Öronproppar och robocop

Idag var jag ledig och tänkte göra alla inlämningsuppgifter i radioteknik som jag har missat. Istället sov jag i hundra år och kollade alla prison break avsnitten som jag missat. Prison Break och Lost är så sjukt bra serier så att det är... sjukt. De är allt annat än förutsägbara. När man tror att man vet vad som kommer att hända så händer precis motsatsen osv. Alla borde kolla de serierna.

Jag har iaf varit lite produktiv idag och tvättat kläder, och det var inte lite kläder heller. Jag råkade tvätta en av mina mer nyinköpta tröjor i 40 grader och upptäckte i efterhand att den skulle ha tvättats i 30 grader. Den förvandlades från storlek medium till storlek bebis. Fascinerande vad 10 grader kan göra ändå. Snyft, jag gillade faktiskt den tröjan... nu måste jag köpa en ny. På tal om att köpa grejer så var jag och gjorde öronavtryck för formgjutna öronproppar igår. De kommer att kosta 2200kr. Något extremt superdyrt, men som ljudtekniker så behöver man sådana för att höra diskanten bra när man mixar och så. Med vanliga öronproppar försvinner merparten av diskanten och man hör mest bas. Med formgjutna öronproppar hör man precis som vanligt, bara lägre. Bara så ni vet. Man får väl se det som en investering. Gubben som gjorde avtrycken hade haft sina i 10 år. Jag är glad om jag lyckas ha mina i mer än 2 år utan att slarva bort dem. Jag fick en fix idé om att operera in dem i benet precis som robocop. Fast öronproppar istället för en pistol såklart. Det skulle varit häftigt. Någon gång i framtiden kanske... På tal om robocop! Fan det var skitlänge sedan jag såg en robocop-film. Jag rådiggade typ robocop när jag var liten, nästan lika mycket som Michael Jackson och Per Gessle (i roxette såklart) :D



Robocop

Soundtrack of this blog
The Hives - Find another girl

Andra bloggar om:
, , , ,

Paul Stanley och IKEA-korv

Helgen över och skolan rullar på igen. Hade PA-teknik idag, dock var jag jävligt trött så den större delen av koncentrationen gick åt till att inte somna. Jag tror jag måste börja sova mer.

Jag var hem en sväng till Haparanda i helgen... var ut på krogen med lite folk och så. Det var rätt kul så långt jag kan komma ihåg. Det blev nog lite mycket för de sista timmarna är som ett svart moln i huvet. Minns att jag träffade massa folk men har ingen aning om vad jag har sagt osv. Så går det när man blandar ut en halv liter sprit på en sprite och dricker allt på mindre än tre timmar. Vaknade hos N. på morgonen på något som skulle likna en madrass, och inget täcke hade han heller! Bastard. Något bakfull var man också som en trevlig bonus. Det släppte dock ganska snabbt. Jag har faktiskt inte spytt på typ två år nu fastän jag druckit mer än tillräckligt vissa tillfällen. Helt festival.

Passade på att dra på ikea och allt det där nya när jag var där borta. Rätt mycket folk på ikea ändå. Tog lite på hjärtat att gå igenom hela skiten. Testade deras välkända varmkorv med bröd för 5 spänn också. Nu förstår jag varför de kostar 5 spänn - verkligen ingen höjdare. Nästan värre än bakfyllan, haha! Seriöst. Länge leve bullens.

Jag har städat och diskat idag. Det tog säkert en timme att diska allting! Helt galet. Jag var bara tvungen att fota skiten när jag var klar:

21030-43
Mission accomplished

Mina kläder är typ helt slut så jag tänkte vara och tvätta allting nu för kanske en timme sedan. Jag bokade tvättstugan när jag var ner och gymmade, men nu när jag var ner med världens kanske tyngsta och mest sprängfärdiga tvättkorg så slapp jag inte in! Stod att det var fullbokat. Why god why? Life's a bitch. Men hey, jag har iaf fått hem lite ny musik i form av Paul Stanley's nya skiva (Live to win). Hörde den hos Nicke i helg och daaamn, snubben börjar trycka på 60 snart och låter precis som under glansdagarna med KISS. Imponerande. Ganska bra låtar också, någon påminde dock löjligt mycket om en KISS-låt.

Soundtrack of this blog
Paul Stanley - Wake up screaming

Andra bloggar om:
, , , , , , ,

Rock n roll aint noise pollution

Senaste dagarna har jag suttit parkerad framför datorn med guran i knäet. Vilken skaparlust jag känt alltså, och allting blir rätt bra nu också. Låtarna flyter ihop fint och framför allt så får jag till mina gitarrsolon. Förut var det bara pentatoniska rock shreds... allting flöt liksom ihop och lät likadant. Nu är mina solon mer distinkta och unika. Jag känner verkligen att jag utvecklas som låtskrivare och gitarrist, vilket jag inte känt på ett ganska bra tag. Rätt sweet.

I övrigt var det en lugn fredag. Idag... eller rättare sagt om en och en halv timme så ska jag hoppa på bussen hem mot Haparanda. Ska surra lite med folket, gå på krog med kompis och försöka hinna besöka det nyinvigda IKEA-huset. Ska bli kul att se om det är ökat drag på krogen nu när IKEA öppnat portarna i lilla Happis. Nästa vecka är det fullt drag på skolan igen och jag har typ tre oinlämnade (ogjorda) inlämningsuppgifter i radioteknik... öhm, dags att börja ta tag i saker nu kanske. Men det fixar sig nog.

Nu ska jag på systemet. Later.

Soundtrack of this blog
Sentenced - Fragile

Andra bloggar om:
, , ,

Äckligt

Nyss när jag duschade så skönk liksom vattnet inte ner i golvbrunnen. Jag såg att det låg lite hårstrån där på som jag fixade bort. Men det skönk fortfarande inte ner. Då lyfte jag liksom upp hela golvbrunnsskiten från golvet och där under låg det liksom en hel... peruk, eller något. Fyfan! Det kan inte bara ha varit mitt eget hår, utan typ flera generationer hyresgästers sedan urminnes tider!

Så klart var man tvungen att rengöra skiten. Uäääääh! Bland det äckligaste jag gjort. Vilken traumatisk upplevelse. Still gives me the creeps! Var är mamma när man behöver henne? (skojade bara). Varför har ingen uppfunnit självrengörande golvbrunnar? Det skulle vara en så jävla stor hit att det är sjukt.

Soundtrack of this blog
Solidark - Help me

Andra bloggar om:
, ,

Back from Stockholm

Då vart man hemma från Stockholm. Lite bilder från spelningen finns uppe på min bilddagbok om någon är intresserad. Jag träffade två tjejer från Umeå som jag snackade lite med före Iron Maiden. Det visade sig att de hade sluppit backstage och fått träffa hela bandet osv. efter spelningen. Fick ett trevligt samtal efteråt från en av dem: "Du skulle ha hängt med oss så hade du träffat maiden, hahaha... blablabla" and so on. Just rub it in my face liksom. Sedan fick jag se bilder som de hade tagit med Steve Harris och så hade de autografer på armarna. Buhu!! Fatta vilken grej att träffa Iron Maiden. Jag kan fortfarande inte släppa det. So close but yet so far. Jag hade kunnat fått träffa Iron Maiden! Damn. Nu ska jag sluta klaga. Det var hur som helst en otroligt bra spelning med skön stämning. De spelade hela nya plattan och några äldre hits därefter. Även förbandet Trivium var sjukt bra. Bäst var "Like light to the flies". Refrängen alltså... kalla kårar. Maiden var så bra så att jag inte kan välja ut en bästa låt.

21030-42
Bruce Dickinson, Iron Maiden

21030-41
Trivium

Sedan var det efterfest på en krog i centrala Stockholm. Vi spenderade en mindre evighet på att leta efter NK (krogen låg i närheten), snacka om att vara turister. Som tur var så var man inte helt nykter så tiden rullade iväg snabbt och humöret var på topp. Till slut hittade vi krog-helvetet och visst var det party. Hela kvällen, natten och... morgonen(?) kan sammanfattas som OMG SWEET NICE och inte minst DAAAAAAAAAAAAAAAAMN. Jag ska seriöst flytta till Stockholm.

Soundtrack of this blog
The Hellacopters - Gimme Shelter

Andra bloggar om:
, , ,

Iron Maiden

Nu åker jag ner till Stockholm för att gå på Iron Maiden och Trivium! Ska ta lite bilder som jag kan dela med mig av. I'll be back at sunday.

So long amigos! Rock 'til you drop.

Sleep is the enemy

Nu är det bara några dagar kvar till Iron Maiden och Trivium! Vi kommer åka tåg ner och upp vilket tar en mindre evighet men det var iaf billigt. Alltid lika kul att spendera ett par timmar på att hitta den ultimata sovställningen utan att bryta ryggen. Ibland önskar jag att jag var en vig asiat. Jag har dessutom börjat lyssna in mig på triviums nya skiva nu när jag ske se dem. Låter schyst tycker jag!

Igår kom jag hem hit till Piteå från Haparanda där jag jobbat lite senaste veckan. Mitt lilla postfack var fullt med paket! För intresseklubben kan jag meddela att jag fick en sweden rock DVD, en Danko Jones och en The Hives-skiva. Hade även fått en bok till PA-tekniken och en Iron Maiden-tröja. Haha. Jag kollade sweden rock DVD:n och jag var inte med en enda gång! Snyft! Eller jo en gång på Doro faktiskt. Man ser mig längst fram. N. Var däremot med på dokumentärdelen och sjöng school's out med våra tältgrannar som typ var dokumentärstjärnorna. Vilken lotto att vi lyckades smälla upp tältet just brevid dem. Det var filmkameror där typ hela tiden. Jävligt sköna dudes alltså. Har inte skrattat så hårt som jag skratade där på länge. De lärde mig hur man dricker en halvliter öl på mindre än tio sekunder, samt att man ska undvika att bajsa i nerförsbacke, baserat på deras egna erfarenheter. Go figure ;)

Idag har jag bara gjort tråkiga men nyttiga saker som att diska och städa och sånt. Har korigerat labrapporter som ska lämnas in imorn och försökt läsa 90 sidor i PA-boken som ska vara lästa till imorn. Jag läste kanske 10, sen somnade jag. Inte för att det var speciellt tråkigt, utan för att jag har en tendens att somna när jag parkerar mig så bekvämt i soffan. Sov förresten mäktigt länge idag, typ till 3. Sen sov jag igen mellan 20-23. Tror det är något fel på mig när jag har så lätt för att sova. Eller så är jag bara bäst. Jo, så måste det vara.

Soundtrack of this blog
Breaking Benjamin - Evil Angel

Andra bloggar om:
, , , ,

Jag hatar tandläkare

Igår var jag till tandläkaren. De kollade snabbt mina tänder och sa "det ser ju jättefint ut" och tog tre bilder på dem. Det tog max 5 minuter och kostade 381kr. 5 MINUTER!!! 381KR!!!
 
Fuck you, liksom.

Soundtrack of this blog
AC/DC - Shot down in flames

Freedom to rock!

Sweet eighties! Och jag tror aldrig jag har sett en biffigare gitarrist. Kolla hur han spelar. Han använder inte ens plektrum. Det är ju iofs playback men han kanske spelar så annars också. Helt bananas. Alice Cooper är obestridd när det gäller att styra upp en häftig scenshow.



Alice Cooper - Freedom

H for hard, P for power...

Jag har tråkigt. Helgen har spenderats hemma här i Haparanda och jag är fortfarande kvar här. Åker nog inte förrän till slutet av veckan då jag kommer jobba lite här och så. Jag vill vinna en miljon - eller hundra. På fredag var jag på krogen med Nicke och Kaj och på lördag/söndag jobbade man. Hade velat vara på en halloween grej på stadshotellet på lördag - verkade vara ganska mycket folk ute då. I vanliga fall är det ganska dött där. Kul med omväxling.

För övrigt så har jag bestämt mig för ett motiv för tatuering nu. Tror jag (som vanligt). Studion i Piteå verkar vara ganska omtyckt och populär så det blir väl att gadda sig där. Det blir nog topp. Sedan har jag lite andra tatueringsideer som jag säkert hinner förverkliga inom en snar framtid. Kul kul.

Nu ska jag käka och sen ska jag kolla på "Silent Hill" hos Nicke. Är den lika bra som spelet den är baserad på så blir det helt festival. Fast de är aldrig lika bra som det de baseras på.

soundtrack of this blog
Charon - She hates


Machinae Supremacy @ Spinefarm Records

De som läst min blogg ett tag har antagligen fattat att jag är ett stort Machinae Supremacy-fan. Jag blev grymt besviken när de inte fick spela på hultsfred fastän de var bland top-5 mest önskade banden dit. Absolut obegripligt med tanke på att:

1. De Verkligen ville spela på hultsfred
2. De är från Sverige (Luleå närmare bestämt)
3. Hultsfred med stor sannolikhet hade fått väldigt mycket för det lilla det hade kostat att dra dit dem.

I övrigt var hultsfred en bra och skön festival. Men jag vill ta tillfället i akt och rikta ett riktigt stort FUCK OFF till bandbokarna eftersom de inte tog dit Machinae Supremacy. En massa folk på forumet på hultsfreds hemsida ville ha en förklaring till varför de inte blev bokade, men inget svar kom. Känns lite provocerande. Som att de valde att inte boka dem bara för att jävlas med festivalbesökarna. Jävligt skumt.

Anyway! Nu har Machinae iaf blivit signade av det finska väletablerade skivbolaget Spinefarm Records. Nu kommer de nå ut med sin musik till mer folk och med stor sannolikhet få mycket mer bokningar från festivaler och dylikt. Deras senaste självproducerade skiva "Redeemer" har blivit remixad och remastrad av folk nere i Göteborg, som bland annat har mixat och mastrat åt band som In Flames och The Haunted. Låter jävligt fett om jag får säga det själv. Förutom mix och mastring så är omslaget nytt:


       Machinae Supremacy - Redeemer

Mer om denna fantastiska nyhet finns att läsa på
www.spinefarm.fi samt www.machinaesupremacy.com. Finns också någon låt att lyssna på där. Köp skivan!

Soundtrack of this blog
Machinae Supremacy - Insidious

Andra bloggar om: , , , , ,

Public Adress

Idag har man varit ledig. Topp. Har bara suttit inne hela dagen med guran i knäet och lurarna över öronen. Har spelat in en helt ny låt som jag blev ganska nöjd med faktiskt. Känns som att jag har lärt mig utnyttja min blygsamma lilla inspelningsutrustning bättre sedan jag började på ljudutbildningen. Skönt att känna att man verkligen utvecklas. Jag har nog lärt mig rätt mycket senaste tiden om jag tänker efter.

Igår började en ny kurs som heter PA-teknik. Det var ganska roligt, och läraren verkar hur soft som helst. Inte så gammal heller, typ runt 30 år kanske. Det är en grej som jag gillar med min nya skola. På gymnasiet i Haparanda så var merparten av lärarna 50-60 och därmed något dammiga och konservativa. Det behöver iofs inte vara något dåligt, de sitter ju säkert på en del erfarenhet som de samlat på sig genom åren. Men det är fint att bli undervisad av någon som kan relatera till en själv lite bättre. Anyway, på första föreläsningen fick vi ta del av vår lärares arbetserfarenheter inom branchen, vilket var väldigt intressant. Sedan fick vi se en gammal film som handlade om hur man ska sköta PA för ett band, hur man ska kommunicera med bandet och saker man bör tänka på osv. Mycket lärorikt. Halva klassen är säkert redan ganska inne på området eftersom de flesta på något sätt redan jobbat lite med ljud, men för mig var det väldigt intressant eftersom jag är något av en gröngöling än så länge (dessutom är jag näst-yngst i klassen). Efter filmen fick vi dra ut halva PA-utrustningen ur PA-förrådet och fixa PA åt ett "band". Vad jag menar med citationstecknena ser ni om ni kollar in min bilddagbok (länk finns till höger).

Nu känner jag motivation för skolan igen, vilket alltid är en fördel. Känns som att saker går någorlunda i rätt riktning nu. Jag börjar känna struktur. Toppish!

Soundtrack of this blog

Machine Supremacy - Dreadnaught

Andra bloggar om:
, , ,