Child trafficking

Hejsan hoppsan. Har inte gjort något särskilt idag. Satt på skolan från 10-16 och löste globala problem med min grupp. Vi läser en kurs som heter "närvaroarkitektur" och har fått i uppgift att välja ut ett globalt problem som vi ska analysera ner till molekyler för att sedan hitta en lösning till det. En liten lösning som på något sätt förbättrar världen. Vi valde att rikta in oss på människohandel, eller "trafficking" som det heter på engelska. Därefter riktade vi in oss på barnhandel och slutligen skärde vi ner ännu mer och riktade in oss på olagliga adoptioner.

Vad är en olaglig adoption? Det är när ett barn tas ifrån sina biologiska föräldrar, antingen med våld eller med löften om utbildning, och sedan säljs till välbetalande västerlänningar som ofta är helt omedvetna om att barnet separerats från sina biologiska föräldrar med olagliga medel. Det finns andra exempel, till exempel maffiamedlemmar som gör kvinnor på smällen, väntar till att barnet har kommit till världen för att sedan sälja det för att därefter tvinga mamman till prostitution. En sjuk värld.

Vi har finkammat internet i ämnet samt bokat in intervjuer med hjälporganisationer och annat folk som förhoppningsvis är kunniga i ämnet. Tanken är att vi ska sammanställa all information vi får fram i någon lämplig form, och upplysa människor om trafficking och olaglig adoption. Verkar inte vara så många som har koll.

Nu har jag skrivit nog mycket för ikväll. Imorn ska jag upp tidigt och ha labb i en annan kurs som heter "elektroteknik". Kan bli skoj.

Peace!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback