Jag får paniken!

Igår var jag ut och kutade utomhus för första gången i år. Efter ca 5 minuter kändes det som att jag skulle dö, men efter några minuter till så stabiliserades alla systemen, de kritiska nivåerna backade tillbaks några snäpp och plötsligt så var det ganska behagligt. Med vinden i håret och Hellacopters i lurarna så kutade jag på i ganska bra tempo. Var ut och gick en sväng lite senare också, så kan nog säga att gårdagen var en ganska kaloriproduktiv dag.

Nu sitter jag och dricker en öl klockan tre på dagen för att kompensera upp lite. Måste ju bibehålla balansen så att säga. Ikväll blir det lite majbrasa. Kanske blir trevligt.

Nu är det inte länge kvar tills Metallica. Måste lyssna in mig lite mer på nya plattan. Det kommer att bli legendary!

Jag märkte just att mellanslagstangenten på min laptop är ur balans. Den sticker upp mer på den högra sidan än vad den gör på den vänstra. Något fruktansvärt irriterande. Jag får paniken!

Thailandsfilmen börjar lida mot sitt slut nu tror jag. Det är nog på tiden med tanke på att vi suttit och klippt i snart ett halvår. Fan, det är helt sjukt att det nästan har gått ett halvår sedan vi var i Thailand. Det känns som igår. Jag blir nästan rädd när tiden ska gå så jävla fort. Snart är man gammal och död! Jag får paniken!

På tal om film så spelade jag och Johanna in en sådan i helgen. Den handlar om en fluga som irriterar en ung man när han ska sova. I huvudrollen kan man se ingen mindre än mig själv i egen skyhög person. Som den unga mannnen då, inte flugan. En episk, hjärtegripande berättelse om hat, kärlek, begär, lust, vapen och hårspray. Coming to a computer with youtube access near you. Kan bli mitt stora genombrott! Äntligen. Som jag har väntat.

Nu ska jag sätta en till öl (råkade skriva lök först) i kylen.

Grattis på valborg på er!

Relevant information

Sitter i Gamleby på Johannas skola och hänger. Det är fredag kväll, klockan är 01:11 och folket sitter i redigeringen och trixar med sina stuffs. Tror de fixar ljudet till deras informationsfilm som ska lämnas in imorn. Det blir nog fantastiskt.

Snart är det den fjärde maj vilket betyder att det snart är dags för Metallica i Stockholm. Andra gången gillt. Sist ställde de ju in eftersom James lyckades gå och bli magsjuk. Det kändes ju lagom segt med tanke på att man hade betalat resa och allt. Men nu är det alltså comeback! Sweetness. Ska bli riktigt roligt att bevittna dem live.



Denna gång ska jag dit med min goda, goda väldigt goda vän Macke. Vi ska bo på hotell och ha det göttans. Hotellfrukost är fan bland det vettigaste jag vet. Det känns så sjukt bra att gå upp på morgonen med vetskapen om att man har ett helt jävla gyllene fantastiskt frukostbord som bara väntar på att man ska plöja igenom det. Jag leker ofta med tanken på att det skulle vara så dag ut och dag in. Att man liksom skulle kliva upp i sin studentlägenhet, öppna dörren ut i det gemensamma köket och ha en hel frukostbuffé uppdukad. Skulle vara så sjukt nice. När vi var i Thailand så var det så när vi bodde på ett lite finare ställe. Mmm... skulle inte vara helt fel med en skön sandstrand just nu. Det svenska klimatet är nog inte riktigt min kopp te.

Australien verkar som ett ganska soft land:


Nu är det nästan sommar. Idag har det varit grymt varmt och det verkar som att det ska vara ganska bra väder några dagar framöver också. Hoppas det håller i sig. Grillade lite idag. Det blev riktigt gott. Åt lite lussebulleglass också.

Peace!

Death to all but metal



Vilken hit!

Sloooow motion.

Hittade följande klipp i en annan blogg. Jävligt snyggt.


Morgonpromenad

Kom just hem efter att ha varit ute och gått i nästan en timme. Galet men ganska skönt. Jag har börjat deffa inför sommaren och tänkte försöka gå ner något procent i underhudsfett. På med sommarpälsen med andra ord. För att åstadkomma detta tänkte jag försöka gå några minuter innan frukost, dricka redigt med vatten, köra lätt konditionsträning på gymmet och äta smått men regelbundet. Får se hur det går. Jag är inne på min andra ambitiösa dag än så länge. Ja brukar vara halvdöd när jag kommer till skolan på morgonen, så på den fronten känns det ganska bra med en promenad innan. Man hinner ta sig upp ur graven.

Jag passade på att hämta ut Premiere CS4 som jag vann på
Adobebloggen. Fin va?


Lördag

Solen skiner! Nu ska det gås på stan. Ska inhandla en gitarrkabel så man kan skapa lite musikhistoria senare idag. Har några hits på gång som bara ligger och väntar på att få bli förevigade i mitt inspelningsprogram. Rock and rawl. Kanske hinner med en fika också. Johanna är här och hälsar på, det är alltid lika trevligt. Åt ribs på olearys igår. Det måste vara bland det godaste som finns. Iofs kanske man borde börja utforska deras övriga meny också, men när man väl sitter där så är de så svåra att motstå... ribsen. Mmm.




Susan Boyle

Vem sa att fula människor inte kan sjunga? Idag läste jag aftonbladet där de skrev något om Susan Boyle, den okyssta 47-åringen från storbritannien som tagit världen med storm. Jag surfade in på youtube och kollade klippet som de nämnde i artikeln... klippet som är uppe i över 20 miljoner views. Jag tröck på play och såg på när juryn och publiken hånskrattade lite åt Susan som just gått upp på scen och presenterat sig. Hon sjunger "I dreamed a dream" från Les Miserables och damn... Tror jag fick kalla kårar åtminstone en gång. Jag vet egentligen inte riktigt vad som var så bra med hela grejen. Det var nog mest för att det kändes lite otippat. Men bra var det. Lite övning så kan hon kanske börja spela i Johannas liga.

Kolla
HÄR.

Simon ser ut som ett påtändt barn på Disneyland. Trodde tjejen i juryn skulle börja gråta där ett tag.

King of pop

Då var videotentan DONE! Jag svarade på alla frågor. Tror det kan ha gått riktigt bra men egentligen spelar det ingen roll för jag kan nog inte få högsta betyg på kursen eftersom projektarbetet inte blev världens mest lyckade. Jag pluggade mest för att jag är jävligt intresserad av skiten och vill helt enkelt kunna. En fråga var "Du ska ljussätta en scen i en skräck film, hur gör du?". Jag svarade att ljuset beror helt på vilken miljö och vad för slags scen det är, så jag började med att definiera det. Jag skrev att min scen utspelar sig i ett hus, mördaren har just sabbat strömmen så allt är totalt mörker. Nu tänder offret sin tändare, som också fick vara min enda ljussättning. Den lyser upp hennes ansikte och närmsta omgivningen. Hon fumlar runt, går in i något, vänder sig om med sin tändare varpå mördaren kliver fram ur mörkret. Hon tappar tändaren, allt blir mörkt och scenen avslutas med ett SKRIIIIIIIIIIIIK!!!!!! Haha. Undrar om jag får något poäng. Tycker det är en klockren skräckfilmsscen. Trepunktsljussättning fuck you. Tändare is the way to go.

Igår kollade jag på Michael Jackson's "Ghosts". Bra skit. Den feta gubben är MJ. Ganska brutal sminkkonst. Jag minns när jag var liten, då var typ Michael Jackson tillsammans med Per Gessle mina absolut största idoler. MJ har nog fortfarande en plats där någonstans... Perra däremot... nja. Jag vill också lära mig dansa som en gud. Så sjukt amazing alltså. Truly the king of pop. Amen. Skulle vara schysst att se honom i sommar när han kör sina sista shower, men kommer inte ha råd. Damn. Nåja, youtube finns ju alltid.


Tråk

Grymt tråkig dag idag. Jag tog mig upp först efter 13 någon gång och kunde konstatera att min hals inte var i världens gladaste skick. När jag hostade så kändes det helt tomt, ni vet... det tar som inte med sig något. Eller ni kanske alls vet. Shit the same. Jag har i alla fall inte gjort så mycket mer än att sitta och plugga till videoproduktionstentan som är imorn. Det är en himla massa material att gå igenom, men jag tror jag börjar få kläm på större delen nu. Hittade även en sida på nätet med webb-tv där de går igenom allt som har med tv- och videoproduktion att göra. Kamera, ljus, studio, juridik... you name it. Kändes skönt att glo på det ett tag istället för att sitta och läsa. Ganska intressant faktiskt.

Nu ska jag nog gå till affären en sväng. Har inte varit ut på hela dagen. Känner att jag behöver lite luft. Ipoden är inte laddad. Fan. Båda mina taklampor har gått i pension så jag kanske köper ett par sådana.

Hejdå!


Victory!

Jag kom just hem till Norrköping efter att ha spenderat en vecka uppe i Norrbotten. Där uppe var det snö med någon plusgrad, här nere är det 14 grader och ingen snö alls. Jag tror jag föredrar klimatet här nere. Det var i alla fall ganska trevligt att vara upp en sväng. Passade på att basta, åka slalom, gå på krogen och drick öl och sånt där som hör till. Inge missöden alls, förutom att Johannas mobiltelefon försvann spårlöst. Försökte ringa och lyssna efter signalen, men den var verkligen ingenstans. Det är inte heller som att den har haft möjlighet att försvinna på speciellt många olika platser. Skumt. Nu är Johanna på studiebesök i Stockholm och jag är här i Norrköping och pluggar inför en omtenta i videoproduktion som är på fredag. Jag missade den första tentan för att jag drog till Thailand. Ångrar mig inte en sekund. Ska nog ganska mycket till för att jag inte ska klara den. Så fort jag är klar med tentan så drar även jag till Stockholm och hänger lite. Amazing.

En annan rolig liten grej som inträffade förra veckan. Jag vann nämligen ett ex. av Adobe Premiere CS4 på www.adobebloggen.se. Man skulle vara först med att kommentera ett inlägg och sedan skriva ett tips som har med videoredigering att göra. Det bästa tipset vinner och det gjorde alltså mitt vilket betyder att jag snart får ner lite videoredigeringsmjukvara värd 10k i brevlådan. Inte illa! Victory!

Nu känns det som att sommaren börjar göra entré. Galet skönt. Det blir nog en bra sommar.

Nu ska det pluggas. Hepp!

Sändning

Jag börjar få lite ångest över mattekursen som jag läser just nu. Jag har typ gjort fem uppgifter på planeringen sedan kursen började, och det börjar ju vara ett tag sedan. Det var väl iofs nästan lika illa under förra kursen och då ordnade ju det sig tillslut. Dock blev det galet långa dagar framför matteboken. Hade hoppats på att jag hade fått lite mer rutin inför denna kurs men nej, det hade jag tydligen inte. Det kändes så skönt när man klarade tentan så antagligen ansåg jag mig värd lite semester. Synd att den blev lite utdragen bara. När jag kommer tillbaks till Norrköping så väntar nog ett väldigt ambitiöst upplägg för att detta ska gå vägen. Det fixar sig!

Nu är jag som sagt i Gamleby och hänger lite. Ikväll har Johanna och hennes klass sändning. De ska sända ett par informationsfilmer samt en dramaproduktion (jag är statist!) som de har producerat. Johanna är producent för en av informationsfilmerna. Den handlar om Gamleby folkhögskola. Jag har fått hjälpa till med lite ljudbearbetning och specialeffekter.

Nu tror jag äntligen att jag har kommit på vad mitt företag ska heta, men jag håller det hemligt tills vidare då det fortfarande saknas ett par procent för att jag ska vara totalt idiotsäker på det. Det känns i alla fall bra och cleant. Ligger ganska bra i munnen också.

Imorn åker vi hem till Norrbotten. Det blir nog trevligt. Jag ser fram emot att få basta med en kall öl i handen. Mmmm... underbart. Nästa vecka har vi även klipptid i Luleå vilket betyder att jag måste komma på vad för slags hårkreation som ska eftersträvas. Jag tror i alla fall att jag vill ha kvar lite längd.

Nu ska jag räkna lite matte. Hepp!

Läs även andra bloggares åsikter om
, , , , , , , , , ,

Gran Torino

Jag såg Gran Torino här för någon dag sedan. Riktigt bra faktiskt. Jag är ganska imponerad över Clintan som håller igång trots sin ringa ålder. Om jag inte missminner mig så är väl mannen, myten, legenden 80 bast vid det här laget. För vanliga, dödliga individer så brukar ju i regel sannolikheten för någon slags defekt uppe i planeten öka med åren. Clintan verkar däremot mentalt sett inte ha åldrats ett år. I mitt tycke så har de flesta filmerna han gjort de senaste åren hållit väldigt hög standard. Även hans skådespelarinsatser har varit ut över det vanliga. Respekt. Jag hoppas att jag kommer vara lika passionerad för det jag håller på med när jag fyller 80.

Hur som helst. Se filmen! Spännande handling, fint foto och grymma skådespelarinsatser från Clintan. Jag är lite lat och går därför inte in på handligen. Vill man läsa mer om filmen så kan man kolla in den på
IMDB.



MMMMM

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

Countdown to premiär!

Nu har vi nästan klippt färdigt vår efterlängtade Thailands-film. Nästa helg blir det stor premiär! Den röda mattan ska rullas ut och över en timmes kvalitetsfilm ska avnjutas. Det blir nog amazing. Jag vill ut i världen och spela in mer film. Det är roligt. Men först vill jag nog ha en ny och lite bättre videokamera.

I helgen har jag och Johanna fotat ett himla massa. Vi har jagat fotogeniska platser runt om i den här lilla hålan som Johanna har sitt säte i, dvs. Gamleby. Det blev nog några bra bilder faktkst. Jag har även startat en "fotosida" där jag laddade upp en av bilderna. Fick ett par trevliga och uppmuntrande kommentarer. Jag känner verkligen att jag utvbecklats på fotofronten sedan jag köpte en systemkamera. Nu vill jag ha en ny systemkamera, kanske en Nikon D700 eller D90. Ge mig pengar!

Idag är det söndag. Jag borde plugga, har jättemycket matte att ta tag i. Även redigt med programmering. Har lite ångest över att jag skjutit upp allt en bit igen. Det får nog bli lite svettiga dagar nu innan vi åker upp till Norrland. Måste ta tag i lite gammalt arbete som jag har kvar ifrån åren i Piteå också. Jag lämnade dock in en rapport förra veckan, så förhoppningsvis ramlar det in lite "inspelningsteknik 4"-poäng snart vilket tar mig ett steg närmare min ljudexamen. Egentligen så är det bara en massa smågrejer kvar. Jag skulle nog fixa ihop allt på en vecka om jag satte mig ner med det heltid. Jag har i alla fall bestämt mig för att fixa det innan sommaren.

Nu ska jag göra något vettigt. Här är ett par bilder jag tagit:







Läs även andra bloggares åsikter om
, , ,