summa i månaden och så får jag köpa vilka fonder jag vill för det. Hur som helst så har jag snart dubblat värdet på alla pengar som kommit in dit på kontot. Kick ASS! Nu måste jag bara övertala honom att jag ska få halva vinsten sen om några år när man får ut pengarna därifrån. Heheeee :]

Weho! På fredag presenteras ett till stort band till Sweden Rock, som "garanterat blir en stor överraskning för alla". Något nice. Fan bara det inte blir mer blues. Finns redan tillräckligt av det. Jag lekte med tanken att det skulle vara Iron Maiden, för det skulle då fan överraska mig. Men det var inget headliner-band och om Maiden skulle komma så skulle de lätt vara största bandet där. Man kan ju drömma, skulle iaf vara nice som fan att se dem igen. Skulle bli tredje gången! Up the irons! "Världens bästa band" som dismember också konstaterade på Nordic Rage. Sen lekte jag med tanken att Sentenced skulle komma för det skulle fan vara överraskande för att de lagt ner för några månader sen. Fan vad nice det skulle vara. Edguy får också komma. Ska vara jävligt bra live har jag hört. Fast allt duger säkerligen när man är drunk. Hellfueled vill jag också se. Fan, när jag är rik ska jag starta min egen festival. MIKEFEST, SWEDEN MIKE FESTIVAL eller  WOODMIKE. Fan vad jag är bäst på det här. Erkänn.

Nya bleach kom också idag. Bleach is the shit.

Oyasumi nasai.

Iron Maiden - The thin line between love and hate
Hellfueled - Born to Rock
High nad mighty color - Sweet Escape


Rock your fucking socks off

So, yet another day passes by. Once again I've spent most of the day in front of the computer, recording as usual. THIS is what I managed to produce today. I prefer to call it "Man on the silver mountain, karaoke version" since it lacks vocal-tracks. Don't take it too serious, I recorded all the shit in what, like an hour? It's a great piece of music though.

 I got some cool ideas today regarding what to record in future sessions. I think I'm going to try to record a song from each of my guitar heroes. At the moment I'm struggeling with "Tender Surrender" by Steve Vai, and fuck, why stop there? When I'm done with that one I'm going to continue recording a Joe Satriani song, maybe "Satch boogie" and of course a song by the contribution of Sweden to my little, but supreme, group of guitar gods, Yngwie J. Malmsteen. I would also like to record something a bit more technically challenging by Ritchie Blackmore than "Man on the silver mountain". I think I'll have to look into the matter a bit more and try to find the perfect solo by him. When I'm done with all the recordings the idea is that I'm going to have a kick-ass demonstration CD, which probably could come in handy in the future when I'm looking for a band, and the dudes in the band want's to see what I'm made of. Or not. I don't know. But something good is bound to come out of it. That should be for sure.


God.

Except all the recording, the day has been like all the others. I've been to the gym, working on my beach shape 2006 and so on. If you've read my blog you probably get the picture. No need to write the same stuff a hundred times. I don't mean to bore you, my precious readers. I should probably clean the room tomorrow. It doesn't look to good now, I think it's about to reach the physical limit of how messy it can get. But hell, I'm used to it by now.

Yatta! Tomorrow it's wednesday which means that a brand new episode of  "Bleach" should be avilable for download. Very good. It's been two weeks since the last release (they took a christmas break... pussies) and the one tomorrow should be a special, in other words twice the length. That means 45 minutes of ultra super mega turbo out-of-this-world high quality anime. Nice!

Anyway, enough is enough. I'm done for today and the bed is calling for me. "Miiiiiike, time to sleeeeeeep". For real. Oyasumi nasai!

- HEY! WHAT THE FUCK? WHY ARE YOU WRITING IN ENGLISH YOU SICK FUCK?

Well, since you bothered to ask, I'm writing this shit in english simply because I felt like it. I thought it would be a good chance for me to review my english skills. Fuck, maybe I'll keep writing in english for quite some time to come? I find it more fun to write in english and it's probably also very educating. Hell, maybe I'll start writing in japanese? Okay, maybe not. One step at a time. Maybe in 10 years or so. And yes, I'm very aware of the fact that what I've just written probably contains a hundred misspells and grammatic mistakes. Feel free to correct and comment if you've got nothing better to do. I don't mind getting better at the language.

Tenacious D - Rock your socks off
Charon - Little angel
Charon - Erase me
Deep purple - Perfect strangers


make me holy again

Lite fin resedagbok jag hittade från Japan idag. Det är en kille på helgon som har skrivit den, verkar nice. Har läst typ några timmar. Inte lite han hade skrivit heller.

Större delen av dagen har spenderats framför datorskärmen med guran i famnen. Har suttit och spelat in så länge nu så att typ halva översta hudlagret på vänstra ringfingret har nötts bort. Hann skriva musik till en ny låt också. Känner mig faktiskt ganska duktig nu. Jag blev sugen på att börja spela in "Man on the silver mountain" också, från första Rainbow-plattan. Det fanns en tråd på sweden rock-forumet där man skulle kommentera skivan och säga bästa låten. De flesta hade svarat man on the silver mountain. Tror jag också skulle svara man on the silver mountain om jag var tvungen att välja. De andra favoriterna verkade vara "temple of the king" och "16th century greenslaves".

come down with fire
lift my spirit higher
someone's screaming my name
come and make me holy again

i'm the man on the silver mountain!!!!

...spammades ganska hårt i duschen idag. Jag får rysningar nästan varje gång jag hör Dio sjunga de raderna över Blackmore's arpeggioslingor. Sjukt bra.


Gud.

Fick vara och träna idag också. Tror jag har skadat ena axeln eller nåt för jag har stått stilla hur länge som helst på axelmaskinen nu, och idag så var jag till och med tvungen att minska motstånd. Det känns inte bra. Får vara till läkaren om det inte blir bättre, men han säger säkert ändå bara nåt i stil med "ansträng inte axeln på 40 år blablabla". Motherfucker.

Idag käkade jag btw kebabrulle. Det var gott.

Nu ska jag sova.

Rainbow - Man on the silver mountain

A lot like love

Kollade en till Ashton Kutcher-film idag med Nicke. Den hette "A lot like love", typ romantisk komedi. Den var jävligt bra. MMMMM. Bra filmer is the shit. Se den om du inte redan gjort det!


A lot like love. Fan vad bra.

Har hela säsong 1 av "lost" nu. Enligt Nicke ska det vara världens bästa serie så jag tänkte att det skadar ju inte att testa. Sedan fick jag också den genialiska idén att söka efter Monty Python på youtube.com idag och hittade en massa gott och blandat. Har kollat en massa Monty-sketcher idag, något metal. Det är svårt att vänja sig vid att aldrig behöva använda nåt annat än youtube när man vill ha tag på någon kortare film, typ sketcher och musikvideos, men nu börjar jag bli van. Youtube is the shit folks!

Imorn tänkte jag att man kanske skulle ta tag i hemsidan och fixa den lite seriösare. Måste bara sortera bilder osv. Synd att man inte har hunnit få sång inspelad på låtarna så kunde man slänga upp dem också. Ska bli kul att höra vad folk tycker. Det börjar ta sig lite med Tender Surrender av Vai som jag håller på att spela in. Några dagar till så har jag första versionen färdig. Ruggig gitarrporr!

Imorn är det också btw äntligen måndag och det betyder att nautilus har öppet igen. Jävlarna stänger ju idrottshuset lite hela tiden så man får fan passa på när det är öppet. Känns det iaf som. Har känt mig tungt slö nu senaste dagarna när man inte har tränat. Bara käkat godis och kollat film. Nåja, imorn blir det buuuuurner. Skönt. Som. Fan.

Nu ska jag dricka upp min juice och sen ska jag sova. Later!

Nirvana - Come as you are
Entwine - Snow white suicide


You better run!

Damn, jag är vaken för länge nuförtiden. Ska börja gå och lägga mig i tid. Idag har det jobbats, sen har jag tinat bilen och nu funkar till och med stötdämparna som de ska. Körsensation. Har sedan varit till Nicke där vi kollade film, "Long weekend". Helt sjukt bra komedi. Länge sen jag skrattade så mycket till en film. Lätt MMMMM. Sen har vi käkat micropizza och kollat på John Lennon-dokumentär osv. Jag orkar inte skriva, är så trött så jag känner mig berusad.

I'LL BE BACK.

Mötley Crue - Without you
Dir en grey - Riyuu
In Flames - Swim


Respect!

21030-12
Marsvinet Sooty - min nya idol

Det luktade skit, blä blä

När jag satt och spelade in på Tender Surrender av Steve Vai idag så började jag få stötar genom strängarna, helt spontant från ingenstans. Jag vettefan vad det är för fel men det kan ju knappast vara bra att strängarna blir strömförande. Det börjar ta sig med låten, jag kan nästan hela solot nu och det är inte direkt nåt lätt solo. Det svåraste jag gett mig in på hittills men jag ska klara det. (!)

Var senare och kollade film hos Nicke med Nicke och Chrille. Vi kollade "liftarens guide till galaxen". Har haft boken i över ett år och har typ bara läst 10 första sidorna. Jag inbillade mig att jag skulle läsa den före jag kollade filmen. Det gick ju inte speciellt bra. Filmen var iaf bra. MMMM.


Hitchhiker's guide to the galaxy

Ännu senare så kollade jag och Nicke en annan film; "friday night lights" som handlade om ett football-team i Texas där allt hänger på att bli delstatsmästare. Den var också bra. MMMM.

Sen har de inte hänt så mycket mer idag. Nu sitter jag och lyssnar på en cover som sentenced gjort på W.A.S.P.'s "I wanna be somebody". Hade ingen aning om att en sådan cover existerade. Något fin surprise. Första W.A.S.P.-skivan är för övrigt guld värd. Hits som "animal (fuck like a beast)", "i wanna be somebody", "l.o.v.e. machine" och "school daze". Vissa har den som dubbelvinyl, limiterad och ännu färgad. Fyndade den för 50 spänn av en statoilkund. Där ser man, ibland lönar det sig att stå och slita där. Det ska bli fint att se dem live på srf. Jag hoppas att Blackie is still going strong.

You say you don't wanna run and hide
A face that no-one knows
And everyone ya meet, you're gonna show
You're nobody's slave, nobody's chains are holdin' you
You hold your fist up high
And rule the zoo

Oh, you just got to be
Up high where the whole world's watchin me

Cos I, I got the guts to be somebody ...to cry out

I wanna be somebody, Be somebody soon
I wanna be somebody Be somebody too
You say you don't wanna starve
Or take the table crumbs that fall
You don't wanna beg or plead at all
You don't want no nine to five
Your fingers to the bone
You don't want the rock piles' bloody stones

Oh, you just got to be
Up high where the whole world's watchin me
Cos I, I got the guts to be somebody ...to cry out

I wanna be somebody, Be somebody soon
I wanna be somebody Be somebody too

I want shiny cars and dirty money
Lots of rock and roll
I will live in fame and die in flames
I'm never gettin' old

I wanna be somebody, Be somebody soon
I wanna be somebody Be somebody too
I'm gonna be somebody, I'm gonna be somebodyNu ska jag sova. Jag minns inte om jag börjar jobba 11 eller 12 imorn. That's a super clean motherfucker. Nu måste jag vakna tidigare bara för att ringa och höra när jag börjar. Jag skyller mig själv när jag inte orkat kopiera schemat. MAO på mig.

Oyasumi nasai people!

W.A.S.P. - I wanna be somebody
In Flames - Another day in quicksand


You've been left on your own...

...like a rainbow in the dark

Vilken hit. Dio is the shit.

Kollade senaste episoden av naruto nyss. Ingen höjdare. Jag fattar inte, från början var serien en av de bästa nånsin liksom, men nu senaste 20-30 episoderna har det vänt som fan. Ska fan sluta kolla nu innan det blir så dåligt så man blir deprimerad.

Jävla helgdagar. Skulle vara och träna efter jobbet men så hade de stängt 40 år tidigare för att det är helgdag eller whatever idag. Visst julafton och såna är väl okej, men sen finns det typ hundra onödiga. Trettondagsafton? Vad är det för jävla skit? GET OUT OF MY CALENDAR YOU PIECE OF SHIT.

Och vafan är det här för januari ffs? Det ska väl typ vara så kallt så att ögonlocken fryser ihop när man är ute? Det här är nog mesigaste vintern jag upplevt hittills. Vettefan om ens älven har frusit ännu? Undergången är nära, det är enda förklaringen! Det fattas bara att jag stöter på en naken Arnold på stan som vill ha mina kläder.

Jag började spela in lite smått på Tender Surrender ikväll. Jag spelar samma toner men får inte samma känsla som Vai. Mission impossible I guess, men jag fick iaf in någorlunda bra sound. Ska testa spela in bättre imorn. Ganska krävande låt tekniskt men lite respect sen om man får den inspelad någorlunda bra. Metaaaaaal. Fan, det var länge sen jag skrev "metal". What's happening to me?

metal metal metal metal metal metal metal metal metal METAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAL.

Jag känner mig redan lite bättre.

Nu ska jag sluta whina och gå och sova. Later!

Skumdum - Lisa
Dio - Rainbow in the dark
Iron Maiden - Afraid to shoot strangers


Crap crap craaaaaap

Härligt. Jag han skriva en massa nyss, men sen så råkade jag dunka in musen i sidan på tangentbordet, och musen har en sån där bakåt-knapp och den åkte ju självklart in. Så mozilla backade och som en bonus så hängde sig mozilla också så att jag var tvungen att avsluta. Allt försvann. Kul, nu måste jag börja om. Anger management...

Anyway. Jag var duktig idag och städade samt diskade lite. Det ser ovanligt civiliserat ut här i mitt rum nu. Har spelat om några gitarr spår på några av mina låtar också. Det lät faktiskt lite tajtare och bättre. Fick värsta idén idag: jag ska spela in lite gitarrporrs-låtar med syfte att jag ska lära mig mixa, fixa sound och slipa gittartekniker lite. Tänkte börja med att spela in "Steve Vai - Tender Surrender" och sen efter det får man se vad man vill spela in. Steve Vai är min hjälte. Det finns fan ingen mer kreativ gitarrist. Vettefan om det finns nån mer tekniskt skicklig heller. Jag är skeptisk till att han är människa. Tror han kommer från nån annan planet och har kommit hit för att visa mänskligheten hur man ska hantera en gura.


Världens bästa gitarrist?

Ska läsa in mig på ljudteknik nu när man har tid. Tror ändå det är nåt sånt jag kommer jobba med sen i framtiden. Det var btw en kille på helgon som hade skrivit en ganska bra ljudteknikskurs i sin dagbok. Jag lärde mig en massa nytt som jag aldrig tänkt på. Cheers till den duden!

Nicke kom förbi lite senare. Vi var till marielund där jag käkade och sen grävde vi fram ett tält också som vi hade tänkt ta till sweden rock, men det var tydligen för litet. Bara för 2 pers, men det duger väl som back up iaf. Bäst av allt var att det stod LAPIN KULTA skitstort på det. Respect!

Sen kollade vi "The Marksman" med Wesley Snipes. Det var lite Rambo-känsla vilket var nice. Jag ger den MMMM. Har nästan kollat färdigt Samurai Champloo också. Har väl 5 ep eller nåt sånt kvar. Very good anime iaf. Hann slipa på japanskan lite också, jag lärde mig veckodagarna för typ femte gången. De hinner alltid falla i glömska men nu ska jag komma ihåg. Säger vi.

Nu sleep. Oyasumi nasai.

Garth Brooks - Friends in low places
Highway 101 - Whiskey, if you were a woman
Clint Black - Killin' time


Nothing really

Det blev inte så mycket inspelande idag ändå. Fan så skönt det var att sova. Men jag är tydligen ledig imorn också så då blir det garanterat av.

Var och kutade idag. Har inte gjort det på ett par veckor för att jag har haft jävulskt ont i ena benet, men nu verkar det vara åtgärdat. Kondisen fanns kvar, believe it or not. Jag tror att jag är i mitt livs bästa form nu utan att överdirva.

Macke kunde tydligen inte komma upp hit förrän i slutet av februari för att han hade tandläkare eller nåt skit. Sen skulle han ha mer pengar i slutet av februari också. Det var småsynd men bättre sen än aldrig, right?

Jag upptäckte att jag inte hade betalat hyran idag. Den skulle varit betald för några dagar sen. Betalade iaf den direkt, hoppas de inte hunnit skicka påminnelse. That would be a motherfucker. Känns som att det går pengar till nånting hela tiden nu. Måste fan klämma igen nu.

Äh, jag har inget vettigt att skriva. Ska fixa o'boy och käka en banan och sen ska jag sova. Lovely.

Later!

Blackmore's Night - Be mine tonight

Overtaxed?

http://www.aftonbladet.se/vss/noje/story/0,2789,755536,00.html

Som att inte Holy Grail var med. Den är ju lätt roligare än Life of Brian. People, people... c'mon.

Imorn är man ledig och då blir det att spela in som fan. Nu ska jag fan få färdigt musiken till låtarna så att jag känner mig nöjd, om det så tar hela dagen. Fan. Borde sno Chrilles POD XT, för man får hundra gånger fetare sound med den än med min POD 2.0. Nu kanske ni undrar vad i helvete en POD är för nåt. Det är en multieffekt för gitarr som simulerar en massa olika ljud. Jävligt bekvämt. Bara att koppla guran till PODen och sen PODen till datorns ljudkort. It's magic.

Fick äntligen ner torrenten med 8 episoder till av animen jag håller på att kolla; Samurai Champloo. Fan, det tog länge. Medelhastigheten var 2kb/s. Nu har jag iaf en massa att kolla igen. Småbra.


Samurai Champloo

Vi kollade film ikväll igen. Lite vi har kollat film varje kväll senaste veckan. Nu kollade vi "Guess Who?" med bl.a. Ashton Kutcher. Han är en ganska bra skådis ändå. "The Butterfly Effect" är nog hans ruggigaste film, alla som inte kollat den borde göra det. Den är så där smart. Hur som helst så var guess who helt bra. Den får MMMM. Kanske lite väl generöst men jag känner mig generös idag så vafan. Det var btw en komedi.

Snart borde Da Vinci Koden också ha biopremiär. Ska bli jävligt kul att se den. Läs boken ffs ni som inte har läst den. JÄVLIGT BRA. Änglar och demoner bör också läsas! Dan Brown is the shit. Jag måste läsa hans andra böcker också, men nu har jag så mycket annat som jag tänkt läsa så de är sjukt. Jag vettefan om Tom Hanks var bästa valet till att spela Robert Langdon, men det är ju sällan Tom Hanks gör dåliga filmer, om man säger så. De flesta av hans rullar är jävligt bra. Läste nånstans att de också funderade över att låta Russel Crowe spela Langdon. Gladiator is the shit, men tror inte han skulle blivit nån ruggig Langdon. Jag skulle valt Pierce Brosnan till rollen om han bara hade varit amerikan istället för britt. He's got the Langdon look.

Nej satan, nu ska det sleepas. Have a life.

Dagens ord: "Overtaxed", by Niklas Pelli. Jag tror han menade "overrated" :)

Hanoi Rocks - Until I get you

Save the kangaroo!!!

WWW.SAVETHEKANGAROO.COM
WWW.SAVETHEKANGAROO.COM
WWW.SAVETHEKANGAROO.COM
WWW.SAVETHEKANGAROO.COM
WWW.SAVETHEKANGAROO.COM


Save the kangaroo

WWW.SAVETHEKANGAROO.COM
WWW.SAVETHEKANGAROO.COM
WWW.SAVETHEKANGAROO.COM
WWW.SAVETHEKANGAROO.COM
WWW.SAVETHEKANGAROO.COM

Kängurun, ett av världens coolaste djur sen jag var typ 1 år. Why god why? Varför är världen så jävla sjuk?

Fuck the hunters. Fuck the Australian government. Fuck adidas. FUCK YOU ALL YOU FUCKING FUCKS!!!

Universally speaking

Jag säger bara HAHA. Men så är det. Nu är det endast 157 dagar kvar till årets upplaga av sweden rock festival 2006. Jag hittade nya fina band när jag började lyssna igenom banden på "presenterade band"-listan. "Raise Hell" lär spammas konstant tills världens undergång. Jag gillar egentligen inte dödsmetal men jag gillar då fan Raise Hell. Tamejfan! Sen också "Firewind" som man kan kolla om det inte finns nå bättre alternativ samt om man inte är för full för det. Kläckte tanken att det kanske skulle vara smart att dra med sig ett extratält. Tänk om nån spyr i tältet första dagen? lite härligt det skulle lukta där resten av tiden. Det är nog värt att ta med sig ett extratält just in case. Om inte annat så iaf några wunderbaum, eller ännu bättre; en sån där grej man sätter på toaletten, sen trycker man på den så sprutas det ut nåt skit och det luktar som om inget hemskt just inträffat. En genialisk uppfinning.


Raise Hell

Idag har det varit en standard kebabrulle/film-dag. Vi kollade "Assault on Precinct 13". Jag somnade och missade det viktigaste i handlingen så jag ska inte uttala mig desto mer om den. Det jag såg var iaf bra. Måste klaga lite på amanda, det tog fan över en halvtimme innan rullarna anlände. Jag har aldrig varit så hungrig i hela mitt liv. Det är en jävla psyisk prövning att sitta där och känna kebabdoften medan magsäcken känns så vakuumfylld så att man är på gränsen till att implodera ihop till en liten boll. Det kan nog jämföras med Jesus dagar på korset eller judarnas exodus.

Imorn är det måndag och en ny fräsch vecka, som med all sannolikhet blir likadan som alla andra. Frikkin' wonderful. Måste beställa lite musikgrejer från Jam.se. Iaf ett mickstativ. Jag vill vara miljonär. Fan vad lätt livet skulle vara. Sjukt. Jag fattar inte dem som har pengar och fan inte använder dem. Ge pengarna till folk som använder dem istället. Det är väl det som är hela grejen - syftet - med pengar, att de ska spenderas.

Nu ska jag sova så man orkar med allt slit imorn. Have a life! haha.

Dagens ord: "Turkrulle", by Niklas Pelli.

RHCP - Otherside
Raise Hell - Wicked is my game
Firewind - I am the anger


2006

Så igår var det nyårsafton. Det hände inte så mycket, hängde med Nicke, Chrille och Antti. Var dit bort och kollade på rakterna, det var dock inte så mycket att se på.

Tänkte som testa spela in sång på en av mina låtar nu. Hann spela in första versen sen gick mickkabeln sönder. Roligt roligt. Det lät iaf mycket bättre än sist jag testade spela in. Eller "mindre dåligt" kanske är ett bättre ordval.

Yosh. I februari spelar Bodom i Oulu. Något nice, jag tror att jag och Chrille ska fara och kolla.

Inte länge tills Macke kommer upp nu. Nice det med.

Nu ska jag göra nåt.

Hej.

Sentenced - Killing me killing you